PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Anders Laiti ja Elias Miölskägg, Alatornio


merpukka1979
25.11.11, 22:33
Tarvitsisin lukuapua ja tulkintaa Alatornion vuosien 1764-1772 rippikirjaan http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=4851252.

Kyseessä on Laivaniemen kylä ja vasemman sivun ylimmäinen perhekunta: Henric Hinderson Koppana ja ilm. vaimonsa Margeta sekä lapset.

Lasten alle on merkattu +-merkillä jotain tietoa Anders Hinderson Laitista, mutta mitä? On niin outoa ja epäselvää, että epäilen jo latinaksi :eek:

-----------------

Samalla utelen, josko kukaan on törmännyt seuraavaan henkilöön: Elias Pehrsson Miölskägg, Alatornio? Hän on mennyt naimisiin vuonna 1722 (Hiski) Getrud Henricsdotterin kanssa, mutta mies saa tyttären Annan vuonna 1727 vallan toisen naisen kanssa (Lisa Henricsdotter). Getrud eli ja voi hyvin tällöin ja sai myöhemmin itsekin lapsia Eliaksen kanssa.

Onko kyseessä tunnustettu syrjähyppy Lisan kanssa vai ovatko nimet Getrud ja Lisa eri versioita samasta nimestä? :D:

merpukka1979
26.11.11, 00:14
Anteeksi... Eliaksen vaimon nimi oli Getrud Anderssdotter (lipsahti väärä patronyymi).

Mietin tässä myös, josko Annan äidin nimi olikin vain lipsahdus papilta. Esim. vahingossa kirjannut syntymästä ilmoittajan (tässä tapauksessa Lisa Hendricsdotter) nimen äidiksi.... yms. yms.

Löysin Anna Eliaksentyttären Digiarkiston syntyneiden ja kastettujen joukosta ja Lisa oli siinä merkattu "vaimo Lisa Henricsdotter":ksi...

Ellei tässä nyt ole todiste kaksinnaimisesta Alatorniossa niin voinen aika varmasti luottaa Getrudin olevan Annan äiti.:p: