PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Esittäytymiset: ainakin osa alueille, alkuun Suku | Paikkakunta?


Eppu K
23.01.08, 18:41
Hei!

Tälle alafoorumille on ilmestynyt muutamia viestiketjuja, joiden otsikkona on Esittäytyminen. Ei siinä mitään, esittäytyminen on hyvä ja kaunis tapa.

Mutta ennen kuin noita "Esittäytyminen" -viestiketjuja on täällä kymmeniä, olisiko mahdollista, että kukin viestiketjun aloittaja lisäisi otsikkoon jonkin verran lisätietoja? Muutamat ovatkin lisänneet suvun tai paikkakunnan otsikon loppuun. Ehdotan seuraavaa (ei ehdottomana sääntönä, vaan suosituksena, jota voisi soveltaa harkinnan mukaan):

Jos tutkimuskohteet sijoittuvat samalle alueelle, uusi viestiketju tehtäisiin k.o. alueen omalle alifoorumilleen
Otsikon alkuun mielellään Suvun nimi | paikkakunta (se |-merkki syntyy yleensä painamalla AltGr- ja < -nappulaa yhtä aikaa).
Loppuun voisi halutessaan lisätä jotain esittelystä kertovaaTäysin mielivaltainen esimerkki: jos Käpälämäkien ja Hupelien suvut olisivat vaikuttaneet enimmäkseen Savossa, ja sukua koskevat vanhimmat tiedot liittyvät Lapinlahteen, voitaisiin alafoorumilla Alueet > Savo aloittaa uusi viestiketju, jonka otsikko olisi:

Käpälämäki, Hupeli | Lapinlahti - Esittäytyminen

Tietenkin jos tutkimuskohteet ovat hajallaan ympäri Suomea tai tutkittavia sukuja on kovin monta, tätä kaavaa voi soveltaa vain osittain. Tai ei ollenkaan - sekin toki on sallittua. Muita tähän asiaan liittyviä vinkkejä:

Kun klikkaat Viestiketju-sanaa yläpalkissa, viestiketjut järjestyvät otsikoiden mukaiseen aakkosjärjestykseen
Kun klikkaat tekstiä "Viestiketjun aloittaja" yläpalkissa, viestiketjut järjestyvät otsikoiden mukaiseen aakkosjärjestykseen
Esittäytyvän henkilön tutkimuskohteet ym. tietoja saat näkymään klikkaamalla esittäytyvän henkilön nimimerkkiä - nuo tiedot kannattaa kirjoittaa tietenkin myös esittelyviestiinNämä "vinkit aloittelijoille" ovat tietenkin useimmille tuttuja, mutta kirjoitin ne tähän myös korostamaan, että foorumille rekisteröityneiden on helppo myöheminkin niitä vilkaista viestin kirjoittajan profiiilista (siis myös meistä, jotka emme muistaneet esittäytyä :) ) - nuo tiedot siis kannattaa ilmoittaa.

Aki Pitkäkoski
24.01.08, 01:04
Kiitos Eero hyvistä neuvoista joita jaoit.

Ylläpito on ehtiessään laittanut otsikon alkuun kulloinkin kyseessä olevan suvun nimen maakuntafoorumeilla.

Merkki | on ollut erottamassa ylläpidon lisäystä alkuperäisestä otsikosta.
Näin on tahdottu jättää kirjoittajan teksti mahdollisimman koskemattomaksi.

Tuo merkki | voi olla hankala. Sitä voi itsekin käyttää juuri kuten Eero mainitsee. Mutta olennaisinta on saada looginen järjestys otsikon tiedoille.

Silloin kun suvun nimi tai sitä vastaava nimi on tiedossa ja haussa, on se hyvä laittaa ensimmäiseksi. Sitten paikkakunta. Voi laittaa niin tarkasti kuin haluaa, esim. Suku | Talo | Kylä | Pitäjä | Henkilö, syntymäaika tms...

Jos asia maakuntaforumilla ei koske henkilöä ja/tai tiettyä sukua, niin silloin voi muuten koettaa saada hyvän otsikon.

Kyllä se siitä...

--aki--