PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : SSS: eräs siirtolaissivu


Sari H
25.11.11, 09:41
Hei

Joskus aikoinaan SSS:n sivuilla oli sellainen tietokanta siirtolaisista Amerikkaan. Siinä oli nimiä ja tietoja henkilöistä. Minne se on kadonnut? En löydä sitä enää mistään...

Sari H
25.11.11, 09:43
Nyt löysin mutta ei toimi se linkki
http://www.genealogia.fi/linktoold/emi/emigrants/index.htm

Kirjastonhoitaja
25.11.11, 10:08
"Asiakirjojen ja julkaisujen hakemistoja suomalaisista Yhdysvalloissa" on yksi SSS:n niin sanottujen vanhojen (Metherin aikaisten) siirtolaissivujen (http://www.genealogia.fi/emi/) kokonaisuuksista. Se löytyy em. sivustolta polkua Yhdysvallat > Muita apuneuvoja > Hakemistoja. Ehkä siitä olisi apua?

Kaikki linkit vanhoilla siirtolaissivuilla eivät enää toimi.

Siirtolaisuusinstituutin sivullahan tunnetusti on Siirtolaisrekisteri (http://www.migrationinstitute.fi/emreg/rekisteri.php) , jossa rajoitettujen hakujen teko mm. passi- ja matkustajaluetteloista on ilmaista.

Uusia siirtolaisuussivuja uudelle sivustolle odotellessa Seuran Facebookissa on julkaistu jonkin verran linkityksiä vastaan tulleisiin kiinnostaviin sivustoihin ja blogeihin. Kiinnostava linkkisivusto (http://www.finlandia.edu/genealogy.html) on mm. Finlandia Universitylla.

Internet-arkisto Wayback (http://www.archive.org/web/web.php) on muuten osoittautunut käteväksi vanhoja sivuja haettaessa.

Sari H
25.11.11, 10:26
Hei

Kiitokset katsastampa nämä linkit. Siirtolaisinstituutin hausta ei välttämättä löydy kaikkia samoja mitä oli noilla sivuilla...

Tuolla oli myös linkki siihen hakemistoon mitä tarkoitin, mutta se avautuu vain osittain. Muista ei näyttänyt oikein olevan mitään hyötyä. Kyseinen sivu siis mitä etsin on se tunnistettuja siirtolaisia. Se oli todella hyödyllinen sivu ja suosittelisin sen laittamaan takaisin..

admin
25.11.11, 12:00
...Tuolla oli myös linkki siihen hakemistoon mitä tarkoitin, mutta se avautuu vain osittain. Muista ei näyttänyt oikein olevan mitään hyötyä. Kyseinen sivu siis mitä etsin on se tunnistettuja siirtolaisia. Se oli todella hyödyllinen sivu ja suosittelisin sen laittamaan takaisin..

Emigrants -kannan tiedot otin talteen muiden kantojen varmistuksen yhteydessö maaliskuussa 2011 -. "varmuuden vuoksi" - kun Seuran Windows palvelin oikkuili kunnolla. Kannassa on 1522 emigranttitietuetta, joista 1419 on merkattu "saa julkaista"

En uskalla sanoa milloin sen saisi verkkoon palautettua.

Hasse

Sari H
25.11.11, 12:07
Olisi hyvä kun saisi. Facebookissa on sellainen ryhmä kuin Finnish genealogy ja paljon ihmiset Amerikasta kyselee sukulaisiaan. Tuo voisi olla hyvä tietokanta mistä löytäisivät. https://www.facebook.com/groups/14108279806/ Tuolla on muuten hyvä kysellä omia sukulaisiaan Amerikan tiedoistoista. Mielellään vastailevat ja lähettävät tietoja