Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Reijonen | Onko kukaan tutkinut Reijosia?
Hei
Onko kukaan tutkinut Reijosia Polvijärvi, Liperi, Sotkuma?
Etsin erityisesti Mantila nimisessä talossa asuneita Reijosia.
Heippa! Olen tutkinut paljonkin Liperin Reijosia, lähinnä Sotkuman ja Solan poppoota.
Voisit kirjoittaa sähköpostiini, jos haluat. Vaihdetaanko tietoja?
terv. Anzku
lansisaari atta hotmail.com
hei
laitoin sinulle juuri viestiä. jos se ei tulisi perille niin osoitteeni on laplau*suomi24.fi
Hei
Onko kukaan tutkinut Reijosia Polvijärvi, Liperi, Sotkuma?
Etsin erityisesti Mantila nimisessä talossa asuneita Reijosia.
Hei!
Minua kiinnostaisi myös ko. suku, en tosin tiedä onko kyse samasta suvusta...Jaakko Reijonen s. 1836 Liperissä, vaimo Kaisa Liiisa os. Keronen.
Hei Pippuri!
Kyllähän tämä Jaakko on tätä samaa Reijos-sukua. Luulisin että minulta löytyy tietoja hänenkin esipolvista. Laitahan sähköpostia.
lansisaari atta hotmail.com
terv. Ansku
Hei!
Laitoin sinulle sähköpostia muutama päivä sitten, tuliko perille?
t. Pippuri
Hei Pippuri! Eipä ole tullut sähköposti perille! Laitatko uutta postia, edelliseen viestiin laittamani osoite on kyllä oikea.
Tiedätkö etsimäsi Jaakon tarkan syntymäajan? Kenen poika? Tai missä on asunut? Sisaruksia tms.
Olen "penkonut" näitä Liperin (Sotkuma/Polvijärvi) Reijosia usean vuoden ajan, uskoisin että tämä etsimäsi Jaakkokin minulta tiedoista löytyy. Kunhan ensin saan tarkennusta...
Hei!
Lähetin tätä kautta sinulle postia, jospa se tulisi perille:)
t Pippuri
Liisa! Tuliko sähköposti perille?
kyselee Anja
Eksyin tässä juuri Tohmajärvelle (siis Hiskin kautta). Löysin sieltä pari Reijosta, joista kyselisin keitä ovat:
Heikki Wilhelm Heikinpoika Reijonen, synt. 04.11.1862 Liperissä, vanhemmat Henrik R. ja Karolina Martunen, keitä ovat nämä Heikki Wilhelmin vanhemmat?
Sortavalasta muutti pois 22.03.1897 Tohmajärvelle Antti Heikinpoika R. ja veli Heikki. Kenen poikia? Todennäköisesti ovat Henrik Johansson R. ja Gustava Carolina Mustosen pojat, osaako kukaan varmistaa?
t. Anja
Hei Anja !
Viesti tuli perille. Laitan sinulle sähköpostissa lisätietoja,
t Liisa
Hei vaan! Varmistelenkin tämän kysymäni asian itse;
Henrick Wilhelm Reijonen, sekä ne veljekset Antti ja Heikki (Henrik Wilhelm) ovat Henrick Reijosen ja Gustava Karoliina Mustosen lapsia. Mormoonitietokannassa oli vain painovirhepaholainen äidin kohdalla.
Mutta osaako kukaan kertoa keitä olivat kirjailija/pappi Juho Heikki Reijosen vanhemmat.
Juho syntynyt 27.04.1855 (ilmeisesti) Nurmeksessa, kuollut 10.04.1924 Valkjärvellä. Puoliso Hilma Johanna Taskinen, lapset synt. Jyväskylässä.
Tietojeni mukaan myös Juho Heikin juuret olisivat näissä Liperin Reijosissa, mutta yhdistävä linkki puuttuu.
terv. Anja
Hei.
