PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Imissio


Jokimies
18.03.12, 18:23
Matti Yrjönpoika sai asuttavakseen kruunun rusthollin Säkkijärvellä imissiolla, jonka kruunun käskynhaltija Petter Mörk oli antanut hänelle 11.1.1723.
Miten edetä tutkimuksissa löytää tämä imissiokirjeen kopio. Siinä voisi olla mahdollisesti olla tietoa Matti Yrjönpojasta ja hänen alkuperästään.

tkukkonen
18.03.12, 19:32
Luulisin, että se kuuluu Viipurista evakoimatta jääneeseen arkistoon, jonka venäläiset ovat järjestäneet. LOGAV arkisto on järjestetty kunta-kylä-tila pohjalta, joten samasta asiakirjanipusta löytynee monenlaista materiaalia. En ole käynyt Viipurissa tutkimassa, mutta olen saanut juuri maaherran tms läänitason asiakirjoista kopioita käyttööni.

P. T. Kuusiluoma
19.03.12, 09:55
Kruutuntilojen asukkaaksiotossa käytäntö kulki yleensä niin, että kruununvouti tarkastettuaan tilanteen paikan päällä myönsi uudelle viljelijälle suullisen asukkaaksioton, jolle viljelijän tuli hakea maaherran vahvistus lääninhallituksen lääninkonttorista.

Jokimies
19.03.12, 17:48
Kiitos vastauksista eli ei ole helppoa löytää moista asiakirjaa, jos semmoinen on olemassa.
Tarkennettakoon kuitenkin omaa tekstiä sen verran, että käräjäkirjassa oli kirjoitettu, että Matti Yrjönpoika esitti nähtäväksi ( opviste ) imission, jonka oli saanut.
Hän oli jo nähtävästi anonut sellaista eli oli edetty ensimmäisen suullisen vaiheen ohi. Mutta käräjäkirjassa ei mainita maaherrasta mitään.