PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Seuran palvelinmuutokset käynnissä


Lasse1951
21.03.12, 14:05
Seuran verkkosivustolla ja Suku Forumilla saattaa 21.3.2012 lähtien
maaliskuun loppuun asti esiintyä lyhyitä, enintään muutaman tunnin
katkoksia. Häiriöt johtuvat palvelimien siirrosta.

Mikäli jonkin verkkopalvelun häiriötila kestää muutamaa tuntia
pitempään, pyydämme ilmoittamaan siitä osoitteella
palvelinmuutos*genealogia.fi

Lasse Holm
IT-vastaava

admin
22.03.12, 00:49
Adminin sähköpostiin oli tullut vino pino vikailmoituksia kun iltamyöhään pääsin koneeni ääreen. Virheviesti ilmoitti että "joku on yrittänyt kirjautua sisään yli 5 kertaa IP-numerosta 176.34.226.31...".

Virheilmoitus ja pääsyn epääminen johtui siitä että uuden muutoksen myötä kaikki sisääntulevat näkyivät Suku Forumin palvelimelle samalla IP-numerolla, eli 176.34.226.31. Suku Forumin turvasäädöt ovat normaalisti sellaiset ettei samast IP-numerosta voi yrittää kirjautua enemmän kuin viisi kertaa tietyn ajan sisälllä - nyt tuo lukumäärä ylittyi siis reilusti ja sisänpyrkijät jäivät oven ulkopuolelle ja saivat lisäksi vikaviestin sähköpostiinsa. Teidän ei siis tarvitse pelätä että joku muu olisi yrittänyt sisään teidän tunnuksilla - syy oli palvelinsiirrossa.

Poistin äsken eräät forumin turvaasetukset niin että välttyisimme näistä ongelmista tästä eteenpäin.

Omasta puolestani valitan että jouduimme kaikki kokemaan tällaisia ongelmia ja toivon että tästä lähtien olisi "business as usual".

Hyvää yötä - God natt