PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Valokuvien keruu paikallisten tutkijoiden tai seurojen toimesta


Tuulakki
11.01.08, 21:58
Kertokaapa, miten voisi kätevästi päästä näkemään tietyn alueen, tässä tapauksessa Loimaan seudun, tutkijoiden ja harrastajien mahdollisia valokuvakokoelmia. Järjestetäänkö Loimaan seudulla joskus julkisia "valokuvatreffejä" tms? Entä keräävätkö tutkijat tai kotiseudtuyhdistykset yhteistä luetteloa tai kuvastoa toistensa vanhoista valokuvista - tarkoitan lähinnä 1800-luvulla eläneistä henkilöistä? Vai kerääkö joku muu taho?

Nyt kun skannerit ovat jo jokamiehen ulottuvilla, voitaisiinko ajatella järjestää tulevaisuudessa tunnistettujen kuvien keräilyä keskitetysti harrastajavoimin, esim. kuntakohtaisesti tai kyläkohtaisesti isompien kylien osalta?

Kaipaisin valokuvaa Loimaalla Vähäperässä v. 1846 syntyneestä naishenkilöstä, jonka tyttärestä s. 1877 meillä on kuvia n. 20-30 vuotiaana. Niitä on saatettu ottaa nuorempanakin. Tästä voisi vetää johtopäätöksen, että äitikin olisi käynyt kuvattavana. Hän kuoli v. 1903. Yksi vaihtoehto olisi tietenkin käydä ao. sukulaiset läpi, ja kysellä kuvaa suoraan.

Onko teillä joku hyvä ratkaisu tiedossa tai käytössä?

Terveisin Tuulakki,
poissa tietokoneen äärestä alk. 13.1.- 19.1. asti, jolloin en pysty vastailemaan.

Jaana Leino
20.01.08, 15:20
En nyt varsinaisesti vastaa kyselyysi mutta...

Kyläyhdistykset tai muut yhdistykset varmaan mieleellään järjestäisivät vanhojen valokuvien katseluiltoja. Itse järjestin, tosin kuuluin kiinteistönomistajien hallitukseen, Vanhojen Valokuvien Katselu- ja tunnistamistapahtuman Kyläsaaren kylätalolla. Tapahtumasta tuli kaksipäiväiset ja se saavutti suuren suosion. Tämän idean sain siitä kun itselläni on nin valtavasti vanhoja tunnistamattomia kuvia. Uusintaakin on jo tästä tapahtumasta pyydetty .

Terv. Jaana