PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Muurmannin legioona


P.M.H
23.02.12, 10:27
Olen jostain lukenut, että Muurmannin legioonaa koskeva aineisto on arkistoitu jonnekin, mutta en nyt löydä siitä tietoa. Olisiko kellään asiasta tarkempaa tietoa? Minua kiinnostaisi lähinnä nimiluettelo ja kuulustelupöytäkirjat.
terveisin Päivi

kkylakos
23.02.12, 11:13
Kirjallisuuden lähdeviitteistä tieto löytynee, jollei tänne ilmannu. Arkistolaitoksen Vakassa oli 'Muurman'-haulla useampia osumina, m.m.
Arkistonmuodostaja: Valtiollinen poliisi (http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action?kuvailuTaso=AM&avain=7440.KA)
Arkisto: Valtiollisen poliisin I arkisto (http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action?kuvailuTaso=A&avain=107377.KA) - Sarjat (http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action?lista=sarjat&kuvailuTaso=A&avain=107377.KA)
Sarja: 28 Asiamapit (http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/Selaus.action?kuvailuTaso=SARJA&avain=97606.KA)
Arkistoyksikkö: 3071 Suomalaiset kommunistit Venäjällä ja muualla ulkomailla Itse olen törmännyt Muurmannin legionan nimiin Ison Britannian kansallisarkistossa: http://sukututkijanloppuvuosi.blogspot.com/2011/04/vertailu-virkistaa.html
Haulla Finnish löytyi lisää mitaloituja yksiköstä "Finnish Legion" (War Office: Service Medal and Award Rolls Index, First World War). Koko lista:
Thornanen, K L
Tiesmaki, Ismaria (Officer Interpreter)
Tuomas, Huotar
Nykanen, S
Mieltiney, Adam
Keinanen, VilhoJosta tuttavani totesi
Ovat tosiaan Muurmannin legioonalaisia, kuten epäilitkin. Nimien taakse kätkeytyy Ilmari Tiesmäkeä, Adam Miettistä ym. henkilöitä, jotka eivät päässeet Suomeen legioonalaisia palautettaessa koska kuuluivat ns. mustalle listalle.

Ahti2
26.02.12, 19:59
Suomeen palanneiden legioonalaisten kuulustelupöytäkirjat ovat Kansallisarkistossa Valtiorikosoikeuksien syyttäjistön arkistoon (http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Valtiorikosoikeuksien_syytt%C3%A4jist%C3%B6) kuuluvan Helsingin paikallisen tutkintoasiainpäällikön aineiston joukossa. Aineiston tilaustunnukset ovat Ab 76-Ab 79. Samassa paikassa on myös legioonalaisia koskeva kortisto, jonka tilaustunnukset ovat puolestaan Ab 91a ja Ab 91b.

locktsar
27.01.16, 23:27
Hello

I am new to this forum and would like advice on where best to start looking for information about people in the legion.
Family history says that a relative were in the legion and even went to England when the British evacuated.

Any advice where to start would be helpful