PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Apua aloittelijalle?


Tuomiaho
09.03.12, 12:56
Hei konkarit! Aloittelen vasta sukututkimusta ja törmään vielä usein "kielimuuriin", kun omat taidot vanhan ruotsin tulkitsemiseen eivät riitä. Auttaisiko joku hieman tunaria? Halikon Kastettujen kirjasta, kummiluettelosta löytyivät seuraavat "tittelit", jotka eivät minulle sano mitään: sonck hustrun ja dinny tai linny hustrun. Mitähän ne tarkoittavat.
Kyselee AilaT

eeva häkkinen
09.03.12, 13:06
sona hustrun (?)
dennes hustru (?)

Näissä kyselyissä auttaisi, jos liittäisit linkin lähteeseen mikäli se on netissä. Jollei sanoja löydy sanakirjoista, on usein kyse tekstin väärintulkinnasta - joka ei aina ole lukijan vika. Joku kokeneempi voi silti arvata paremmin, mitä sanaa kirjuri on sulkakynällään tavoitellut.

Kovanen
09.03.12, 14:22
Tervehdys!

Löytyisiköhän täältäkin Historismista jotain lisäapuja aloittelijalle. Sivulla on mm. kirkonkirjoissa käytettyä yleisimpiä lyhenteitä ja termejä (15 sivua).

http://www.saunalahti.fi/hirvela/tutkimus.html

Terveisin Eila

jukkaukkola
09.03.12, 14:45
tuossa toinen samantapainen linkki ,lähinnä laki- ja virkakielen sanastoa.Ruotsalais-suomalainen laki- ja virkakielen sanasto (http://www.genealogia.org/hakem/sanasto/sanastoesi.htm)

Tuomiaho
09.03.12, 14:59
Loistavaa! Kiitos molemmille!!

Kovanen
09.03.12, 18:26
Tervehdys!

Kiitos kiitoksista. Saamistasi linkeistä kaikki tekstit eivät kuitenkaan avaudu. Paljon tällä foorumilla vihjeitä sekä neuvoja saaneena ja kiitollisena niistä suosittelen kyselemään apuja kainostelematta. Tsemppiä sukututkimuksen mielenkiintoisille retkille:).

Terveisin Eila

Tuomiaho
09.03.12, 18:39
Kiitos kannustuksesta! Suuria vaikeuksia tuottaa vielä vanhan käsialan tulkitseminen, mutta eiköhän se vähitellen helpotu. Tiedättekö, löytyykö jostakin vanhoja valokuvia 1900-luvun alun Halikosta? Löysin 1930-luvulta olevan kirjan, jonka kuvat ovat Varsinais-Suomen osakunnan kokoelmista-missäköhän moinen kokoelma voisi löytyä?
Kyselee Aila

Tuula Cu
10.03.12, 08:53
Hei!

Varsinaissuomalaisen osakunnan sivuilta löytyy linkkilista alueelle, oiskohan näistä apua: http://www.varsinaissuomalainen.fi/nettilinkkeja/Maakuntaan-liittyvat-linkit/

Kuvia löytynee esim. museoviraston kuvakokoelmasta, http://www.varsinaissuomalainen.fi/nettilinkkeja/Maakuntaan-liittyvat-linkit/
Mutta näitä voi selata ainoastaan Sturenkadulla Helsingissä.

Turun maakunta-arkistossa on varmasti myös runsaasti kuvia, samoin paikallisissa lehdissä julkaistuja kuvia niiden arkistoissa. Paikallishistorioita selaamalla huomaa lähteistä, mistä kuvat ovat kotoisin.

Lykkyä tykö!

Tuula K,
tutkimaasi Hajalaan joskus konkreettisesti tutustunut (meni pyöräreissulla siellä pyöränkumi hajalle; tietä kunnostettiin parhaillaan)

Tuomiaho
10.03.12, 09:03
Suurkiitos!!!!!