PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Jaakko Reijonen Sortavala


Anzku
02.12.11, 17:09
Kaipailisin tietoja Jaakko Reijosesta. Tämän verran olen mm Katihasta löytänyt: Jaakko R Sortavalan kreikkalainen, puoliso Marsa Haimakainen. Lapset: Anna, Pavel, Irina, Outi/Judit/Eudokia, Pekka.
Eudokia synt. 1864 ja vihitty Jaakko Saikkosen kanssa 1891...
KUKA oli tämä Jaakko Reijonen? Mistä muutti Sortavalaan? Ketkä olivat hänen vanhempansa? Syntymäaika? jne
Harmittaa, kun en ole onnistunut häntä löytämään SSHY;n sivuiltakaan, kun tuo venäjän kielitaito on niin heikkoa!!! Onnettomasti Sortavalan syntyneetkin loppuvat vuonna 1863, joten Eudokian synt.tietojakaan en ole saanut.:confused:

Tuula Cu
02.12.11, 19:35
Hei!

Epäilisin omien kokemuksieni perusteella, että Jaakko on Liperistä.
Sortavalan ortodokseissa kun on todella paljon liperiläisiä sukunimiä (jos sukunimet on mainittu...), sieltä minäkin lopulta löysin johtolangat Liperiin.

Suosittelen retkeä KA:n tiloihin, sillä sieltä löytyvät esim. vihkimäkirjat vuodelta 1891 (ovat varmaan vielä mikrokorteillakin takavasemmassa nurkassa mikrofilmisalissa; sisäverkossa varmaan myös?). Näissä vihkimäkirjoissa kerrotaan vihittävien isännimet ja kylännimet, usein ammatitkin. Vuosisadanvaihdetta lähestyvä venäjäkin on helpompaa lukea, kun tiedät, että niissä papereissa on numeroituna 1) kylännimi, sulhanen - ja Jaakko helppo löytää "jaa"-kirjaimen avulla ja 2) kylännimi, usein isän nimi, morsian - Haimakainen puolestaan alkaa H:lla joka on venäjäksi X:n kaltainen. Perässä seuraa mm. vihittävien ikä ja todistajat molemmilta puolilta.

Sortavalan kirjoja on valitettavasti paljon kadonnut sodan jaloissa...

Terv Tuula K

Anzku
03.12.11, 07:23
Hei Tuula! Näinhän vähän epäilinkin, että arkistoreissu edessä. Kyllä meinasi pinnat palaa, kun tavailin noita venäjänkielisiä Sortavalan rippikirjoja. Jos joutuisin kääntymään seurakunnan puoleen tässä Jaakon etsinnässä, mistähän saisi Sortavalan tietoja tuolta 1800-puoli väliltä? Tai miten edetä? Joskus kirjoittelin eri henkilöstä ensin ort.srk X, vastasivat ettei heiltä nykyään saa tietoja ennen 1900-syntyneistä, kehoittivat ottamaan yht. Joensuun maakunta-arkistoon. Sieltä taas tuli vastaus, etteivät tee enää sukuselvitystä. Toivottavasti nämä kirjat löytyy myös Hesan arkistosta, on pikkusen nimittäin matkaa Joensuuhun...

Tuula Cu
03.12.11, 08:58
Huomenta Anzku!

Aamulla herätessäni muistin hyvin tärkeän lähteen ortodoksisukuja tutkivalle, erityisesti jos venäjä ei taivu: henkikirjat!
Ne auttavat myös tapauksissa, joissa kirkonkirjat ovat kadonneet.

Siispä Kansallisarkistosta Sortavalan henkikirjat esiin, tässä vuosi 1885:
http://digi.narc.fi/digi/hak_view.ka?hakid=2128 . Näitä kannattaa selata vuosittain taaksepäin ja seurata, milloin etsittävät ilmestyvät maisemiin.

Onhan niissäkin selaamista, mutta ovat kaunista käsialaa ja suomeksi.
Katsoisin sekä Sortavalan pitäjän että kaupungin, sillä ainakin omani hyppivät kaupungista pitäjään ja takaisin, ja olivat joskus samaan aikaan eri kylässä kuin mitä saman ajan rippikirjat/pääkirjat kertoivat. Kun eivät omistaneet maata... Huomaa, että eri vuosien henkikirjat kertovat vähän eri määrän tietoa, vanhemmissa saattaa olla enemmän tietoa!

