PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Perukirjat suku- ja talotutkimuksen lähteenä - verkkoavusteinen kurssi Hämeenlinnassa


Anja Nieminen-Porkka
11.12.07, 06:42
Vanajaveden opistossa (http://www.vanajavedenopisto.fi/)Hämeenlinnassa järjestetään 26.1.2008 - 19.04.2008
Perukirjat suku- ja talotutkimuksen lähteenä -verkkoavusteinen kurssi

Kurssilla tutustutaan perukirjojen historiaan, perunkirjoitusta ja perukirjoja säädelleeseen lainsäädäntöön ja perukirjojen arkistointiviranomaisiin sekä perehdytään perukirjojen rakenteeseen, termistöön, tulkintaan ja käyttöön sukututkimuksessa. Kurssiin sisältyy lähiopetuspäivien lisäksi arkistotyöskentelypäivä Hämeenlinnan maakunta-arkistossa sekä lähipäivien välillä tapahtuvaa verkkotyöskentelyä: tulkintaharjoituksia pari- ja ryhmätyönä sekä kommentointia ja kokemusten vaihtoa käsiteltävistä teemoista. Kurssi on tarkoitettu sukututkimuksen ja vanhojen käsialojen perusteet hallitseville. Kurssille mukaantulo edellyttää tietokoneen ja internetin käytön perustaitojen hallintaa ja käyttömahdollisuutta.

Kurssin kokonaistuntimäärä 50 oppituntia, josta 20 lähiopetustuntia ja 30 tuntia ohjattua etä/verkkotyöskentelyä.
Lähitapaamiset lauantaisin 26.1, 9.2. ja 19.4. klo 11-15.15, arkistopäivä Hämeenlinnan maakunta-arkistossa29.2. klo 10-16.
Kurssipaikka: Hämeenlinna, Verkatehdas, ATK 2
Opettaja: FM Anja Nieminen-Porkka
Kurssimaksu 51 euroa. Tunteja 50.

Tutustu myös Etelä-Suomen opistojen verkko-opetushankkeen (http://esop.moodle.fi/)(ESOP:in) sivustolla syksyn 2006 verkkoavusteisen perukirjakurssin kurssitöihin (http://staff.hamk.fi/~klindfors/perukirjat/index.html).

ILMOITTAUTUMISET INTERNETISSÄ OSOITTEESSA: http://www.vanajavedenopisto.fi/ilmoittautuminen.htm