PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Suur-Ulvila-tietokanta


raimoensio
27.01.12, 23:32
Aikoinaan Ulvilaan kuuluivat Merikarvia (Siikainen), Noormarkku (Pomarkku) Ahlainen, Porin maaseurakunta, ja Ulvila (Kullaa, Nakkila).
Kaikki näiden asukkaat olivat kiinteässä yhteydessä toisiinsa ja avoituivat ristiin rastiin.
Eikö voisi koota yhteisen tietokannan (GEDCOM?) alueen kaikista asukkaista esim. 1700-luvulla, joka tietokanta olisi sitten kaikkien käytettävissä.

Uskon, että monia tietokantoja lepää kovalevyillä, kun harrastukset ovat vaihtuneet, jolloin kaikki työ on mennyt tavallaan hukkaan.

Sain käyttööni erään tällaisen tietokannan, johon lisään omia tietojani ja säästän varmasti vuosien työn hyödyntäessäni toisten tutkimuksia.

Toiminta pitäisi kuitenkin organisoida esim, Satakunnan Sukututkimusseuran kautta ja tietysti pitäisi oli selvät säännöt tietojen tallentamiselle.

antti pohjois-satakunnasta
28.01.12, 09:54
Kannatan raimoension ideaa tuosta tietokannasta. Paljon on jo faktaa kerätty ja on koossa, peruspohjaa on melkoisesti, joskin monia paloja tästä palapelistä on vielä selvittämättäkin. Joskus pikkupalat, joita eri tutkijoilla ja meillä "sunnuntaiharrastajilla" on, saattavat avata solmuja ja kokonaisuus täydentyy pala palalta. Tietoa on kertynyt, vaikka kirkonkirjat ovat monesti puutteelliset ja jopa tuhoutuneet. Raimoensio on tehnyt hienon pohjatyön koostamalla melkoisia kokonaisuuksia alueen henkilöistä. Kiitos on vaatimaton ilmaisu tälle työlle.

Organisaatioon ja teknisiin toteutuksiin en pysty ottamaan kantaa. Toivoisin kuitenkin, että hanke etenisi ja kynnys tavalliselle harrastelijalle olisi matala, jotta uskaltaisi antaa mahdollisia omia yksittäistietojaan tietokantaan. Sirpaletietokin on monesti kullanarvoinen.