PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Adoptio- ja kasvatusvanhemmat


marjatellervo
30.12.07, 17:04
Voisiko sukuohjelmisto 2004:ssä käyttää perhe-tietojaksoa adoptio- tai kasvatusvanhempien tietojen näyttämiseen? He saattavat tietenkin olla sukukuakin, mutta useimmiten varmaan eivät.

Tekstissä asian tietenkin voi kertoa, mutta jos on syöttänyt tiedot ohjelmaan, niin ne pitäisi jollakin konstilla saada tulosteissakin näkyviin.

Kari Luukka
16.01.08, 18:36
Perhe-tietojakso on mm. tällaisia tapauksia varten. Jos henkilöiden tiedot on syötetty tietokantaan niin Ne saadan esille käyttäen tunnus erikoismerkintä -ominaisuutta. Tätä on selostettu käyttöoppaan sivulla 135.

marjatellervo
17.01.08, 00:03
Juuri sivua 135 luin, mutta asia ei ihan mennyt perille. Olisiko mahdollista saada pieni rautalangasta väännetty esimerkki? Miten perhe-tietojakso liittyy asiaan?

Kari Luukka
17.01.08, 17:42
Syötä ne henkilöt tietojaksoineen (ne jotka haluat) jotka haluat lisätä Perhe-tietojaksoon normaalisti. Lisää näille, kullekin Henkilö-tietojaksossa vapaamuotoinen tunnus Tunnus-kenttään s. 159, esim. JJuonio. Sulje tämä henkilö. Avaa henkilö jolle muodostat Perhe-tietojakson. Lisää Perhe-tietojakso. Kirjoita tekstikenttän vapaamuotoinen teksti. Lisää erikoismerkintä s. 135 ja kirjoita Tunnus- kenttään JJuonio ja paina Lisää nimi -painiketta. Alimmaisessa kentässä näet nyt tämän "koodattuna". Paina OK-painiketta. Tarvittaessa voit jatkaa vielä tekstiä.

Kun Word-raportti muodostetaan, esitetään henkilön nimi Perhe-osuudessa. Mikäli haluat ja syötit henkilölle tietojaksoja ja haluat, että ne myös esitetään raportissa muuuta Word-raportin asetuksia {P>3} henkilöiden tietojaksot -asetusta s. 253.