PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kirjoitustaito yms.


Olarra
31.12.07, 16:30
Hei!
Näin vuoden viime tunteina on kai lupa myös muistella vanhoja saamatta rakettia silmään? Uusimmassa Historiallisessa Aikakauskirjassa (4/2007) on kaksi artikkelia, joissa käsitellään kirjoitustaitoa ja sen omaksumista rahvaan parissa. Nämä Ilkka Mäkisen ja Pirkko Leino-Kaukiaisen artikkelit voivat kiinnostaa monia sukututkijoita, käytiinhän wanhalla hyvällä suku-sivustollakin aikanaan asiasta keskustelua. ks. linkki:
http://www.genealogia.fi/pipermail/suku/2006-March/004351.html
Artikkelien lähteinä on käytetty mm. Kansalliskirjaston digiarkiston sanomalehtiä. Oiva esimerkki siitä, kuinka digitalisiointi auttaa tutkimusta nopeuttaessaan tiedonhakua. Leino-Kaukiainen vahvistaa käsitykseni siitä, ettei puumerkki allekirjoituksena automaattisesti ole tulkittavissa kirjoitustaidottomuudeksi (toki tämä on tullut aiemminkin esiin). Artikkeleissa läpikäyty lehdistökeskustelu kirjoitustaidon tarpeellisuudesta on todella kiinnostava ajankuva.
Tämän lukuvinkin myötä haluan toivottaa kaikille sukututkimuskärpäsen puremille oikein hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2008!

t. Olavi Arra:)

P.S. auringon juuri painuessa mailleen (vaikkein sitä näkynyt) soitti huiluaan puunlatvassa myös mustarastas vuoden viimeisen kerran. Näin lämmintä täällä Kehän sisäpuolella.