Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukupuu
Vinkkejä!
Haluasin laittaa seinälle näkyville myös muille nähtäväksi keräämääni suvun jäseniä. Ettei nimet olisi vain tietokoneen uumenissa.
Tässä kiva idea, mutta itse en tahtoisi maalata seiniä. On niin paha "napata" mukaan jos muuttaa.......
http://lastenhuone.fi/catalog/product_info2.php?cPath=67&products_id=1897
Onko Teillä ideoita miten olette mahdollisesti laittaneet sukupuun nähtäville?
Ensin piirtämällä A0-kokoiselle paperille. Myöhemmin olen ostanut valmiita sukupuita.
Yst. Tarja
http://www.papunet.net/pelit/_sanatehtavat/sukupuu/
http://www.genopro.com/
http://laurikarskela.com/index.php?pinc=2
Yst. Tarja
Heippa!
Valokuvistahan pystyy nykyään tekemään, mukeja, tyynyliinoja, tapetteja yms. Mutta pystyykö mitenkään esim. tulostetun sukupuun siirtämään kankaalle?
Terv. Jaana
Katso tätä http://www.genealogicagrafica.nl
Lasse
Heippa!
Valokuvistahan pystyy nykyään tekemään, mukeja, tyynyliinoja, tapetteja yms. Mutta pystyykö mitenkään esim. tulostetun sukupuun siirtämään kankaalle?
Terv. Jaana
Jos sinulla on sukupuu tietokoneella kuvana, voit tulostaa sen erikoispaperille, joka sitten silitetään valkoiselle kankaalle. Laatu ei vain aina ole paras mahdollinen, ja paperin maksimikoko taitaa olla A4. Mutta saahan valokuvista tehtyä isoja kangastaulujakin, miksipä ei sitten sukupuusta? Kunhan kuvan laatu vain on tarpeeksi hyvä.
Kyselepä vaikka Hansaprintistä Turussa tai Vantaalla!
http://www.hansaprint.fi/p31004-asiakaspalvelu.html
Tilasin heiltä muutama vuosi sitten nailonkankaalle digikuvalogosta painettuja bannereita (ulkokäyttöön), vain muutaman kappaleen eikä hinta ollut paha. Kysele monelta bannerivalmistajalta, niin tiedät hintatason.
Pekka Hellemaa
12.03.12, 23:33
Jokunen vuosi sitten piirsin tietokoneella Oulun Hellman -suvun sukupuun (katso liite). Käytin toteutukseen kahta eri kuvankäsittelyohjelmaa:
vektorigrafiikkaohjelmalla (CorelDraw 12) piirsin puun rungon ja oksat, naputtelin tarvittavat tekstit ja asettelin valokuvat
kuvankäsittelyohjelmalla (Corel Photopaint 12) käsittelin sukupuuhun ripustettavat valokuvatKäytin edellä mainittuja Corelin ohjelmia siksi, että minulla oli niiden käyttökokemusta. Niiden sijaan voi yhtä hyvin käyttää muita vastaavia ohjelmia.
Tulostutin puun isokokoisemmat versiot (max A0) lähimmässä painotalossa ja pienemmät (A4 ja kymppikuva) valokuvausliikkeessä. Omalle seinälleni ripustin A2-kokoisen kehystetyn sukupuun, joka on helppo napata muutossa mukaan.
Sukupuussani on kaikki suvun jäsenet (yli 2000 henkeä) - niin sukuun syntyneet kuin siihen otetutkin (aviopuolisot ja adoptiolapset). Suurin haasteeni oli tilanpuute. Tilan säästämiseksi jätin pois sukupuuhun perinteisesti kuuluvat synnyin-, vihki- ja kuolintiedot; etunimistä otin mukaan vain yhden (sen, jota henkilöstä yleisimmin käytetään) ja sukunimen mainitsen vain, jos se ei ole sama isällä. Puun voimakkaan haaromisen vuoksi tila sen oksistossa käy sukupolvi sukupolvelta yhä niukemmaksi. Niinpä käytin nuorimpien nimissä pienempiä fonttikokoja kuin kantaperheen jäsenillä, joiden kuvatkin sopivat puuta elävöittämään.
Toivonen M.
13.03.12, 00:12
Monipuolinen ja kätevä ohjelma kaikkeen sukupuun kanssa väsäämiseen. Myös sukupuut onnistuvat. Koska ohjelma on globaalissa jaosa, ei ole pelkoa etteikö sitä kehitettäisi koko ajan paremmaksi.
http://www.myheritage.com/feature-9/kaavioita-joista-voit-olla-ylpea?lang=FI
Minä tein suku-jutu ohjelmistolla esivanhempien sukupuun. Sieltä valitsin vielä sen "oikean männyn" näköisen puun, enkä sitä "piiretyn" näköstä puuta.
Sit tallensin sen koneeleni ja netin kautta tilasin Ifolorilta A4-kokoisen valokuvan. Ostin kehykset ja reunoille tuli paspiskehykset, niin siitä tuli hienon näköinen. :)
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.