PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Liperin Kusti Jyrkisestä tietoja


Hanneles
06.03.12, 22:20
Tutkimukset tyssähti het alkuunsa kun ei taida olla taitoa tutkia venäjän kielisiä ortodoksisia kirkonkirjoja...Onko ketään jolta voisi pyytää apua selvittämään Kusti Jyrkisen taustaa (s.8.4.1886 Polvijärvellä) asui Liperin Härkinvaarassa. Joitain sukututkimuksia olen nähnyt tehdyn Liperin ortodokseista mutta niissä ei ole ollut kyseistä Jyrkistä.

Tuula Cu
07.03.12, 08:40
Hei!

Taipaleen 1886 syntyneiden metrikkatietoja ei pysty vielä selailemaan netissä, ainoastaan arkistolaitoksen sisäverkossa, luvan kanssa. Joten alku on pyydettävä Taipaleen seurakunnasta tai mahdollisesti Joensuun maakunta-arkistosta, jossa ortodoksiasiakirjat usein ovat. Kannattaa soittaa seurakuntaan ja kysyä, siellä on hyvin ystävällisiä ihmisiä, kokeiltu on!

Ortodoksisukuihin on erikoistunut ammattitutkija Tuula Kiiski, joka löytyy Joensuusta. Hän muuten pitää Valamossa maaliskuussa ortodoksisukujen tutkimisen kurssin.

Tuula K

Hanneles
07.03.12, 15:57
Kiitos tiedosta. Eikun soittelemaan seurakunnalle :)

Tuula Cu
08.03.12, 07:52
Hei!

Vielä lisäyksenä aikaisempaan vastaukseen, että sitten kun saat tietää Kustin vanhemmat, yksi tapa lähestyä edellistä sukupolvea on lukea henkikirjoja. Ne ovat suomeksi, ja niistä viimeisin näkyvä on KA:n digitoiduissa vuodelta 1880, klikkaa Liperi:
http://digi.narc.fi/digi/hak_view.ka?hakid=2260
Tosin Liperi alkaa vasta kuvasta 923, jostakin syystä tässä merkitty alkavaksi keskeltä Kontiolahden Sysmää (monet näistäkin kylistä olivat kyllä ennen Suur-Liperiä).

Toinen paikka, jossa näet suomeksi ehkä tuttuja nimiä, on vuoden 1879 suomeksi kirjoitettu Taipaleen pääkirja, joka alkaa tästä:
http://digi.narc.fi/digi/slistaus.ka?ay=92860 .

Täältä näet Arne Hartikaisen keräämää tietoa liperiläisistä ortodokseista: http://www.elisanet.fi/viinijarvenhartikaiset/

Kaikki Liperin ortodoksisuvut ovat kietoutuneet toisiinsa, sillä aika pitkälle 1800-luvun alkua seka-avioliittoja luterilaisten kanssa oli vähän.

Lykkyä tykö!

Tuula K

Hanneles
08.03.12, 20:52
Kiitos arvokkaista tiedoista :)
Näin harrastelijana olenkin saanut täältä hyviä vinkkejä päästäkseni suvuissani eteen..siis taaksepäin :)