Täällä aloitellaan sukututkimusta Polvijärven Reijosista. Mummut ja papat vaan eivät muista isovanhempiaan pidemmälle ihmisiä ja niillä en pääse kiinni mihinkään hiskistä löytyvään henkilöön.
Etsin sukua, jossa esiintyy Juho Reijonen s. 5.2.1894 liperissä, k. 9.11.1972, vaimo ollut Ida Hämäläinen. Onko teillä kenties sama Reijosien suku selvityksessä? Löytyykö tietoja Juho Reijosen suvusta taaksepäin?
Moi
mäkin tutkin polvijärven reijosia, mistäpäin nämä Reijoset about on? muistaako mummot ja papat taloa tms. mun suku on sotkumasta polvijärveltä. sun kannattaa kysyä tuota Juhoa polvijärven seurakunnasta, koska mulle ainakin lähettivät vastauksen seuraavana päivänä lähetettyäni meilin :)
Hei. No eivätpä muista taloa. Sehän tässä hankaluuksia tuottaakin kun kukaan ei muista oikein mitään, eikä löydy mitään asiakirjoja tms. Kiitos kuitenkin seurakunta vinkistä, laitoin jo postia sinne :).
Tapani Kovalaine
12.09.08, 14:28
Tuolla JoMassa on mikrofilmikortti nro 1214 Liperin syntyneissä ja siellä luki:
JUHO REIJONEN s. 5.2.1894 Taipale RN:o 46, Liperi, isä lois Olli Reijonen, äiti Anna Kerkkänen, kr., kummit: tal. Juho Huttunen ja piika Tiina Maria Reijonen, hätäkastoi Juho Huttunen, kasteen vahvisti K. F. Järnefelt.
Rippikirjassa luki, että Olli Antinpoika Reijonen on syntynyt 27.8.1855 ja kr. vaimonsa Anna Andrein tytär 1850-luvulla. Vuonna 1892 olivat Olli ja Anna tulleet Antikkala RN:o 46 tilan rakennukseen asujiksi.
Taipaleen ort. srk:n metrikassa oli eräs Anna Kerkkänen, joka oli Andrei Iivonpoika Kerkkäsen ja populi xx Lavikaisen tytär ja on syntynyt Liperin Viinirannalla 15.9.1856.
Suomalainen sukututkija ei usko mitään, ennen kuin on itse omin silmin tiedot lukenut kunnon tietolähteestä, joten suosittelen...
Hei!
Ollille löytyi morm.tietokannasta vanhemmat; Anders Reijonen ja Walborg Pitkänen, sekä Ollille kaksoissisar Maria, ja veli Johan 30.08.1858 Polvijärveltä.
Valitettavasti en löydä kyseisiä henkilöitä sukutauluistani. Auttaisi jos Andersille löytyisi jostain isännimi tai synt.aika.
(tietäisiköhän Tapani???!!!)
Mulla on aika kattavasti esipolvitauluja nimenomaan näistä Liperin Reijosista. Etsimäsi Reijoset kuuluvat kyllä tähän samaan sukuun.
Suku on suuri ja ovat asuneet aina ja lähes tulkoon kaikki Liperin Sotkumassa. (jokunen muutama myös Sysmässä, Taipaleella, Oravisalossa jne)
Laitatko viestiä/tietoa jos löydät Andersille isän tai synt.ajan!
Olemme muuten järjestämässä "Laplaun" kanssa Reijosten sukukokousta ensi vuoden toukokuulle johonkin päin Liperi-Polvijärvi-akselille.
Ilmoitamme tarkemman ajan ja paikan kunhan asia varmistuu.
Laittakaa sana kiertämään!
Kaikki Reijosten sukuun kuuluvat ovat tervetulleita mukaan!
Laitan tähän sähköp.osoitteeni, jos jollakin olisi materiaalia, sukutauluja, valokuvia, juttuja ym ym Reijosten historiaan liittyen.
lansisaari atta hotmail.com
terkuin Anja
Mikko Meriläinen
12.09.08, 17:36
Anzku kyseli kirjailija/pappi Juho Heikki Reijosen vanhempia. He ovat Henrik Vilhelm Reijonen ja Anna Stiina Pääkkönen. Ks. Nurmeksen syntyneet 1855 sekä Nurmeksen rippikirja 1853-62 (kuva 375) SSHY:n Digiarkistosta.
