PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tietojakson nimen muutos


Antti Soini
29.01.08, 21:59
Hei,
Onko joku turvallinen (siis SQL-illiteraatille) tapa muuttaa Sukuohjelmisto 2004:ssä tietojakson vakio-otsikko jälkipolviraportissa toiseksi.
Painetun käyttöoppaan (2.p. 2002) sivun 88 yläreunassa sanotaan yhdellä lauseella, että "Tietojakson nimeä (vakiosana) voidaan myös vaihtaa...", mutta en kyllä löytänyt oppaasta ohjetta, miten se tehdään.

Tekeillä on varsin laaja taulusto sukukirjaan ja haluaisimme siinä korvata 'Syntynyt' -sanan lyhyemmällä S. ja vastaavasti 'Kuollut' K. Näin laskimme säästävämme useita kymmeniä sivuja kirjassa.

Ohjelmaversioni näyttää olevan 10.0.3.10. Onko aihetta päivittää? Hyvin on tuntunut toimivan.

Terv. Antti Soini

kaila
30.01.08, 08:38
Tietojakson nimet on määritelty Types.txt tiedostossa joka sijaitsee hakemistossa C:\Program Files\KK-Software.

Tässä tietokentät erotetaan toisistaan <tab> merkillä. Parhaiten tällaista tiedostoa muokataan excelillä tai vastaavalla taulukkolaskentaohjelmalla. Pitää muistaa tallettaa tiedosto text-muotoon eikä esim excelin omaan muotoon.

Kieliversioiden alle voit tehdä haluamasi muunnoksen tai text sarakkeeseen jolloin tämä muutos ei näy ohjelman valikoissa. Tämän perässä on myös mahdollista määritellä fontti jolla tämä kirjoitetaan. Tällä on mahdollista esim valita fontti joka sisältää ristinmerkin kuolintapausta varten kuten graafisessa esipolvitaulukossa.

Types.txt tiedosto on hyvä laittaa talteen koska jos päivität myöhemmin ohjelman uudempaan vesrioon ei sen mukana tuleva Types.txt tiedosto sisällä tekemiäsi muutoksia.

Jos nämä ohjeet ovat turhan hankalia niin kerro minulle mitä muutoksia haluat niin lähetän sinulle muutetun Types.txt tiedoston.

terveisin
Kaarle Kaila

Antti Soini
30.01.08, 11:17
Kiitos nopeasta vastauksesta!
Ohjeet olivat selkeät. Testasin raportin ja hyvin toimii.
Hieno homma!

t. Antti