PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vuoden sukukirja 2011 -kilpailun kirjoista


Kirjastonhoitaja
19.03.12, 13:56
Vuoden sukukirja 2011 -kilpailun tulokset julkistettiin lauantaina Valtakunnallisilla Sukututkimuspäivillä Kuopiossa.

Vuoden sukukirjaksi valittiin Mikko Parviaisen ja Teuvo Parviaisen toimittama Parviaisten suku 3. Par sattoo vuotta Savon Parvijaisia 1700-luvulta 1900-luvun alkupuolelle, josta tässä esittely (http://parviaistensukuseura.fi/uutiset.htm) sukuseuran sivuilla.

Raati palkitsi kunniamaininnalla akateemikko Päiviö Tommilan teoksen Talonpoikia ja opinkäyntiä. Merikarvian Köörtilän Tommilan talon ja suvun tarina, joka raadin luonnehdinnan mukaan "kertoo yhden suvun ja talon kautta talonpoikaisyhteiskunnan muuttumisesta 1800- ja 1900-luvuilla".

Kunniamainnan sai myös Eero Sovelius-Sovion kirja Ihmisiä laivojen kaupungista. Henkilöhistoriaa 1700–1900-lukujen Raahesta. Sovelius-Sovion teosta esiteltiin vastikään Raahen Seutu -lehden artikkelissa (http://www.raahenseutu.fi/Meidan_Elamaa/1194715141687/artikkeli/aikamatka+merikaupungin+sydameen.html).

Sukututkimuspäivien lehdistötiedote, jossa on mm. raadin arviot palkituista teoksista, on julkaistu 17.3. Suku Forumilla Seura tiedottaa -osiossa sekä kotisivujemme (http://www.genealogia.fi/) Ajankohtaista-palstalla. Kirjoista tulee myöhemmin artikkeli Seuran Sukutieto-lehteen.

Vuoden sukukirja –kilpailun kirjat eivät valitettavasti ole vielä tänään kirjastossa esillä, kun ovat vasta paluumatkalla. Ensin kilpailukirjat ovat siis katseltavissa kirjastossa ja lainattavissa ne ovat myöhemmin keväällä.


VuokkoPärssinen-Tainio
kirjasto*genealogia.fi

Kirjastonhoitaja
22.03.12, 16:21
Vuoden sukukirja 2011 -kilpailun kaikki kirjat ovat nyt esillä Seuran kirjastossa pääsiäisen yli. Niitä aletaan lainata maanantaista 16.4. alkaen. Kirjoja voi halutessaan varata.

Kirjastotietokanta on jälleen netissä käytettävissä, mutta sen toimintaan ja ulkonäköön tulee vielä muutoksia.

Kirjastonhoitaja on pitää viikkovapaan (sukututkimuspäivien johdosta) huomenna perjantaina. Kirjasto on tavalliseen tapaan auki maanantaina klo 13 - 18, tiistaina klo 12 - 18 ja torstaina klo 12 - 18. Muistattehan että Timo Verho tulee tiistaina klo 18.15 kertomaan varsinaissuomalaisten talonpoikaissukujen tutkimisesta, vielä pari uutta ilmoittautujaa mahtuu mukaan.

Vuokko Pärssinen-Tainio