PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Onko joku törmännyt Maria Vasilintytär Hartikaiseen?


Päivi Jaatinen
01.01.12, 22:07
Olen harrastelijasukututkija, aloitteleva sellainen. Olen kirjoittamassa äidinisäni suvun eli Varosen sisarusten tarinaa. Aikaisimmat tunnetut juuret ovat Tohmajärven pitäjän Uudessakylässä, kulkevat sieltä Kutsun kautta Värtsilään ja Kakun kylään.

Nyt metsästän tietoja isoisäni isoäiti Maria Vasilintytär Hartikaisesta (s. 5.7.1834 Liperissä) ja hänen perheensä vaiheista. Marian isä oli Vasili Vasilinpoika Hartikainen ja äiti Anna Stina Erikintytär Hirvonen. Marian lisäksi perheessä oli kaksi lasta: Jekaterina s. 1837 Liperin Papelonsaaressa ja Simion s. 1841 niin ikään Papelonsaaressa. Anna Stina kuoli Simionin syntyessä ja isä meni uusiin naimisiin Maria Filipintytär Miinalaisen kanssa (s. 1802). Perhe asui jossain vaiheessa Tohmajärven Patsolassa. Perhe kuului äiti Anna Stiinaa lukuun ottamatta Taipaleen ortodoksiseen seurakuntaan.

Onko kukaan Hartikaisen sukuja selvitellyt törmännyt meidän Hartikaisiimme?

Kysyy Päivi Jaatinen