Ortodoksikirjat ovat keskitetyt tietääkseni Joensuun arkistoyksikköön, mutta luulisin, että nykyaikana nuoremmatkin kirjat näkyvät sisäverkossa.
Muuten täytyy turvautua asiantuntijaan, sellainen on ainakin Tuula Kiiski Joensuussa. Hän tutkii ammattilaisena ortodokseja ja tuntee kaikki salat.

Lykkyä tykö!

Tuula K

Leo K
03.12.11, 09:03
Joitakin Reijosia löytyy Suistamon ortod. srk:n suomeksi käännetyistä kirkonkirjoista(,rompuilla). Löytyisikö Jaakko sieltä?

Mikkeli tekee vielä sukututkimuksia lakkautetuista ortodoksi seurakunnista, kielen vuoksi, näin kertoivat ainakin vielä keväällä.

Leo Koskinen

Deukka
04.12.11, 00:43
Hei!

Katiha haulla löytyy Jaakko Simonp. Saikkosen rippikirjan avio huomautuksessa maininta:
Naimakirja Suistamon ven.kr. seurakuntaan.
Aviopuoliso V:mo Pudokia Reijonen.
Suistamolla vihitty seuraavana vuonna Sortavalan Otsoisten kylästä ?Simeon? Saikkonen luterilainen ja Alatusta pop:n tytär Jevdokia Jakovintytär.
Jakov Ivaninpoika Reijonen s.n.1837 löytyy Suistamon populeista, mutta vaimo oli Paraskova Andreintytär s.n.1833
lapset:
Isidor s.n.1864
Jevdokia s.n.1867
Petr s.n.1873

Jevdokia oli syntynyt Suistamolla 2.3 kastettu 10.4 1867, Vanhemmat Suistamon kylästä talonpoika Jakov Ivaninpoika Reijonen ja vaimo Paraskova Andreintytär molemmat ortodokseja.
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=4127765
Syntymätieto linkissä ensimmäisenä.

Jakov Ivaninpoika Reijonen ja Andrei Andreinpojan tytär Paraskova, oli vihitty 14.9.1859. Jakov oli Suistamon Ulmonin kylästä, Ivan ja Maria Reijosen poika.
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=4127082
Vihkitieto linkissä toisena.

Terv. Teuvo

Anzku
04.12.11, 08:32
Voi kiitoksia paljeon teille! Näillä tiedoilla saattaisinkin löytää jo jotain. Aivan ihanaa, kun olette auttaneet. En ole aiemmin törmännyt näihin ortodokseihin, joten hankalaa tutkittavaa on. Ja kun matka Arkistollekaan ei heti juuri onnistu. Kiitokset vielä kerran avusta!:p:

Leo K
04.12.11, 11:44
Katselin pikaisesti Suistamon ortod. srk:n käännettyjä kirkonkirjoja cd-levyiltä.
Vuosi 1835 Ulmoni, suoralainaus:
Liperistä muuttanut populi Ivan Ivaninpoika Räisänen? 48v.
vaimo Maria Fomantytär 45v.
-Jegor 19
-Ivan 18
-Petr 17
-Anna 16, yliviivattu
-Hristina 11
Omat kommentit:
-sukunimi on ollut epäselvästi kirjoitettu, kun on lisätty nimen perään kysymysmerkki
-myöhemmissä rippikirjoissa nimenä Reijonen
-vaimon nimenä myöhemmissä rippikirjoissa Maria Reijonen
-ovat Jakovin vanhempia
-populi = tilaton
-Ivan=Juho,Johannes jne
-Foma=Tuomo,Tuomas jne
-nimen jälkeen ikä vuonna 1835

Joulun alus terveisin Leo Koskinen
PS.Jos ostaa CD-levyt Suistamo seuralta ei tarvitse osata venäjä, niin pääsee suistamolaisia ortodokseja tutkimaan.Ei me ortodoksit hankalia olla.

