PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Suutari Hannu Yrjänänpoika Mellolan kylästä


Matti Lehtiö
17.01.08, 11:13
Vähänkyrön käräjillä 9.4.1670 (s.75) Kerrotaan suutari Hannu Yrjänänpojasta, joka oli muuttanut Vähäänkyröön 20 vuotta sitten ja avioitunut täällä 18 vuotta sitten.

Nyt oli kuitenkin selvinnyt, että Hannulta oli jäänyt Hämeeseen Saarioisten pitäjän Mellolan kylään vaimo ja kaksi poikaa ja kaksi tytärtä.

MIkäli alustavat selvitykseni ovat oikeaan osuvia, hänellä saattaa olla Vähässäkyrössä jälkikasvua ainakin yhden sukupolven verran.

Osaako kukaan paikallistaa Hannua tai hänen Hämeeseen jäänyttä perhettä?

Minulla on tässä vaiheessa käytettävissä vain asiakirjan puhtaaksikirjoitettu referaatti, joten kysymys siitä onko pitäjä - kylänimi kirjoitettu täysin oikein on varmentamatta.

Yst. terv. Matti Lehtiö

karisalm
17.01.08, 17:29
Hei

Nimi ja pitäjä on oikein kirjattu eli nykyisen Kylmäkosken Mellolasta on kysymys, ao Saarioisten hallintopitäjän alue puuttuu vielä digiarkiston SAYstä.

Matti Lehtiö
18.01.08, 10:53
Miten monta taloa Mellolassa oli tuohon aikaan, ja minkä nimisiä?
Matti

H.Niemi
18.01.08, 14:08
Hei !

Olisikohan Iso-Iivarin talonhaltijaluettelosta apua tässä Mellolan talolukuasiassa. http://users.utu.fi/isoi/talot/index.html. Mellola on ollut Saarioisten hallintopitäjän lisäksi myös Urjalan pitäjää, nyt siis Kylmäkoskea.

yst.terv. H.niemi

karisalm
18.01.08, 16:25
Hei


Mellolan kylän talot Näppinen, Iso-Kassari, Vähä-Kassari eli Uotila ja Korri
Näistä Korri Akaan puolella ja muut Urjalan puolella.