PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mielenkiintoinen sukujulkaisu


blue-eyed
30.12.11, 18:42
http://tuohino.nettisivu.org/juuret-2/

Em. linkistä löytyy kainuulaisille, muhoslaisille, oululaisille ja muillekin paljon mielenkiintoista luettavaa ja sukututkimusta.

Eeva Lehtinen
01.01.12, 13:04
On tosiaan mielenkiintoinen tämä Tuohinon juttu. Meillä on DNA-isälinjassa muutamia osumia Muhokselta. yksi kauempaa nimeltä Lehtomäki (myös Tuohinon sukuja) ja erään Family Finder-serkun listalla näkyvät Tuohinon suvussa mainitut Gisselkors, Sinius ja Duwell. Nyt monet Famlilytreen kartalla olevat osumat ovat hidden eli kätkettyjä, ja niitä on hankala etsiä luettelosta, jossa ei ole mainittu vanhinta tunnettua esi-isää, ja kun kit-numerokin voi olla kätketty, niin onpa selvittämistä. Yhteys Muhokseen on meillä joka tapauksessa vähintään 1600-luvulla, mahdollisesti paljon aikaisemmin, ja voi olla niin päin, että etelämpää on menty Muhokseen.
Joihinkin dna-sukulaisiin ei saa millään yhteyttä (onko s-posti vanhentunut vai mikä on syy?) joten paha selvittää yhteyksiä.
Varmaa on vain se, että sukua on ollut Laitasaaressa, mutta keitä.http://suku.genealogia.fi/images/icons/icon6.gif

Matti Lund
01.01.12, 15:01
http://tuohino.nettisivu.org/juuret-2/

Em. linkistä löytyy kainuulaisille, muhoslaisille, oululaisille ja muillekin paljon mielenkiintoista luettavaa ja sukututkimusta.


Sivut ovat hauskat ja kepeästi luettavat, mutta hauskuutta on siihen saatu valitettavasti luotettavien tietojen kustannuksella, eli sinne on vedetty mukaan paitsi ihan todistetut tiedot myös monet hatusta vedetyt myytit tai sellaisia tulkintoja, joille ei kukaan ole toistaiseksi esittänyt lähteitä. Näista ei voi erottaa, onko jokin lähde mitenkään ollut mukana vai onko tiedot aivan mielikuvituksesta.

Sivut puolustavat paikkaansa, mutta niiden kirjoittajan kannattaisi tuttustua esimerkiksi tämänkin Forumin eräissä ketjuissa oikaistuihin tietoihin, ja korjata tietonsa niiltä osin.


terv Matti Lund

Sari H
01.01.12, 15:09
Minusta vähän näyttää siltä, että noita Gisselkors asioita on napattu mun sivuilta.... siis päättelen tuosta tavasta ilmaista lisänimet, mulla on vanha tapa laittaa väliviivalla eri lisänimet jos niitä on useita. Nykyään erotan ne pilkulla, ja ensimmäinen lisänimi ensin sitten muut. Viimeisimpänä se viimeisin löytämäni nimi.. no pitänee noitakin mun tietoja varmaan tarkistella. Nuohan ovat ikivanhoja tietoja....

Holappien jutut ovat mielestäni oikein historiasta, mutten olen näitä jälkipolvia tarkastanut

Sari H
01.01.12, 15:15
Vielä lisäys, ei ole tiedossani sellaista dokumenttia että Marketta Karjalainen olisi runonlaulaja Martiska Karjalaiselle sukua. Sitä on epäilty että on sukua, mutta minulle ei sellaista dokumenttia ole vielä eteen laitettu.

Pekka Kukkonen eli Gullsten on Holappa alkuperäiseltä sukunimeltä.

Eeva Lehtinen
01.01.12, 16:06
Hm. Niin, mistä milloinkaan voi tietää, mikä tieto on oikeaa, mikä tarkistamatta temmattua, ellei itse voi kahlata kaikkia lähteitä läpi.
Virheitä tulee jokaiselle, mutta miksi kukaan panisi tietoisesti väärää tietoa eteenpäin. Ei kai kukaan. Siksi on hyvä, kun on tällainenkin forum, jossa oikaistaan virheellisiä tietoja. Minä en kyllä nyt tiedä, mikä on virheellistä mainitussa jutussa, mikä ei.

Sari H
01.01.12, 16:13
esim. http://www.jurvansuu.net/gisselkors%20konttinen_suku.htm