PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vielä S-2004:n ongelmista


Pentti Jonninen
05.02.08, 11:25
Päivitettyäni uuden Sukututkimus 2004:n minulla on kaksi ongelmaa. Ensinnäkin taivutustiedosto ei toimi. Minulla on vain vain 2000:n käsikirja,mutta käsittääkseni ohjeet eivät tältä osin ole muuttuneet. Siis luon tiedoston ja luen tiedoston (avaan), mutta taulukoissa paikannimet eivät ole taivutettuja, vaikka tekemässäni tiedostossa ovat.

Toiseksi sama asia kuin tällä foorumilla jo aikaisemmin. Minulla on ohjelma kahdella koneella ja toisella (molemmissa XP) taulukoihin tulevat mukaan kaarisulut eli kaiketi käyttökoodit. Wordin asetuksissa ei kuitenkaan ole ruksia kohdassa näytä - käyttökoodit. Ne eivät myöskään poistu korvaa-komennolla, koska kaarien sisältö on tietysti aina eri. Toisaalta huomasin juuri, että tulostettaessa tai leikattaessa ko. tekstiä sulkuineen (aioin lisätä tähän esimerkin) ne häipyivät:oo:. Eli ei niin suuri ongelma, mutta olisi tietysti mukava, ettei niitä näkyisi tuossa putkellakaan.

Kari Luukka
05.02.08, 17:58
Taivutustiedoston käyttö ei ole kovinkaan paljon muuttunut.

Tässä pikaohjeet:
Tee tai korjaa taivutustiedosto (huom aakkosjärjestys) esim Excel-ohjelmassa
Avaa sukukanta
Tuo taivutustiedosto aputoiminnoilla sukukantaan (Lue tiedosto)
Tee raportin asetukset ja luo taulut
Tarkista Word-puolella, että Muunna paikat -asetus on asetettu
Luo esim jälkipolviraportti.

Nyt pitäisi taivutukset tulla esille.

Tuo {} -merkkien näkyminen viittaisi siihen, että on vahingossa näppäilty Wordissä ctrl-F9, jolloin esitetään koodattu teksti joka on normaalisti piilossa. Tilan saa pois päältä näppäilemällä atl-F9.

Pentti Jonninen
06.02.08, 12:42
Kiitos neuvosta. Wordista puuttui todella Muunna paikat -kohdasta ruksi ja nyt taivutus toimii. Sen sijaan sulut näkyvät vielä, mutta ehkä sekin onnistuu vielä(käyttökoodit eivät ole päällä ja alt-f9 ei auttanut ainakaan nyt kokeillessani sitä eri vaiheissa).

Kari Luukka
06.02.08, 18:56
Ovatko kaarisulut jo heti Word:n avatussa oletusasiakirjassa vai vasta sen jälkeen, kun Genealog-malli on avautunut vai vasta, kun Sukuraportti on tehty? Miltä ne näyttävät, ovatko tavalliset kaarisulut {} kuten tuossa, vai hieman paksummat ja tausta hieman harmaa ?

Pentti Jonninen
07.02.08, 09:25
Kaarisulut ilmestyvät vasta esim. jälkipolviraportin valmiiseen taulukkoon. Ne ovat henkilönimissä muotoa {XE "Akseli Hermanninpoika" \t "8"} ja paikkanimissä
{XE "Vesilahti" \f "1place" \t " 8" \*MERGEFORMAT}, ei pohjatummennusta. Ne ovat selvästi jotain koodimerkkejä, sillä en pysty kopioimaan koko osaa raportista tähän sulkujen kanssa, vaan ainoastaan sisällön ja kaaret olen lisännyt tähän erikseen. Jälkipolviraportin taulukossa paikka-sulut näyttäisivät tulevan esiin vain silloin, kun ko. paikkakunta ko. taulussa esiintyy ensimmäisen kerran. Jos se on syntymäkunta, sulut eivät esiinny enää muissa saman syntymäkunnan kohdissa, mutta kyllä taas ensimmäisessä saman paikkakunnan kuolinpaikkatiedon yhteydessä ja vihityt-paikan yhteydessä.

kaila
07.02.08, 16:24
Tausta on harmaa jos viet osoittimen siihen.

Nuo ovat Wordin kenttäkoodeja (Field Codes englanniksi). Ne ovat sinulla jostrain syystä näkyvissä. Wordin komennolla Työkalut - Option - kenttäkoodit ruksia vaihtamalla ne menevät piiloon.

Vaihtoehtoisesti voit tämän tehdä Ctlr/A - Hiiren oikealla komento Vaihda kenttäkoodit tai jotain sinnepäin. Englainkielisessä Wordissä Toggle Field Codes.

Sukuohejlmisto luo nuo koodit hakemistojen luontia varten dokumenttiin. Hakemisto luodaan tämän jälkeen wordin menetelmillä. Yleensä nuo koodit eivät ole näkyvissä.

terveisin
Kaarle Kaila

Kari Luukka
07.02.08, 17:42
Täydennän vielä Tuota Kaarlen vastausta.

Nuo näkyvät merkinnät ovat osa Wordin luettelokäytäntöä (siis kenttäkoodeja). Niiden perusteela Word (ja genealog-malli) osaa muodostaa erilaiset hakemistot. Näiden näkyvyyttä ohjaa Word-asetukset.

Näitä kenttäkoodeja on kahdenlaisia. Kun koodit ovat näkyvissä, paina ensin näppäimistöltä Alt-F9 tällöin osa koodeista jo katoaa (jos tuli lisää paina toistamiseen). Jos niitä vielä jäi, niin valitse Wordin Työkalut-valikosta Asetukset-valinta. Valitse Näkymä-välilehti. Sen Muotoilumerkit osiossa on Piiloteksti-valintaruutu. Siinä on uskoakseni pukkimerkki ja napsauta se pois.

Käyttöoppaan sivulla 248 ylin tekstikuva osoittaa tällaista koodattua tekstiä joka siis saadaan edellä olevilla opastuksilla piiloon.

Pentti Jonninen
08.02.08, 10:25
Kiitokset neuvoista. Taikasana oli piilomerkit, jonka ruksin poistamalla sain kaarisulut ja siellä olevan tekstin. Kenttäkoodejahan epäilin koko ajan, mutta pelkästään niiden poistaminen näkyvistä ei riittänyt.:)