PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Digitaaliarkisto takkuloi


Benedictus
03.01.12, 09:17
Onkohan muillakin ongelmia digitaaliarkiston kanssa,vai onko vain minun koneellani?
Sivut aukeavat äärimmäisen hitaasti ja tekstien isontaminen ei onnistu.

Viime vuonna tuo takkuloitsi, mutta sitten parani kuntoon, kohtuullisen täällä olleen valittamisen jälkeen.

Onkohan joku nörtti taas päästetty päivittämään systeemiä, joka muuten on erinomainen ja selkeä käyttää, kunhan toiminnot vain pelaavat.

tellervoranta
03.01.12, 09:21
Kyllä minulla on. Suurennus onnistuu surkeasti; joko edestakaisin vekslaamalla tai odottamalla hermostumispisteeseen saakka.:mad:

kkylakos
03.01.12, 09:55
Juu, eilen tökki minullakin, kun pitkästä aikaa yritin voudintilien sivu sivulta läpikäyntiä. Siinä touhussa kaipaa luotettavaa ja ripeää systeemiä.

kapakonen
03.01.12, 10:05
:mad:Tökkii. Ei auttanut nopeamman koneen hankinta, eikä laajakaistan nopeuden kymmenkertaistaminen. Vaikkei kiirettä olekkaan, niin turhauttaa kuitenkin.
Kari Paakkonen,Piikkiö

eeva häkkinen
03.01.12, 14:04
Näissä tilanteissa muistelen aina pariakymmentä ensimmäistä tutkimusvuottani, jolloin jokainen pienikin tiedonmuru piti käydä hakemassa arkistolta. Helpottaa kummasti. Kyllä me tullaan nopeasti spoilatuiksi!

Toivoisin silti, että oletuskoko digitaaliarkiston näytöillä olisi se keskimmäinen, joka näyttää yleensä olevan paras. Koon vaihtohan on se, joka on pahiten takkuillut, eikä ymmärtääkseni käyttäjä voi määrittää oletuskokoa, vai?

kkylakos
03.01.12, 14:05
Näissä tilanteissa muistelen aina pariakymmentä ensimmäistä tutkimusvuottani, jolloin jokainen pienikin tiedonmuru piti käydä hakemassa arkistolta. Helpottaa kummasti. Kyllä me tullaan nopeasti spoilatuiksi!

Mutta kun nyt alkaa mikrofilmin selailu houkuttaa enemmän kuin digitaaliarkiston epäluotettavuus...

Erkki A Tikkanen
03.01.12, 14:34
Kopioin itse tarvittavat sivut koneelleni, sen jälkeen suurentelen ja parantelen ja tarkastelen kuvankäsittelyohjelmalla. Ei tuskailua, ei odottelua. Suosittelen. :cool:

maberg
03.01.12, 14:40
Aika heikkohan tuo on ollut viime aikoina.

Eikä sitten auta mennä arkistoon Rauhankadulle paikanpäälle istumaankaan, siellä on tasan yhtä huono tilanne plus että heidän antiikki-PCt toimivat siellä miten sattuu. WLAN ei siellä viime aikoina ole toiminut minulla ollenkaan, oma 3G netti-tikku on ainoa toimiva..

Jotta ei menisi ihan valittamiseksi niin VIHJE:

Painakaa TALLENNA KUVA nappia niin saatte koko sivun kerralla omalle koneellenne ja se tulee satavarmasti ja yhtä nopeasti kuin yksi pieni "osapalanen" sivusta zoomatessa!

Omassa koneessa sivua voi sitten zoomailla ja tutkia sekä myös muuttaa harmaasävyjä esimerkiksi Windowsin mukana tulevalla "Windows Photo Gallery" ohjelmalla mikä on erittäin tarpeen esim Lohjan kirjoissa joissa yläpuoli sivuista on usein ihan musta (Palaneet? Homehtuneet?).

