PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Karhu-suojeluskuntamerkki??


Martta Niilontytär
18.03.12, 20:38
1918 Kauhajoen suojeluskunnassa oli myös 1900 syntynyt isoisäni. Hänen jäämistöstään sotilaspassien kanssa löytyi silkkipaperin sisältä tämä karhu.
Vaikka Kauhajoella on urheiluseura nimeltä Kauhajoen Karhu, niin en usko, että tämä liittyy siihen, varsinkaan kun isoisäni ei missään vaiheessa kyennyt urheilemaan sairautensa takia. Kauhajien suojeluskunnan miehet osallistuivat 1918 taisteluihin.
Mutta voisiko tämä olla suojeluskuntamerkki? Kokoa sillä on 12x18cm ja sitä on pidetty jossain kiinni, koska takana on 6 "nepparin" osaa.
Tietäisikö kukaan tästä merkistä enempää?

Kyselee
Eliina Saarinen


24912492

Hanna Halmemies
19.03.12, 09:46
Hei!
Voisit etsiä kirjastosta käsiisi Stig Roudasmaan Suojeluskuntapuvut: Suojeluskuntajärjestön puvut 1918-1944 (Ase-lehti 2002). Nimittäin asiasanojen perusteella siitä pitäisi löytyä tietoa arvomerkeistä ja tunnuksista.


Toinen mikä tuli mieleeni on Seinäjoella sijaitseva Suojeluskunta- ja Lotta Svärd-museo http://www.seinajoki.fi/museo/toimipaikat/suojeluskunta-_ja_lotta_svard_-museo_.html . Ehkä siellä osattaisiin kertoa merkeistä enemmän.

Terveisin: Hanna Halmemies

Martta Niilontytär
20.03.12, 12:52
Kiitos vinkistä, mistä kannattaisi etsiä. Kysyvä ei heti tieltä eksy....kysyin Kauhajoen Karhusta ja heiltä sain vastauksen, että ....
Kyseessä on Karhun seuran ensimmäinen virallinen merkki. Kauhajoen Karhu perustettiin vuonna 1910. Samana vuonna Karhu perusti Kauhajoen Suojeluskunnan jolloin merkki otettiin käyttöön.
Kun isoisäni ei ehkä urheilumiehiä ollut, niin ymmärrän tämän merkin säilymisen sotilasmateriaalien keskellä.

terveisin
Eliina S