PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Frimodig | Kankuri Johan Frimodig, Hollola


Erkki Palva
12.01.08, 17:51
Hollolassa oli kankurina Johan Frimodig, joka löytyy SAY:sta Hollolan pappilan sivuilta vuodesta 1734. Hollolan rippikirjan 1771-1775 tietojen mukaan hänen syntymävuotensa oli 1704, Vaimon Anna Marian s.vuosi 1701. Johan kuoli 2.6.1776 Hollolassa.
Onko Hollolassa 3.11.1761 Henrik Sullströmin kanssa vihitty Sofia Frimodig edellä mainittujen tytär? Onko kankuri-Johanin tai hänen vaimonsa vanhemmista tietoa, vanhempaa aineistoa Hollolasta ei juuri ole säilynyt?

Sariainen
12.01.08, 18:25
Rippikirja tietoja ei olekaan, mutta miten olisi henkikirjat ? Vaikka en varsinaisesti ole tutkinut Hollolasta kuin 1800-luvun lopulta niin muistaakseni siellä oli Hollola mainittuna henkikirjoissa, kun tutkin Virenojan tietoja. Niitä saattaa olla jo SSHY.n sivuilla.

http://www.digiarkisto.org/sshy/

Uudenmaan ja Hämeenläänin läänintilit. (mm. LT 768, 769 jne. (mikrofilmirullien no.) Niissä on kyllä suppeampia tietoja, kuin rippikirjoissa, mutta on se tyhjää parempi. Ai niin, mutta silloin pitäisi olla SSHY jäsen. Sitten seuraava paikka on kai kansallisarkisto.
Terv. SARIAINEN :rolleyes:

Erkki Palva
12.01.08, 19:55
Noita SSHY:n jäsensivujen henkikirja-aineistojakin olen yrittänyt käydä läpi, mutta toistaiseksi en ole saanut asiaan lisävalaistusta. Aika visaiseksi on osoittautumassa.

Sariainen
13.01.08, 09:54
Entäs sitten perunkirjat ? Oletko katsellut niitä ??
Jos löytäisit perunkirjan niin siellä voisi olla maininta myös mahdollisesta tyttärestä. Olisiko tästä listasta mitään apua:
http://www.narc.fi/Arkistolaitos/jyma/murulla.htm

Perunkirja voi olla miehen tai naisen jälkeen ja useita vuosia myöhemmin tehty kuin mitä henkilö kuoli. Kolme vuotta on lyhyt aika. Olen nähnyt pitempiäkin aikoja.
Terv. SARIAINEN :rolleyes:

Erkki Palva
13.01.08, 10:22
Perukirjat ovat toistaiseksi haarukoimatta, niiden kimppuun seuraavaksi! Kiitos muistutuksesta

Helena V.
13.01.08, 19:50
Hei,

Nämä pelkkiä aihetodisteita, mutta kovasti ihmettelisin, ellei Sofia ole Johan Frimodigin tytär.

- Sofia Frimodigin lasten nimet kovin samoja kuin esim. veljellä? Gustaf Palmbergilla, joka ainakin oli Johan (Gustaf) Frimodigin poika (Rpk:ssa pellavankutoja Gustaf Frimodig, johon päälle lisätty Johan - kuollessa Johan F.). Erityisesti ensimmäisen lapsen nimi sama kuin mahdollisella äidin äidillä Anna Marialla.

- Avioituu Sikalasta, joka Johan Frimodigin ja myöhemmin poikansa pellavankutoja Gustaf Palmgrenin koti.

Oletko tarkastanut Kärkölän rippikirjat (helpompi ja nopeampi tapa kuitenkin kuin perunkirjat) patronyymin ja mahdollisten muiden selventävien merkintöjen osalta?

Johan Frimodigin alkuperästä en valitettavasti tiedä.

t. Helena V.

Erkki Palva
13.01.08, 20:55
Siitä on jo aikaa kun katselin Kärkölän rippikirjoja, enkä ainakaan silloin osannut saada selvää lisävahvistusta sukulaisuussuhteelle. Vähän samanlaisin ajatuskuluin kuin sinäkin olen toistaiseksi pitänyt Johania melko todennäköisenä Sofian isänä.