PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Asuinpaikat 1900-luvun alkupuolella


vesinokka
02.03.12, 15:37
Moro!

Kertokaa viisaammat ja kokeneemmat mistä voisi selvittää ihmisten asuinpaikkoja 1900-luvun alkupuolella? kun tiedän millä suunnalla ovat asuneet mutta tarkemmat paikat/talot puuttuu. SSHY:n kirkonkirjat olen kolunnut 1900 saakka. Elossa ei olevia kertojia ei ole enää olemassa.:confused:

tkukkonen
02.03.12, 16:20
Minä sain kaipaamaasi tietoa Maanmittausarkistosta Jyväskylästä. Nyt tosin itsepalveluna tapahtuvaan tutkimiseen on ehkä tullut rajoituksia. Silloin kun asuinpaikka on lohottu emätilasta siitä on tullut maarekisteriin jäljitettävä tapahtuma, samoin kaikki lainhuudot tiettyihin tiluksiin on jäljitettävissä tuomiokirjoista. Maanmittauskonttoreista saa omistajaluettelon tiettyyn tilaan. Asukkaiden ja tilan sijainnin välinen yhteys pitää siis varmistaa omistajaluettelon ja jonkin tilakartan kautta. Asuinrakennusten sijainti löytyy hyvällä onnella jakokartoista.

Jos kyse on torpista tai mäkituvista, tilanne on aika lailla huonompi. Henkikirja osoittanee millä tilalla ruokakunta oli ja ruokakunnan koostumuksen mutta asunnon tarkempi paikka ei tästä selviä.

mvlk
02.03.12, 18:05
Onkohan jotain tapaa selvittää missä osoitteessa Helsingissä joku on asunut 1900-luvun alkupuolella? Seurakunta on tiedossa, mutta tarkempi tieto olisi mukava löytää.

Hakulinen
02.03.12, 18:12
hei,

tästä löytyy neuvoja osoiteongelmaan.
http://www.hel.fi/hki/tieke/fi/Usein+kysytty_/Arkisto+usein+kysytty_

t. Riitta