Voin suositella Juho Heikin novelleja yläkarjalaisten ja erityisesti nurmekselaisten sukujen tutkijoille sekä laajemminkin itäsuomalaisista kansankuvauksista kiinnostuneille. Ovat antoisia siltä osin.
Tapani Kovalaine
12.09.08, 20:33
Tuossa Anzku arveli, oisko Tapanilla mahdollista löytää Anders Reijoselle patronyymi tai syntymäaika. Nyt sattuu aukeamaan JoMa vasta klo 10 huomenna ja silloin olen jo matkalla kohti ruskaistuvaa Lappia. Siis vasta palattua voi löytyä.
Vaan unohtui edellisestä viestistäni se, että Taipaleen kr.kat. seurakunnan pääkirjassa oli mainittuna Olli Reijosen ja Anna Kerkkäsen naimisaika, joka on ollut Liperissä 30.8.1882.
Tottumaton sukututkija jää ihmettelemään tuota pientä eroa, mikä termeissä on. Luter. kirkon puolella on totuttu korostamaan papin roolia, joten puhutaan vihkipäivästä. Kreikk.katol. kirkkokunnan pääkirjan 1880-luvulla painetuissa yläotsikoissa lukee selkeästi naimisaika, jossa taas korostuu enemmän hääparin osuus ja lupaus armorikkaista vuosista...
Isot kiitokset Mikolle, kun annoit vinkin Juho Heikki Reijosen vanhemmista.
Todentotta, Juhon isä Henrik Wilhelm on syntynyt Kontiolahdella (Joensuussa) 1818 ja hänen isänsä on Johan Jöransson Reijonen jne.
Kiitos!
Ja Tapanille oikein mukavan syksyistä lomaa!
terv. Anzku
Hei!
Auttaisitteko: Mitähän lukee Nurmeksen last.kirjassa kuva 172 Henrik Reijosen yläpuolella?
http://www.digiarkisto.org/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/nurmes/lastenkirja_1853-1877_tk1362_iii/172.htm
t. Anzku
Mitähän lukee Nurmeksen last.kirjassa kuva 172 Henrik Reijosen yläpuolella?
http://www.digiarkisto.org/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/nurmes/lastenkirja_1853-1877_tk1362_iii/172.htm
Qvarnägare.
__________
/_ TerhiA _\
No mitähän se mahtaa tarkoittaa? En löytänyt sanakirjoista tätä!
Eikös tuo ole ihan suoraan käännettävissä, että Kvarn on mylly ja ägare on omistaja, jotta kyseessä olisi myllynomistaja/mylläri? Tukevatko tätä muut tiedot ko. henkilöstä ja asuinpaikasta?
t. Olavi A.
Isot kiitokset Tapanille tiedoista. JoMaan on siis seuraavaksi mäntävä. Kun ihan aloittelija olen, niin ei aina edes tule mieleen, että mistä kannattaisi tietoa etsiä. Anzku onko mahdollista, että voisit jakaa jo löytämisi esipolvitaulujen tiedot? Vaikka ilmeisestikin tutkimasi Reijoset haarautuvat toiseen suuntaan mitä minä tutkin, mutta olisi tosiaan kiinnostavaa nähdä missä kohden nämä Reijoset liittyvät toisiinsa.
Ann-Maj!
Mielelläni annan keräämiäni tietoja Reijosista. Niitäpä on vaan aika paljon. Ehkäpä kun laitat sitten etsimäsi esi-isän synt.ajan ym,kunhan löytyy, joilla päästäisiin jäljille, että mihin sukuhaaraan kuulut?!
