PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Maakirjat ja läänintilit sekä suku Heiska


MinttuMescal
10.01.12, 20:17
Miten läänintileistä ja maakirjoista etsitään tiettyä kylää/henkilöä?
koetan savo-Karjalan läänintilistä/maakirjasta, mikälie http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=10672682
etsiä mm. Lemin Heikkilän ja Iitiän kylää ja sieltä Heiska ja Parkko sukuja mutta ei hajuakaan että missä järjestyksessä ne kirjat ovat, aakkosittain ei ainakaan ole pelkästään, siis onko kylittäin?
Aivan pihalla on nyt pää minulla.

Ja osaako joku varmentaa tiedon minulle, että onko sukunimi Heiska ollut Lemin kirjoissa tarkoituksella välillä Parkko, onko ostonimi tilapäisesti,vai onko se vaan laitettu paikan nimen mukaan? Henkikirjoissa se on toisissa Parkko ja toisissa Heiska, ja Heiska olisi se oikeampi siis. Samoilla henkilöillä sukunimi siis kirjasta riippuen eri, vaikka olisi sama vuosi kyseessä.

Kiitos avusta jo etukäteen!

Minttu Peltola

kkylakos
20.01.12, 09:27
Miten läänintileistä ja maakirjoista etsitään tiettyä kylää/henkilöä?

Kärsivällisyydellä ja sivuja kääntelemällä. Kun saat yhden niteen rakenteesta tolkkua, on seuraavassa toivottavasti sama logiikka.

Heikki Särkkä
20.01.12, 09:53
Näyttää siltä, että Lemin henkikirjoissa on käytetty etunimen ja patronyymin lisäksi tarvittaessa talonnimeä, josta on myöhemmin tullut pysyvä sukunimi.
Mainittujen lähteiden lisäksi on tietysti käytettävä kirkonarkistosta säilyneitä osia kuten perukirjakopioita.