/Markus

maberg
03.01.12, 14:42
Kopioin itse tarvittavat sivut koneelleni, sen jälkeen suurentelen ja parantelen ja tarkastelen kuvankäsittelyohjelmalla. Ei tuskailua, ei odottelua. Suosittelen. :cool:

Samaa mieltä, olit ehtinyt postata sillä välillä kun minä kirjoitin samaa asiaa :)

/Markus

Julle
03.01.12, 15:19
< :mad:Tökkii. Ei auttanut nopeamman koneen hankinta, eikä laajakaistan nopeuden kymmenkertaistaminen. Vaikkei kiirettä olekkaan, niin turhauttaa kuitenkin. >

Tökkinyt minulla ainakin koko ajan! Joskus tulee palaset ja joskus osa jää tulematta! Pienennä ja suurenna korjaa joskus tilanteen!
Mutta teknisesti ihmettelen, miksi juuri sitä viimeistä puuttuvaa palasta saa todella muita kauemmin? Jokin tekninen vika?

Hidaasselailemisiin

maberg
03.01.12, 15:34
Jokin tekninen vika?

Hidaasselailemisiin

Jos saa arvata niin kapasiteetti / tekninen vika: Kokonainen sivu koostuu siis monesta pienestä osapalasesta ja kun zoomaat sivua niin jokainen osapalanen lähetetään sinulle erikseen. Eli yhden sivun "tilaaminen" aiheuttaa monen rinnakkaisen "lähetyksen" aloittamisen. Jostain heidän laitteesta loppuu kapasitetti kun käyttäjiä on paljon (tyyliin 100 käyttäjää "tilaa" sivun jossa on 100 palaa == 10000 "lähetystä").

Kokonaisen sivun lataus omalle koneelle on vain yksi lähetys joten se tulee paljon varmemmin ja nopeammin kuin sata erillistä palaa.

Palomuuria tai NATtaava reititintä heidän päässä veikkaan, voisivat vaikka aloittaa resetoimalla ne..

/Markus

tkukkonen
03.01.12, 18:24
Tärkeät tiedot voi tutkia lataamalla koko ruudun omalle koneelle tiedostosiirtona. Ehkä vähemmänkin tärkeät kannattaa ladata. Ladattua sivua voi sitten katsella millä tahansa jpg-tiedoston katseluohjelmalla (kuten Windowsin valokuvien katselu) ja käyttää sen zoomia.

Jokkel
04.01.12, 08:56
Yleensä oletuskoko ei "töki", ainoastaa zoomaus.

Helpoin keino korjaukseen lienee "ctrl ja +" näppäinten yht'aikainen käyttö.
ctrl ja - pienentää ruutukuvan.
Palautus alkuperäiseen kokoon "ctrl ja 0(ins)" (num lock päällä numeronäppäimistöllä).

Kannettavissa ei ole aina erillistä numeronäppäimistöä , toimii myös ctrl ja ylärivin 0,+ ja - näppäimillä.

kkylakos
04.01.12, 09:25
Valitettavasti tuo latausvinkki ei toimi, kun pitäisi (mahdollisimman vauhdikkaasti) selata läpi satoja sivuja. Ja niitähän siellä nyt olisi tarjolla, tilejä 1700-luvultakin ja kaupunkien tuomiokirjoja tullut esille viime aikoina.

Movitz
05.01.12, 20:02
Koskapa KA:n digitoinnista vastaavat henkilöt seuraavat tätä keskustelupalstaa ja varmastikin myös keskustelua, joka käsittelee digitaaliarkistoa, olisiko heiltä saatavilla täsmällistä tietoa, mikä on se tekninen seikka, joka tekee sivustosta niin julmetun hitaan?

Minulla on nopea nettiyhteys, mutta jos jokaisen sivun latautuminen näytölle kestää puoli minuuttia, tätä maakirjaa selataan vielä aamuyöstä.

terv.

