PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Suomen sodissa 1939-1945 menehtyneiden tiedosto


kkylakos
04.01.08, 08:27
Hei,

Arkistolaitoksen etusivulle on ilmaantunut linkki Suomen sodissa 1939-1945 menehtyneiden tiedosto (http://kronos.narc.fi/menehtyneet/)
"Käytössänne ovat Sota-arkiston tiedot Suomen sodissa 1939-1945 menehtyneistä suomalaisista. Tietokannasta löytyy yli 95 000 henkilöä, joita voitte etsiä sukunimen, etunimen, syntymä- tai kuolinajan mukaan tai vaikkapa kunnittain. Palvelu mahdollistaa tietojen hakemisen myös joukko-osaston tai menehtymispaikan mukaan. "

ilkant
11.01.08, 12:25
Huomio kiinnittyy otsikon sanaan tiedosto (tämä muoto on myös arkistolaitoksen sivulla). Onkohan tässä tapahtumassa kielen muuttumista. Tiedostolla on tietojenkäsittelyssä aivan oma merkityksensä. Mielestäni otsikkoon sopisi tiedosto-sanan tilalle sana tietokanta. Sana tiedosto on itseasiassa väärin. Nyt kuitenkin voi olla, että suomen kieli kehittyy...

kkylakos
11.01.08, 13:22
Hei,

mielestäni varsin luonnollisesti käytin samaa termiä kuin linkissä.

Ottaen huomioon, että yhden kaatuneen tiedot mahtuvat n. 26 kenttäiseen tietueeseen ja kaikkien tiedot teoreettisesti täten 96000 riviseen tauluun (taulukkoon) ja täten yhteen tiedostoon en tiedä mihin tässä tietokantaa (joka minun tietoteknisen tuntemukseni perusteella koostuu usemmasta taulusta ja niiden välisistä suhteista) tarvittaisiin. (Paitsi mahdollisesti suorituskyvyn optimointiin.)

Jos edellistä kirjoittajaa yhtään lohduttaa, niin esittelysivulla puhutaan sekä tiedostosta että tietokannasta. Henkilökohtaisesti kannattaisin hieman johdonmukaisempaa tekstinkäsittelyä.

Tietotekniikan termistöstä kiinnostuneet löytävät lisätietoa ja postituslistan aiheeseen sivulta http://www.tsk.fi/termitalkoot/

Avance
17.01.08, 18:01
Ei tämä mikään uutuus ole. Sota-arkisto julkaisi kaatuneiden tietokannan (virallisesti siis "tiedosto") internetissä jo vuosia sitten. Nyt se on arkistolaitoksen sivulla vain siksi, että Sota-arkisto lakkautettiin 31.12.2007 ja integroitiin Kansallisarkistoon. Kunnia ei kuulu siis todellakaan arkistolaitokselle vaan edesmenneelle Sota-arkistolle.