Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tietoja jääkäripataljoona 27 sotilaiden liikkumisesta?
Hei,
Isoisäni oli koulutuksessa Jääkäripataljoona 27:ssa, mutta myöhemmistä vaiheista ei ole juuri tietoa. Mistähän löytyisi? :confused:
Sami Lehtonen
21.12.07, 19:22
Hei,
Isoisäni oli koulutuksessa Jääkäripataljoona 27:ssa, mutta myöhemmistä vaiheista ei ole juuri tietoa. Mistähän löytyisi? :confused:
Ei kai jääkäreistä ole kirjoitettu sellaista yleisteosta, joka seikkaperäisesti kävisi läpi näiden myöhempiä vaiheita. Moni jääkäriupseeri jäi armeijaan vakipalvelukseen sisällissodan jälkeen. Noiden 1895 vapaaehtoisen yhdistelmäelämäkerrasta tulisi muuten sangen iso teos. Tarvitaan siis vähän muutakin tietoa, kuin pelkkä palvelus jääkärinä.
<Isoisäni oli koulutuksessa Jääkäripataljoona 27:ssa, mutta myöhemmistä vaiheista ei ole juuri tietoa. Mistähän löytyisi? >
Tarkoitatko 1. maailmansodan aikana? Paikkakin pitäisi tietää?
Suomen Jääkäreistä vuosina 1915-1916 Saksassa Lockstedtin leirin ajoilta voisi minulta löytyä, artikkeleitä ja jopa kuvia nimiluetteloineen?
Heil Lockstedt!
Seppo Niinioja
21.12.07, 21:40
Hei!
Jääkärimatrikkeleita on ilmestynyt ainakin kaksi: "Suomen jääkärien elämäkerrasto" (Porvoo 1938), täydennysosa 1957 ja "Suomen jääkärien elämäkerrasto 1975" (Helsinki 1975). Sota-arkistossa kannattaa tutkia ja pyytää hänen kantakortistaan kopio. Sota-arkisto tekee myös tilauksesta maksullisia "isoisäpaketteja".
Seppo Niinioja
Ilmaisinpa itseäni epäselvästi. Tiedän isoisän Suomeen paluun jälkeisestä ajasta, mutta itse Saksan reissusta ei ole mitään käsitystä. Hautakivessä on JP 27 -merkki, ja muistan että hautajaisissa oli kaksi jääkäriä jättämässä tervehdyksensä ja he laskivat hautaan havuin peitetyn miekan.
Isoisä oli Kalle Arvid Hiltunen, s. 12.2.1891 Ylikiiminki. Hän on ollut Saksassa nimellä Koski.
Taidan pyytää kopion kantakortista. Ehkä siitä selviää jotain. Kuulin sukulaisilta jotain huhua, ettei olisi ollut varsinaisesti sotapalveluksessa ja haluaisin selvittää, mitä pappa on oikein puuhaillut ;)
Kiitokset teille kaikille vastauksista!
-Kerttu-
<Jääkärimatrikkeleita on ilmestynyt ainakin kaksi: "Suomen jääkärien elämäkerrasto" (Porvoo 1938), täydennysosa 1957 ja "Suomen jääkärien elämäkerrasto 1975" (Helsinki 1975).>
Googlettamalla hakusanalla "Jääkäripataljoona 27" löytyy aiheesta useitakin selostuksia!
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.