PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Virheellistä kotisivukoodia


Antti Järvenpää
14.12.07, 09:31
Nykyisin on tullut tavaksi ihmetellä aina aika ajoin netin hitautta, jota olen välillä itsekin kummastellut, vaikka kaistallani pitäisi olla leveyttä vaikka kuinka.

Viime aikoina on tullut tavaksi aukaista Firefox selaimen työkalu menusta virhekonsoli, ja sepä tuntuu selittävän paljon. Monet yleiset www-sivut ovat täynnä virheellistä html-koodia, joita tavatessa ilmeisesti selaimet ovat ihmeissään. Esimerkiksi juuri äsken avasin Iltasanomien www-sivut ja virhekonsoli ilmoitti, että 58:lla koodirivillä oli jotakin sellaista, jonka takia selain sivuutti määrittelyn. Ihan noin tasapuolisuuden vuoksi voin kertoa, että valtioneuvoston sivuilta sama konsoli antaa heti etusivun osalta 7 virhellistä koodiriviä .... jne. jne.

Vaikka asia ei suoranaisesti liity sukututkimukseen, haluan kuitenkin kiittää SSS siitä, että sen sivut ovat virheistä vapaita, sekä seuran kotisivujen että tämän foorumin osalta.

blue-eyed
14.12.07, 13:09
Kiitos, Antti, olen manannut koneeni syvimmälle manalaan viimeisen kuukauden aikana. Useimmiten internettiin yrittäessäni vastaus on: yhteyden muodotuminen epäonnistu. Olen päivittäin jahdannut viruksia ja vakoojia, joita ei ole löytynyt, ja aina vain sama juttu jatkuu. Nyt katsoin tuota virhekonsolia ja sieltä löytyy mm. tällainen virhe, kun äsken yritin kirjanmerkkipalkista päästä tälle foorumille.

C:\Documents and Settings\Pajunen\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\14c1eyd2.default\ext ensions\fi*dictionaries.addons.mozilla.org\diction aries\soikko\libsoikko.dll successfully loaded and initialized.

Ossatko sanoa, mitä tästä virheestä on luettavissa. En ole ennen tuollaista virhekonsolin olemassoloa tiedostanutkaan.

Terveisin ja kiitollisena vastauksesta

blue-eyed
14.12.07, 13:29
Jatkan vielä edellistä viestiäni. Muistin, että kirjanmerkkipalkista varsinaiselle SSS:n sivulle meno on onnistunut. Pitänee poistaa tuo erillinen foorumin kirjanmerkki ja kiepasta seuran sivun kautta. Mutta ongelma on se, että internet on hirvittävän hidas ja useimmille kotisivuille mentäessä tulee juuri tuo virheilmoitus, että yhteyden muodostaminen ei onnistunut. Yritä uudestaan. Sitten yritän uudestaan montakin kertaa, toisinaan onnistaa toisinaan ei.

Juha
14.12.07, 14:19
Tuo antamasi ilmoitusrivi ei ole virheilmoitus, vaan tiedote siitä, että jonkun tietyn Mozillan lisäosan lataaminen on nimenomaan onnistunut.

Juha

blue-eyed
14.12.07, 15:03
No, voi jukra. Minkähän lisäosan. En ole ladannut muita lisäosia kuin oikeinkirjoituksen.

Kiitos "suomennoksesta", tällaista tämä on, kun ei ymmärrä tietokoneista mitään.

Juha
14.12.07, 15:44
Siitä oikeinkirjoitusmodulista tuossa juuri on kyse :)


Juha

ilkant
11.01.08, 14:29
Tässä on nyt oikaistava yksi virheellinen käsitys. HTML-koodin virheellisyys ei hidasta nettiä (eikä edes nettiä käyttävän selainta merkittävässä määrin), mutta sen takia sivut näkyvät eri tavalla kuin mitä tekijä on tarkoittanut tai sitten ei näy mitään (pahimmassa tapauksessa).