Leo K
04.12.11, 16:06
Löysin omista muistiinpanoista vähän lisätietoa Reijosesta.

Ivan ivananpoika Reijonen poika Jakov s.1838 Ulmoni
vih. 14.9.1859
Andrei Andreinpoika tytär Paraskeva s.1833 Suistamon kylä
heidän poika
Isodor Jakovinpoika Reijonen Alatusta 16.5.1864 Alattu-2.2.1912 Ahvenlampi
vih. 22.5.1895
Pavel Vasilinpoika Levinen tytär Anastasia s.1873Harlu Paussu-23.6.1900 kuollut Suistamon Ahvenlammella (Isä Pavel s.6.1.1847 Suistamon Laitionen, äiti Ksenia Vasilintytär s.14.1.1852 Suistamo kk)

Levisistä olisi paljon tietoa, mutta se taitaa mennä sivuraiteille.

Leo Koskinen Levisen jäkeläisiä.

Anzku
05.12.11, 07:21
Hei Leo! Kiitos paljon näistä tiedoista. Kärsimättömästi odottelen vapaita, että pääsen tutkimaan noita linkkejä. Pahus että työt haittaa näitä harrastuksia! :( Olen ennenkin törmännyt noihin oikein (väärin)kirjoitusvirheisiin: Reijonen/Veijonen/Keijonen/Räsänen/Riikonen jne, joten nämäkin Reijoset täytyy sitten tutkia "suurennuslasilla", että tuliko Reijosesta sittenkin Räsänen. Laitan tänne viestiä, jos jotain mainittavaa löytyy aiheesta.
Kiitoksia vielä kerran!
Anja Lä

Anzku
05.12.11, 18:41
Hei! Suuret kiitokset teille kaikille avusta. Löysin viimein tälle etsimälleni Jaakollekin sukujuuret. Jaakon isä oli siis Ivan s. noin 1817, hänen isänsä Ivan Reijonen, syntyjään Johan Johansson Reijonen 20.09.1793 Liperi. Johan vihittiin Maria Reijosen kanssa noin 1813 ja heidät molemmat käännettiin kreikkalaiseen uskoon. Muuttivat Liperistä v. 1828 jälkeen jonnekin (tämä tieto minulla), siis edellisistä vast. selvisi, että Suistamoon.
Tästä taaksepäin onkin Johan Reijosen suku tiedossa.
Minulle voi kirjoittaa s-postia, jos joku haluaa tarkempia tietoja.:)
lansisaari (at) hotmail.com

t. Anja Lä

Anzku
05.12.11, 18:47
Ai niin, minulla on hyvin suppea käsin tehty vanha sukututkimus-kopio tästä suvun haarasta (2 sukupolvea), jos joku haluaa siitä kopion? Siinä on myös minulle täysin käsittämätöntä tekstiä, jos vaikka saisin myös siihen tulkinta-apua samalla... Voi siis kirjoittaa s-postiin
Anja

Anzku
01.01.12, 13:50
Hei! En ole juurikaan edennyt tässä etsimässäni sukutaulussa.
Varmistelisin vielä, onhan ISODOR yhtä kuin SIDOR?
Jos jollakulla olisi vielä tieoa, onkohan Aleksander Sidorinpoika Reijonen s. 1898 Isodor Reijosen ja Anastasia Levisen poika?
Hyvää tätä vuotta kaikille!
Anzku

Leo K
01.01.12, 15:51
Hei ja hyvää vuoden jatkoa!

Katselin Suistamon ortod. srk:n syntyneet ja siellä on

ISIDOR JAKOVINPOIKA REIJONEN s. 28.12.1898 SUISTAMON NIINISYRJÄ

(Myöhemmin Niinisyrjä, missä olen syntynyt, liittettiin perustettuun Harlun kuntaan)

Vanhemmat ovat:
Isidor Jakovinpoika Reijonen ja Anastasia Pavelintytär (Levinen)
,kuolleet Suistamon Ahvenlammella.

Aivan hyvin Isidor voi kirjoittaa muotoon Sidor, luulisin.

Terveisin Leo.
PS. Kuten sanottu Levisistä on minulla enemmän tietoa, jos haluat niitä , lähettele sähköpostia.