PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Laitasaari-Seura ry, Muhos


Solja
20.02.12, 10:16
LAITASAARI -SEURAN TOIMINTA ELVYTETÄÄN

Torstaina 16.2.2012 pidettiin Laitasaari-Seura ry:n hallituksen kokous Muhoksen kunnanvirastolla. Kokouksessa päätettiin antaa läsnäolo- ja puheoikeus myös kahdelle hallituksen ulkopuoliselle henkilölle Jaana Hietalalle sekä Sari Heimoselle. Seura on viimeksi kokoontunut 2003, joka jälkeen on seuran puitteissa vietetty hiljaiseloa. Nyt päätettiin toimintaa viritellä uudelleen.

Seura on perustettu vuonna 2000. Perustajajäseniä olivat seuraidean isä Heikki Vainiokangas, Pekka Kinnula, Erkki Väliaho, Reijo Suorsa, Eero Parviainen, Pentti Ojala, Väinö P Karppinen, Alli Karppinen, Eino Pesola, Pentti Heikkinen, Ellen Keränen, Asta Pikkarainen sekä Ritva Hägglund. Seuran tarkoituksena tuolloin oli 500-vuotiaan Laitasaaren kylän historian, elinkeinojen ja ihmisten muistaminen ja kylän elävöittäminen. Lisäksi seuran tarkoituksena on jättää arvokasta tietoa tuleville sukupolville sekä saada nykyiset asukkaat kiinnostumaan omasta kylästään.

Viime torstain kokouksessa pidettiin edelleen tärkeinä em. asioita miksi aikoinaan seura perustettiin. Tämän hetken tärkeimpänä tehtävänä historia-aineiston keruussa on vanhan laitasaarelaisen perinnetiedon ja vanhojen valokuvien tallentaminen ja sähköiseen muotoon saattaminen. Kylän nykyisten maisemien, talojen ja vanhojen esineiden valokuvaus on jo käynnistetty ja tietojen tallentaminen aloitettu. Kerätyt aineistot julkaistaan myöhemmin.

Laitasaari-Seuran vuosikokous järjestetään maanantaina 2.4.2012 klo 18.00 ja sinne voivat tulla kaikki Laitasaaren asioista kiinnostuneet henkilöt. Kokouspaikka ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja

Laitasaari-Seura ry
Solja Holappa
sihteeri
solja.holappa*dnainternet.net
puh: 040-5128734

Sari H
16.04.13, 13:24
Vuosikokous ilmoitus http://www.laitasaari.net/kutsu-laitasaari-seuran-vuosikokoukseen-2-5-2013/