PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Genos ja Sukutieto yhdistetään 2013


P. T. Kuusiluoma
23.02.12, 16:28
TIEDOTE


Suomen Sukututkimusseura
Helsinki 23.2.2012


Genos ja Sukutieto yhdistetään 2013

Seuran hallitus päätti kokouksessaan 11.2.2012 esittää kevätkokoukselle, että Genos ja Sukutieto yhdistetään vuonna 2013. Julkaisun nimenä säilyy Suomen Sukututkimusseuran aikakauskirja Genos.

Hallitus teki syksyllä 2011 päätöksen, että Genoksesta tulee verkkojulkaisu vuoden 2012 alusta lähtien. Marraskuussa 2011 pidetty syyskokous kuitenkin päätti palauttaa toiminta- ja taloussuunnitelman 2012–14 Genosta koskevan osan hallituksen valmisteluun. Uuden valmistelun tulos käsitellään kevätkokouksessa 17.3.2012 Kuopiossa.

Uudistuksen myötä Genoksen rakenne ja sisältö monipuolistuvat. Pääperiaate on, että 2/3 sisällöstä on vertaisarvion läpikäyneitä artikkeleita – siis tyypillisiä Genos-artikkeleita – ja niitä vastaavia artikkeleita, joita ovat esimerkiksi viime vuosien parhaimmat Sukutiedon artikkelit. Kolmannes lehdestä sisältää aineistoa, joka keskittyy sukututkimuksen ajankohtaisiin kysymyksiin, ts. sellaisia artikkeleita, joihin Sukutiedossa on totuttu.

Lehtien yhdistämisen seurauksena Seuran henkilöresursseja ja taloudellisia resursseja voidaan käyttää tehokkaammin. Toinen syy uudistukselle on tarve kehittää Genosta tieteellisenä aikakauskirjana.

Genos ilmestyy vuodesta 2013 lähtien neljä kertaa vuodessa ja yhden numeron sivumäärä on noin 64 sivua. Kokonaissivumäärä 256 on suurin piirtein viime vuosien Genoksen ja Sukutiedon vuosikertojen yhteenlaskettu sivumäärä.

Genoksen sivukoko pysyy entisellään B5-kokoisena, mutta se painetaan Sukutiedon tapaan kokonaisuudessaan väripainatuksena. Kansimateriaali vahvenee ja stiftauksen sijaan tulee liimasidos.