Hei Anzku. Hyvä tietää. Palaan asiaan kun saan varmistettua itse tuon Tapanin kertoman tiedon Juho Reijosen (5.2.1894) isästä Olli Reijonen (s.27.8.1855) ja ukista Anders Reijonen. Pyrkimys on löytää nyt ensin Andersille synt.aika.
Apua kaipaan!
Pyytäisin taas apuanne, minulta löytyy kaksi Petter Andersson Reijosta, enkä saa tarkistettua tietoja mistään.
Petter Andersson puoliso Catharina Leppäin s.1825, vihitty 30.10.1842 Sysmässä
Petter Andersson puoliso Maria Wasilar Karpof, vihitty 01.12.1851 Sysmässä
Löytyisikö mistään näille Pettereille synt.aikoja?!
Vai onko kyseessä kenties sama Petter?
Lapset on tiedossa, mutta ei kenen Antin poikia ovat.
Anzku
Anzku: kävin morm. tietokannasta etsimässä Olli Antinpoika Reijoselle s.27.8.1855 vanhempia, mutta en löytänyt. Miten löysit/millä hakuehdoilla vanhemmat Anders Reijosen ja Walborg Pitkäsen, sekä kaksoissisaren Maria ja veljen Johan 30.8.1858 Polvijärveltä. Löysin kyllä kyseiset henkilöt sieltä, mutta en saanut mitenkään liitettyä niitä juuri tähän Olli Antinpoika Reijoseen..en vaan varmaan osaa :)
Ann-Maj!
Kun sulla on auki Family Search-perussivu, missä voi laittaa etunimen, sukunimen, vuoden jne, sen sivun oikealla reunalla lukee Birth, marriage ....
klikkaa sinne, sitten vasemmasta yläreunasta klikkaa All resources ja
aukeaa sivu mihin voit syöttää isän ja äidin nimet, paina search ja kone tarjoaa mahdolliset lapset.
Anzku
Tapani Kovalaine
25.09.08, 21:48
ANTTI REIJONEN 1823 JA VALPURI PITKÄNEN 1826 SOTKUMA, POLVIJÄRVI
Muistaakseni Olof Reijosen s. 27.8.1855 oikea syntymäaika olisikin 27.9.1855 ja syntymäkylä Sotkuma Polvijärvellä. Hänen isänsä oli kenties Sotkuma RN:o 69 Ollilan tilan talollisen poika Anders Jöraninpoika Reijonen, s. 3.4.1823, mutta kun Anders muutti vuonna 1849 Liperin Kinnulanniemi 3:sta Liperin (Outokummun) Sysmä 26 talon rengiksi, niin eikös vaan hänen syntymäajakseen vääntynyt rippikirjoihin siitä alkaen virheellisesti 3.4.1828.
Andersin isä oli talollinen (vuoteen 1835) Jöran Petrinpoika Reijonen s. 1788 ja äiti oli Leena Sorsa s. 1785. Heillä oli ehkä viisi tai kuusi lasta tai enemmänkin. Kuopus syntyi kai 1830.
http://www.digiarkisto.org/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/liperi/rippikirja_1834-1840_mko112-121/183.htm
Anders Jöraninpoika Reijonen oli 12-vuotias, kun Ivan Hirvonen osti Reijolan ja Ollilan tilat RN:o 69 (myöh. Sotkuma 129 ja 130) isä-Jöranilta ja isänsä veljiltä Heikki Reijoselta s. 1792 ja Antti Reijoselta s. 1795 (ks. digikuvat 183-185 ja kuva 182 rk 1834-40, jossa on heidän vanhempansa tiedot). Anders Reijonen 1823 oli jo 20-vuotias, kun hänet siirrettiin lastenkirjasta pääkirjan sivulle 66 eli Liperin Kinnulanniemi 3:een vuonna 1843. Vuonna 1847 hän muutti vuodeksi Sotkuma nro 65:een vanhempiensa luo ja palasi seuraavana vuonna taas Kinnulanniemi 3:een rengiksi, muutti 1849 Sysmä 26:een, sieltä 1852 Sotkumaan nro 63 Leppälän taloon rengiksi.