Jens

suski
05.01.12, 20:35
Hitaan avautumisen lisäksi itselläni ongelmana, että kun zoomaa kuvaa, tuleekin jokin aivan muu sivu näkyviin. Tämä vika ainakin Laihian kirkonkirjojen syntyneiden luettelossa, ilmeni kylläkin jo ennen hidasteluja. Aika kiusallinen vika jos haluaa tarkastella tekstiä tihrustelematta.
Hyvä keino lienee juuri tuo kuvan tallennus valokuvaksi ja edelleen käsittely.

suski

jukkaukkola
05.01.12, 22:24
Oiskohan Digitaaliarkiston aika uusia serverit ja muut laitteistot ,kun sivujen aukemista saa odottaa jopa 5 minuuttia,suurentamista en enää ole kokeillut vähään aikaan,kun itsellä on 23 tuuman näyttö ,niin lasien kanssa näkyy kohtalaisesti aukeava sivu ,kunhan se avautuu.Noista sotapäiväkirjoista olisi hyvä olla sisällysluettelo näkyvissä ,niin ei tarvitsisi sivu kerrallaan aukoa ,vaan voisi suoraan mennä joukko-osastoon mitä etsii,sivuthan on numeroitu osoite rivillä 10 -välein (haku-ammuntaa,mutta nopeuttaa etsimistä).Ehkä tämä sisällysluettelo olisi hyvä olla muissakin tiedostoissa.Digitointi-projektissa ei muuta moitittavaa .

Jukka Ukkola

Kuhlberg
09.01.12, 19:55
Hei!

Tällä hetkellä ei tunnu olevan ongelmia edes zoomauksen kanssa. Ainakin Maksamaan rippikirjan sivut latautuvat nopeasti.


Terveisin

Göran Kuhlberg

jukkaukkola
09.01.12, 20:20
saman huomasin jo aamulla,ehkä tämä keskustelu nopeutti asiaa ja virta alkoi kulkemaan koneissa paremmin .

Ingeborg Palmén
10.01.12, 12:44
Voi ! Miksi kerroitte, että toimii hyvin ! Pahat henget huomasivat sen, ja eilen illalla tökki taas, sitä ennen ei ollut mitään vaikeuksia parin päivän aikana selailla esim. Pedersören rippikirjan 400 sivua, mutta nyt ! Ehdin kastella pari ruukkukasvia sillä välin kun yksi sivu latautui.
Ei saa uhmata atk-henkimaailmaa ! Utmana inte makterna !
Taidan siirtyä Värmlantiin ja Taalainmaalle.

Terveisin Ingeborg

Benedictus
10.01.12, 15:41
Niinpä, auttaiskohan jokin pahanhengen manausrituaali. Tosin siinäkin tulee ongelmaksi se, että minkä uskonnon tai kultin riittiä pitäisi käyttää.

Koska nykyohjelmat ja koneet varmaankin pääosin tulevat Aasiasta ja erityisesti Intiasta, niin ehkäpä jokin Etelä-Intialainen seremonia olisi paikallaan. Niihin tosin kuuluu melkoinen musiikki kakofonia sekä erilaisten eläinten uhraaminen yöllä nuotioiden loisteessa. Siinä taasen joudutaan ongelmiin eläinsuojelun kanssa, sillä edes pahanhengen karkoittaminen kansallisarkiston ohjelmasta ei liene riittävä syy jyystää elävältä sialta tylsällä sahateräisellä puukolla kurkkua auki.

Tuo on osin leikkiä, mutta aikoinaan Turun uskontotieteen laitoksella katselimme aitoa dokumenttia, missä toiminta oli yllämainittua, mutta ei enempää siitä, koska se touhu oli aika rajua jopa entiselle karjankasvattajalle.

Ehkä vain jatkamme ruikuttamista. Harmittaa, kun piti käydä tänään yhden pitäjän kylät lävitse.