Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : apua hakemiseen
Hei, voisiko joku kertoa, miksi en saa family searchin sivuille tekemilläni hauilla pariskuntaa kohden aina vain kuin yhden lapsen?
Hei,
Familysearch.org haussa on erilaisia materiaaleja.
Jos hakusi asuu valmiisiin tutkimuksiin, lapsia voi tulla useampiakin näkyviin kerralla. Sen sijaan puhtaaksikirjoitetuissa tiedoissa (jotka muistuttavat Hiskiä) ymmärtääkseni eri tietueita ei ole yhdistetty ja kunkin lapsen syntymä on erikseen.
(Yksi lapsi saattaa löytyä molemmista, tai olla muuten vain kahteen kertaan, ks. liitteen esimerkki.)
Ja jos lapsia ei ole kuin yksi (todellisuudessa tai tietokannassa) niin haku ei voi löytää kuin yhden tuloksen.
Toivottavasti ymmärsin kysymyksesi oikein.
Matti Lund
28.01.08, 10:51
Hei
Sivulta voi tehdä haun kerallaan eri hakulomaketta käyttäen eri tietokantoihin, jolloin hakuehtojen rajaaminen ja pyynnön käyttäytyminen poikkeavat toisistansa aika lailla.
Kutakin hakulomaketta voi säätää jossain määrin haluamallaan tavalla. Esimerkiksi voi yrittää hakea täsmällisellä tekstillä, mikä harvoin tuo yhtään mitään tai juuri yhden osuman, koska melkein joka nimeä on kirjattu kantaan niin monella eri tavalla niin, että kukin kastetieto on täsmänimen perusteella uniikki. Oletuksena on sumeampi haku, eli rajausnimeä vastaa joukko lookup-nimiä, joita kaikkia noutoproseduuri käyttää, kun se ohjaa haun lookup -vaiheesta itse kannasta nouto -vaiheeseen.
Itse käytän Family Searchista ainoastaan varsinaista IGI -hakua, eli noutoa niistä eränumeroista, joihin on kirjattu tietoja ainoastaan IGI -kortistosta. Muut tiedot ovat kokemusteni mukaan niin täynnä virheitä, ettei niillä ole tutkimusmielessä mitään arvoa, vaan ne vievät enimmäkseen hakoteille. Näitä yksityisten antamia tietoja ei ole tarkastettu mitenkään, siinä ongelma. Siksi siellä on tuhansittain keskenään ristiriitaisia tietoja: varsinaiset IGI -tiedot ovat yleensä oikein, ja niiden vastaiset yksityisten antamat tiedot vääriä arveluja.
Käyttämällä Family Search -valikolta vain IGI -hakulomaketta ja saamalla testihaulla yhdenkin osuman haluamaasi perheeseen, voit tehdä seuraavankaltaisen lisähaun.
Säilytä hakuehdoissa osuman eränumero (ks. batch number -dialogista osumatuloksesta). Nyt riittävän sumealla haulla joka kattaa kaikki nimivariantit ja ulottuu riittävälle aikavälille, saat koko perheen kasteet siinä seurakunnassa, josta osuma oli. IGI -eränumero on seurakuntakohtainen (yksityinen eränumero näyttää sen sijaan olevan tiedonantokohtainen). Jos perhe on vaihtanut seurakuntaa, sen tiedot ovat useamman eränumeron alaisuudessa.
Kysymyksesi on niin kovin epämääräinen, ettei siitä voi päätellä, mihin tarkalleen ottaen pyrit, mitä lomaketta käytit, mihin kantaan hakusi kohdistui ja millaista rajausta siinä yritit käyttää. Siten varmaa vastausta ongelmaasi ei voida antaa.
IGI = international genealogical index on mormoonien antama nimi alunperin mikrokorttisarjalle, johon on Suomen osalta viety aakkosellisesti lajiteltuna tiedot SSS -rullilta, siis puhtaaksikirjoituksen puhtaaksikirjoitus eri asetelmaan, joka on puhtaaksikirjoitettu tietokoneen tietokantaan.
Lisäksi siis sivuilta on pääsy sulassa sekamelskassa tämän IGI -kannan kanssa kaikenkarvaisiin tiedonantoihin niin, että riittävän sumein rajausehdoin tulee osuma kaikenlaisiin versioihin, mitä ko. perheestä tai yksittäisestä henkilöstä Family Searchista löytyy.
terveisin Matti Lund
jyrkienator
28.01.08, 11:21
http://www.familysearch.org/Eng/Search/frameset_search.asp
tällä sivulla, täyttämällä vain vanhempien tiedot on ainakin mahdollisuus löytää useampi lapsi samoille vanhemmille.
Tällä Forumilla oli Pia Niemen 22.7.07 antama hakuohje jonka minäkin ymmärsin ja olen käyttänyt.
Käyn ensin molempien vanhempien nimellä, sitten vain toisen nimi ja vielä vain toisen sukunimi tai isän/äidinnimi. Tai jopa vain etunimi tai samantapainen etunimi ( Jöran/Joran) tai sukunimi ( Sågsman/Sagsman/Sägsman)
Vie tietysti aikaa, mutta löytää yleensä ne vähän eritavallakin kirjatut tapaukset.
Tuo edellinen viesti jäi kesken, tuntui että kone itsekseen lähetti viestin.
Piti jatkamani, että syntyneiden etsimisessä yleensä on huomattava pienet muutokset seurakuntien rajoissa. Esimerkiksi Mäntyharjuun on liitetty Iitistä Leppäniemen kylä 1850-1860 välillä ja Leppäniemen syntyneitä löytyy molemmista seurakunnista ja ehkä jopa Valkealastakin.
Samoin on Hartolaan liitetty Mäntyharjusta, pieni Nipulin kylä, muistaakseni vähän aikaisemmin. Siihen liittyy jostain lukemani, että Hartolaiset hyväksyivät kylän liittämisen muuten, mutta esittivät alueella asuvien loisten jäämistä edelleen Mäntyharjun seurakuntaan.
Esteri
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.