Anders Reijonen 1823 avioitui noin v. 1852 Valpuri Joosepintytär Pitkäsen s. 4.4.1826 kanssa, jonka isä oli syntynyt 25.6.1795 ja äiti Anna Karjalainen oli syntynyt vuonna 1797. Pitkäset asuivat Sotkuman Kuorevaarassa.
Toivottavasti näillä muistinvaraisilla tiedoilla löytyy liittymä jo tutkittuihin Reijosen suvun sukuhaaroihin.
Terveisin Tapani
Tapani Kovalaine
26.09.08, 14:06
PETTER REIJONEN SYNTYI KAHDESTI, ENSIN 23.1.1821 JA SITTEN 2.2.1825
Sukututkija näkee silloin tällöin asiat kahdessa valossa ja niin kävi tämän Liperin Sysmän kylässä asuneen loismies Petter Henrikinpoika Reijosen, s. 23.1.1821 kanssa. Hän tuli juuri poismuuttaneen serkkupoikansa (en ole tarkistanut tätäkään tietoa, että oliko serkku tai veli vai ei) Olof Reijosen (s. 1820) tilalle rengiksi vuonna 1846 sivulta 328 Taipaleen kylään sivulle 393 rk 1841-1850 ja lähti sitten vuonna 1848 Sysmä nro 17 taloon ja seuraavaksi Olofin perään vuonna 1850 Liperin Sysmän kylän RN:o 26 Kyntövaaran tilan rengiksi, jolloin hän sai kohtalokseen sivulla 360 yhtä rippikirjan riviä alempana olleen Petter Andersinpoika Hiltusen syntymäajan 2.2.1825 ja ehkäpä epäselvästi kirjoitetun patronyyminkin Ands oman Hends'in tilalle!
Uudestisyntyneenä tämä Petter Reijonen avioitui kr.katolisen Maria Vasilintytär Karpoffin kanssa 1.12.1851 ja pariskunnan tiedot löytyvät sivulta 590 Liperin rk 1850-1860 Kyntövaaran tilan kohdalta. Eipä siis ihme, ettei tällä uudella syntymäajalla löydä Petter Reijosta syntyneiden luettelosta.
PETTER REIJONEN, S. 24.5.1820
Antti Reijosen s. 1795 ja vaimonsa Anna Karttusen s. 1795 poika (Sysmä nro 32:sta) Petter Reijonen s. 24.5.1820 avioitui 30.10.1842 Sotkuma nro 63:sta olleen talollisen tytär Catharina Petterintytär Leppäsen, s. 5.5.1825, kanssa - ja vieläpä ihan oikealla syntymäajallaan!
Edellä olevista tiedoista en vastaa henkilökohtaisesti, joten tiedot on syytä tarkistaa ihan itse. Joskus.
Terveisin Tapani
http://www.digiarkisto.org/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/liperi/rippikirja_1834-1840_mko112-121/183.htm
http://www.digiarkisto.org/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/liperi/rippikirja_1834-1840_mko112-121/184.htm
http://www.digiarkisto.org/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/liperi/rippikirja_1834-1840_mko112-121/185.htm
Tapanille!
Nyt saitkin Anzkun pään sekaisin.
Vastailen ensin tuohon 25.9 Anttia koskevaan sukuselvitykseen, JOS kyseessä on Jöranin ja Helena Sorsan poika Anders, niin hänestä löytyy multa tiedot sinne 1600-luvulle, mutta kun mun tiedoissa on että Anders olisi kuollut 28.06.1838!
Oletko saanut tarkastettua, että Jöran ja Helena olisivat muuttaneet Sotkuma 65, kun 69 myytiin? Olen netin varassa, niin en tätä ole päässyt tarkastamaan.
Pariskunnalla 11 lasta. Heidän pojasta Henrikistä 1813 jatkuu sukujuuri muhun.
KUKA Anders siis kuoli 1838 ja muuttivatko Jöran ja Lena tosiaan 65 asumaan?
