PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mäntyharjun savolaiskylien talonhaltijat 1561 ja 1664


vesalainen
28.02.12, 16:26
Olen käynyt läpi vuosien 1561 ja 1664 Savon maantarkastusluetteloita ja tein oheisen yhteenvedon Mäntyharjun osalta. Siinä on Mäntyharjun savolaiskylien talonhaltijat ja heidän hallinnassaan olleet maakappaleet.

Vanhojen käsialojen tulkinta on aina haasteellista ja luettelossa on vielä paljon virheitä, mutta ajattelin laittaa sen tänne, jos jotakuta Mäntyharjun tutkijaa kiinnostaisi.

Jari Nykänen
28.02.12, 17:40
Ensisilmäyksellä ihmetystä herätti mihin kaikki Toivosen on kadonneet sadaqssa vuodessa ...

nimimerkillä Tuore Mäntyharjulainen

Julle
28.02.12, 18:42
< Ensisilmäyksellä ihmetystä herätti mihin kaikki Toivosen on kadonneet sadaqssa vuodessa ...>

EpäToivoset vallanneet alueet... ;-)

Yhden Nousiaisen löytäen

vesalainen
29.02.12, 09:27
Minuakin on ihmetettänyt miksi ja minne Toivoset häviävät Mäntyharjulta, heidänhän mukaan keskuskylä Toivola on juuri saanut nimensä.

Ovatko he joutuneet luopumaan tiloista autioitumisen myötä vai olisiko osa Toivosista vaihtanut nimeä?

Toivain
29.02.12, 15:50
Hieno juttu, että laitoit selvityksesi foorumille. Kiitos. Omat esi-isät löytyvät pääosin Mäntyharjun hämäläiskylien puolelta, jokunen myös savolaiskylistä. Hämeen puolella sukunimikäytäntö vaihtelee: välillä nimi muuttuu talon nimen mukana ja välillä ei. Ehkä hämäläisvaikutusta kulki Savon puolellekin. Missähän kävivät kirkossa ennen Mäntyharjun seurakunnan perustamista?
Yksi omassa tutkimuksessa vastaan tullut nimi löytyi, Kaskislambi.
Kiitollisena vihjeistä, Toivain (ihan muualta nimi kuin Toivolasta, vaikka vanhaa savolaista aatelia minäkin - vartin verran).