Voimme siirtää katseemme historiaan. Selaimien sukuhistoriaa tutkiessa huomaamme, että WWW:n alkuaikoina eri selaimiin kehitettiin omia laajennuksia, joilla webbisivuihin saatiin aikaan hienoja lisäefektejä. Ehkä tästä johtuen tai muutenkin webbiselaimet kehitettiin "anteeksiantaviksi". Ne pyrkivät näyttämään virheellisen html-syntaksin sivun jollain tavalla. Tässä onnistuttiinkin hämmästyttävän hyvin. Niin hyvin, että sivun tekijät eivät ole kiinnittäneet tarpeeksi huomiota html-syntaksiin (kielioppiin). Vielä enemmän voi hämmästellä sivunteko-ohjelmien tekemiin html-sivujen koodeihin. Siellä on valtavasti puutteita ja aivan turhaan toistettu asioita, joita ei tarvitsisi toistaa. Yms. yms. (Eritoten FrontPage.)

Jos haluatte nähdä näitä kauheuksia, tutkikaa haluaamaanne sivua esimerkiksi W3C validaattorin (http://validator.w3.org/) kanssa. Osoitekenttään vain sivun osoite ja painakaa nappia.

No, mitä hyötyä on muodollisesti oikeasta sivusta? Nyt kun on näitä WAP:peja, Digi-TV:tä, kädessä kannettavia PDA-laitteita, yms. niin niissä oikeanmuotoiset sivut näkyvät (tai näkyvät paremmin).

Antti Järvenpää
11.01.08, 15:26
Olet varmaankin Ilpo oikeassa, että vika ei ole koodissa, vaikka niissäkin on tavattomasti virheitä.

Tässä hän nyt putkahti ihan pakinan muodossa eräs uusi syy netin hitauteen Kalle Isokallion kynästä. Ehkäpä syy onkin siinä, että verkkokauppiaat ovat myyneet verkkonsa tukkoon. On hämmästyttävää, että samalla koneella samat verkkosivut aukeaa aivan erinopeudella eri palveluntarjojien verkoissa ja jopa niin päin, että hitaammassa nopeammin, vaikka pitäisi olla toisinpäin.

Kyllä tässä bittiavaruudessa asiat on ihmeellisellä tavalla! Vaihdoin tuossa aikani ihmeteltyä jopa adsl modeemin, ei mitään vaikutusta eli tyhmä ja turha toimenpide. Pitäisi varmaan vaihtaa koko palvelu operaattori, mutta tuskin siitäkään on hyötyä, kun saman langan perässä joutuu kuitenkin roikkumaan.

Sami Lehtonen
11.01.08, 16:24
Olet varmaankin Ilpo oikeassa, että vika ei ole koodissa, vaikka niissäkin on tavattomasti virheitä.

Tässä hän nyt putkahti ihan pakinan muodossa eräs uusi syy netin hitauteen Kalle Isokallion kynästä. Ehkäpä syy onkin siinä, että verkkokauppiaat ovat myyneet verkkonsa tukkoon. On hämmästyttävää, että samalla koneella samat verkkosivut aukeaa aivan erinopeudella eri palveluntarjojien verkoissa ja jopa niin päin, että hitaammassa nopeammin, vaikka pitäisi olla toisinpäin.

Kyllä tässä bittiavaruudessa asiat on ihmeellisellä tavalla! Vaihdoin tuossa aikani ihmeteltyä jopa adsl modeemin, ei mitään vaikutusta eli tyhmä ja turha toimenpide. Pitäisi varmaan vaihtaa koko palvelu operaattori, mutta tuskin siitäkään on hyötyä, kun saman langan perässä joutuu kuitenkin roikkumaan.

Vaikkei se nopeuteen vaikutakaan, niin kyllä se aika rassaavaa on, että ihmiset kirjoittaa mitä sattuu koodia nettisivuilleen. Joskus muinoin HTML validaattorit oli suosittuja ja kotisivujen teossakin arvostettiin eksaktia ja speksin mukaista koodia.