Sitten se Petteriä koskeva juttu, no siihen vastaan myöhemmin, nyt täytyy selvitellä tätä A ongelmaa...
terkuin Anzku
Hyvä Tapani! Äläpäs vastaakaan, olin taas vähän liian nopea!
Siis Tapanin selvittelyt oli oikein. Tämä Antti siis on Jöranin ja Helenan poika.
Se A joka oli kuollut 28.06.1838 olikin Jöranin veljen Henrikin 1792 ja Anna Monosen 1799 poika Anders, joka oli synt. 04.03.1823.
Jöran Pettersson Reijonen synt. 07.06.1788 Sotkuma 69 "Reijolassa", puoliso Helena Påhlsson Sorsa s.20.02.1785 Käsämä 4. Vihitty 17.11.1805
Lapsia siis 11.
En kirjoita tähän enempää, mutta jos Ann-Maj haluat, saat sähkiksellä ne lopputiedot.
Kirjoittele; lansisaari atta hotmail.com
Hei Tapani ja Anzku.
Kiitos erittäin paljon tiedoista. Kävinkin Tapanin aiempien tietojen jälkeen JoMassa todistamassa Tapanin tiedot itselleni oikeiksi :). Nyt nuo Tapanin kertomat tiedot ovat juuri sitä Reijosten haaraa, jota minä olen aloittanut tutkimaan. Eli Anzku oikein mielelläni otan vastaan jo selvittämäsi tiedot! Sähköpostini anna.sotikov*netti.fi
Tapani Kovalaine
26.09.08, 19:47
Anzku kyselit, muuttivatko Jöran ja Leena asumaan nro 65:een, kun nro 69 myytiin. Niin muistaakseni käy ja asiaan antaa lisävarmistusta edellä oleva digikuva 183. Ensi rivillä on Jöran Reijosen kohdalla lisähuomautusten sarakkeessa teksti (vaikealla käsialalla!): Petri, å Nro 65. Oli siis Petterin poika ja muutti jo vuoteen 1840 mennessä Sotkuma RN:o 65:een, mutta asia huomioitiin paremmin vasta seuraavassa rippikirjassa, jota emme vielä ole saaneet SSHY:n sivuille digitettynä.
Reijosen Antti syntyi 4.3.1823 ja toinen Reijosen Antti syntyi 3.4.1823 ja kun syntymäaikatiedoissa pääsi tapahtumaan Petter Reijosten kohdalla Liperin srk:ssa virhekirjauksia, niin lopputulos on helposti tämä: Kenellekään ei enää voi valittaa!!
Tapani Kovalaine
27.09.08, 12:05
Resurssipula on vaivannut satojen vuosien ajan seurakuntia ja kaikkia muitakin vastaavia organisaatioita ja siinä valossa meidän on pakko valittamatta hyväksyä kaikki Liperin seurakunnan rippikirjoihin tehdyt ja myöhemmin todetut virhekirjaukset.
Liperin seurakuntaa resurssipula vaivasi pahiten 1860-luvulla ja erityisesti hautaustoimessa nälkävuosina. Vainajia kertyi jatkuvasti ja maa oli talvella pahasti roudassa. Kyllä haudankaivaja niissä oloissa teki toki parhaansa, mutta kevät tuli. Maa paljastui lumien alta ja hautausmaalta alkoi tulla paljon valituksia. Ne olivat lähiomaisia jotka valittivat. Useissa kohdin oli aivan liian matalaan leposijaan talviaikaan jääneet vainajat ja nyt heistä osia näkyi maan pinnalla...
Valitusten johdosta haudankaivajaa vaihdettiin ja elämä sekä kuolema Liperissä jatkui... (kait kuntaliitoksiin saakka?)
Anja!
Olen laitellut sulle monta meiliä, mutta nähtävästi ne ei tule perille, sun meilit olen kyllä saanut :) katsoppa ettei sulla ole jotain estoa päällä tms.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.