PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : amerikan sukulaisia hukassa


heli70
15.12.07, 22:14
Onko kenelläkään tietoa miten voisin löytää amerikassa 1991 kuolleen kaukaisen sukulaiseni tietoja k.o henkilön isomummi ja mummi muuttivat 1900-luvun alussa siirtolaisina amerikkaan.Olen saanut kaikki asiakirjat k.o henkilöistä , mutta tämän viimeisimmän tietoja en löydä mistään. Eli olisiko hänellä ollut perillisiä ym.... ssn numero on tiedossa mutta silläkään ei aukea kuin vain kuolinaika. :confused:

Matti Lund
15.12.07, 22:34
Hei

Olettaen, ettei siirtolaiskannoista ja valtamerten takaa ole herunut enempää, niin ...

Jos kaukaisilta sukulaisiltasi jäi jokin lähisukulainen Suomeen, paikanna hänen seurakuntansa, selvitä hänen kohtalonsa, ja tiedustele sieltä, onko heillä jäljennöstä hänen perukirjastaan tai merkintöjä heidän perukirjakortistossaan. Siitä saattaa ilmetä heidän tilanteensa Ameriikassa silloin ja muitakin heihin liittyviä merkintöjä.

terveisin Matti Lund

kkylakos
17.12.07, 07:13
Onko kenelläkään tietoa miten voisin löytää amerikassa 1991 kuolleen kaukaisen sukulaiseni tietoja k.o henkilön isomummi ja mummi muuttivat 1900-luvun alussa siirtolaisina amerikkaan.Olen saanut kaikki asiakirjat k.o henkilöistä , mutta tämän viimeisimmän tietoja en löydä mistään. Eli olisiko hänellä ollut perillisiä ym.... ssn numero on tiedossa mutta silläkään ei aukea kuin vain kuolinaika.

Hei,

kaksi mahdollista lähdettä jälkeläisten selvittämiseen ovat paikallinen "perunkirjoitus" tai sitten kuolinilmoitus. Kuolintodistuksessa (ainakaan niissä, joita olen nähnyt) ei ole sukulaisista mainintaa. Jos sukunimi on (Amerikassa) harvinaisempi, kuolinilmoitusta voi kokeilla hakea Google news archive haulla.

SSN numerolla saat kuolinajan lisäksi "viimeisen asuinpaikan", joka voi pitää paikkansa tai ei.

Wilma
17.12.07, 17:35
Toivottavasti olet jo vähän edistynyt asiassa, noi on hankalia etsintöjä!! :)

Meillä löytyy suvusta myös Amerikkaan menneitä ja eräs vuosi sainkin Toronton suunnalta mailia!! Olin aivan yllättynyt, mutta olin genealogian avoimille sivuille pistänyt etsinnän käyntiin sukulaisistani ja tietoja sekä kuvia on viime vuosina sieltäpäin tullut!!
Ja viimeksi eilen sähköinen joulukortti mailin kautta. :D:

Jaana Leino
17.12.07, 18:24
Minullakin on amerikan sukulaisia hukassa . Mitä tarkoitit gelnealogian avoimilla sivuilla ?

Terv. Jaana

Sari H
18.12.07, 11:23
Hei,

Olen itsekin saanut etsiskellä isäni isän veljiä Amerikoista. Sain Muhoksen srk:lta tilauksestani isäni isän veljien tiedot. Siitä lähdin ensin siirtolaisinstituutin sivuilta etsiskelemään heitä. Löysin toisen veljistä. Sitten sain tietää, minne ja millä laivalla olivat menneet. Sitten vain Ellis Islandin kautta löysin heidät. Tiesin ennakkoon sukulaisistani minne he olivat menneet sinne, Washingtonin osavaltio oli paikka. Sitten vain lähdin katselemaan noita USA:n sukututkimuslinkkejä ja alkoi tietoa löytyä.

Esim hyviä ovat: USA Gen web sivut. Olen löytänyt heidän vihkitiedot, yms. Jopa hautapaikkakin on tarkasti tiedossa heille. Nämä sukulaiseni ovat menneet USa:aan 1902 paikkeilla. Tätä etsintätyötä tein useita vuosia kylläkin, mutta nyt viimeisen vuoden aikana olen saanut rutkasti tietoa, mm. mitä ovat siellä työkseen tehneet. Eilen selvisi mukavasti vielä lisää kun sain tietää että toisella veljellä oli lapsipuoliakin kolme kappaletta perheessä.

Tietysti tuollaiset ns. uudemmat tapaukset jos on kuollut 1991 on vaikeampi ehkä tavoittaa tällätavoin.

Sari

Sari H
18.12.07, 11:26
Muutamia linkkejä

http://www.rootsweb.com/~walcolgs/cowlitz.htm (http://www.rootsweb.com/%7Ewalcolgs/cowlitz.htm)
Perheitäni löytyy haulla Karyala: http://www.digitalarchives.wa.gov

http://www.ellisisland.org
http://www.usgenweb.org/


Tuo digitaaliarkisto oli helmi!!

Niin ja sitten tosiaan oli aluksi vaikeaa kun ei tiennyt millä sukunimen muodolla etsin heitä. Sitten kun se selvisi oli loppu helpompaa.

Sari H
18.12.07, 12:04
Vielä linkki
http://www.rootsweb.com/~usgenweb/

Martta
20.03.08, 14:32
HEi
Minulla on pääsy Ancestry.com iin. Se on aika laaja hakutiedosto pääasiassa USA:ssa .
Olen autellut kateissa olevien etsijöitä. Voit laittaa minulle suoraan yksityisen viestin jos tarvitset apua, niin koetetaan yhdessä. :rolleyes:

Seppo Niinioja
20.03.08, 14:50
Kannattaa vilkaista Hassen "Luvatut linkit esitelmästä 19.3.2008 - Emigrantit verkossa" tältä samalta alaforumilta!

Seppo Niinioja