Mitä tuohon nopeuteen tulee, niin taloyhtiöömme tuli erään taloverkko-operaattorin verkkokilkkeet. Kyseisen operaattorin sivuilta sitten luin, että olisi mahdollista saada myös privaatti linja 27Mbit/s downlinkillä. Siitäpä sitten ottamaan yhteyttä ko firmaan, josta tuli vastaus. Vastauksessa tekninen asiantuntija totesi, että 70-luvulla valmistuneeseen taloyhtiöön, jossa budjaan tulee sellaista paukkulankaa, että noista nopeuksista saa vain unelmoida. Viestistä ymmärsin, että ilmeisesti myös 8mbit/s tarkoittaa näillä linjoilla vain operaattorin laskutusluokkaa; muuta eroa sillä ei ilmeisesti hitaampiin nopeusluokkiin ole. Siispä pysyin nykyisen operaattorini - joka ei käytä teleoperaattorien naruja - asiakkaana.

ilkant
11.01.08, 18:36
Pitäisi varmaan vaihtaa koko palvelu operaattori, mutta tuskin siitäkään on hyötyä, kun saman langan perässä joutuu kuitenkin roikkumaan.

Minulla on hämmästyttävä kokemus kahdesta eri operaattorista; kumpikin tulivat samoja puhelinlinjoja pitkin. Toinen pelasi kuin unelma (lähes ainakin), mutta toisessa oli hitautta ja varsinkin pätkimisiä. Koneella oli kaiken lisäksi yksi projekti kesken. Olin viisaudessani päättänyt, etten käyttöjärjestelmään koske, enkä nettiyhteyksiin sen projektin aikana. Meinasi hihat kyllä palaa totaalisesti. Vaihdon jälkeen siis homma toimi kuin toisella planeetalla. Eri operaattoreilla on erilaista rautaa (laitteistoja) ja softapuolikin voi toisella olla paremmin kunnossa.

Onneksi en moittinut aiempaa operaattoria muuta kuin tutuille. Vaihdon aikoihin näet huomasimme ystäväni kanssa, että liittymässä toisen koneen linja ei pätkinyt (senkin huomasimme sattumalta). Lopulta selvisi, että ongelmakoneessa oli asennettu ohjelma, joka toisen ohjelman kanssa sitten puuhaili enemmän kuin käyttäjä halusi ja siitä syystä adsl pätkäisi hyvin tiheästi (pahimmillaan 5 tunnin aikana kymmeniä kertoja). Suurin osa toimimattomuuksista on mielestäni käyttäjän koneessa (väärät asetukset) tai itse käyttäjässä. :D:

Sitten tuohon nopeusjuttuun. On tässä tullut mietittyä, että nopeuden kasvatukset eivät välttämättä tule oikeuksiinsa kun a) oma kone voi olla hidas, ei pysty pureskelemaan tulevaa tietomäärää tarpeeksi nopeasti b) netin palvelinkoneet eivät aina tuo tietoa heti.

Helena V.
11.01.08, 19:00
Hei,

Siispä pysyin nykyisen operaattorini - joka ei käytä teleoperaattorien naruja - asiakkaana.Mikäs se semmoinen operaattori on, joka ei käytä teleoperaattoreiden naruja? Semmoisen minäkin haluaisin heti. Kyllä kai ne jonkun teleoperaattorin kaapeleita pitkin tulevat. Pikku "halpis"-operaattorit vain vuokraavat heiltä kaapelintynkää.

Noista nopeuksista vielä ihmettelyä. Aiemmin Espoon Tapiolassa minulla oli edukas pikkuoperaattori, jonka ainoa asiakas koko taloyhtiössä olin. Minua varten asensivat kotelonsa kellariin, mutta koko talon kapasiteettia havitellen, eli (silloin vuosia sitten) 24 Mbit/s. Kun muita asiakkaita pikkuoperaattorille ei yhtiöstämme tullut sain koko röörin omaan käyttööni, insh allah, silloin muka huikealla 1 megan hinnalla.

Kun muutin tänne maalle, tuskailin mikä operaattori täällä edes toimii ja mitä niillä on tarjolla. Lopulta paitsi edullisin myös muuten vaivattomin (ed. asukkailla oli ollut saman teleoperaattorin kytkentä halvemmalta pikkuoperaattorilta) ja siksi myös nopein saada oli E:llä alkava teleoperaattori, jonka paketti mahdollistaa myös joitain yritystoiminnassa tarvittavia ominaisuuksia. Ilokseni huomaan, että nytkin on enimmäkseen operaattorin tälle alueelle tarjoamat maksimibitit ilmassa, vaikka maksan vain murto-osasta niistä.

Siispä, korjatkaa jos kuvittelen turhia, mutta käsitän homman niin, että (tele)operaattori vetää jonkun vetoista kaapelia kohteeseen x. Siellä kohteen alueella on 1-y asiakasta ja nopeutta myydään tietyillä sekvensseillä. Operaattori mitoittaa kaapelin mahdollisen tulevan tarpeen mukaan vähän yläkanttiin ja niin kauan kuin on "alikäyttöä", kapasiteetti on niiden tuolloin vielä onnekkaiden asiakkaiden käytössä olivat he ostaneet minkä tahansa nopeuden.

t. Helena V.

ilkant
11.01.08, 19:23
Mikäs se semmoinen operaattori on, joka ei käytä teleoperaattoreiden naruja?

Langaton... (?)

Helena V.
11.01.08, 21:52
Heippa,

Ei tainnut Sami ihan langatonta (esim. WLAN) tarkoittaa...

Operaattorin kaapelia pitkin yhteys tulee joka tapauksessa jostain kohdin kotia rasiaan, jossa on reititin (tai samassa paketissa modeemi-reititin) kytkettynä. Siitä sitten mukavasti säteilee tässä muutaman sadan metrin alueelle ja voin kanniskella läppäriä pitkin taloa ja pihoja ja näpytellä näitä viestejä, missä haluan. Siinä ei operaattoreilla ole vielä onneksi nokan koputtamista - reitittimiä voi hankkia ihan "vapailtakin markkinoilta" (niiden valinta vaan on väliin vähän kinkkistä, kun joku toimii jonkun raudan kanssa, muttei operaattorin asetusten kanssa ja päinvastoin, eli kovasti joillain tahoilla näitäkin koitetaan säädellä).

t. Helena V.

Juha
11.01.08, 22:17
Koska työnantajani on ollut viimeiset kymmenkunta vuotta teleoperaattori niin saanen kommentoida hyvin lyhyesti;

Operaattori tuskin sen kummemmin mitään säätele, vaan toimii järkevästi. Pienillä resursseilla on mahdotonta perehtyä niihin kymmeniin eri päätelaitteisiin, mitä markkinoilta löytyy. Kannattaa ottaa käyttöön ja suositella paria erilaista, koska silloin voidaan myös taata tekninen tuki niille.
Näin ainakin pienen puhelinyhtiön tapauksessa - islantilaisista ja ruotsalaisista operaattoreista en sitten tiedäkään......

Helena taitaa tosin tässä tapauksessa tarkoittaa langatonta reititintä/tukiasemaa.

Juha

Sami Lehtonen
11.01.08, 23:09
Hei,

Mikäs se semmoinen operaattori on, joka ei käytä teleoperaattoreiden naruja? Semmoisen minäkin haluaisin heti. Kyllä kai ne jonkun teleoperaattorin kaapeleita pitkin tulevat. Pikku "halpis"-operaattorit vain vuokraavat heiltä kaapelintynkää.

Terve Helena,

kun nyt kysyit niin paljastetaan sitten, että se operaattorini on Welho, joka siis käyttää kaapelitelevision naruja :D

Helena V.
11.01.08, 23:37
Hei,

Langatonta reititintä/tukiasemaa tarkoitin juu Ilpon "Langaton...(?)"-kommentin vuoksi. Lähinnä iloisena huomaan, että hyvin ovat pyyhkiytyneet pääkopasta vanhat työt transmission parissa, kun ei ole tarvinnut ajatella kuin näitä omia yhteyksiä.

Ihmettelin ilmeisen ahdasmielisesti tuota Samin muutaman viestin takuista ilmausta nettioperaattorista ilman naruja. Eipä ollenkaan käynyt mielessä satelliittivastaanotto. Onneksi tämäkin nyt selvisi. Kiitos Sami tarkennuksesta!:D:

t. Helena V.

ilkant
14.01.08, 03:30
Minä tarkoitin 3G-yhteyttä. Sillä pääsee karkuun enemmän kuin 100 metriä lankojen ulottuvilta. Tuttu piti yrityksen toimistoa veneessä keskellä Saimaata. Hyvin kulki bitit kuulemma...

Mobiilikaista


:p:

Linkki vei kaupalliselle sivulle. Linkki deaktivoitiin ylläpidon toimesta./admin