PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kuka on Ilmari vuodelta 1945?


Olli Pihlflyckt
27.10.11, 18:17
Ohessa on kolme kuvaa, joissa kaikissa ilmeisesti sama mies. Yhdessä kuvassa on mielestäni allekirjoituksena Ilmari. Tunteeko kukaan tätä Ilmaria?

Terveisin Olli

Essimi
27.10.11, 21:49
Tämä ei vastaa kysymykseesi, mutta jos kuvat on osoitettu Sarrille, on kyseessä tuohon aikaan ja nytkin harvinainen nimi (ellei ole lempinimi). Vikistä tämä:
"Suomen ihka ensimmäinen Sarri on kuitenkin vuonna 1920 syntynyt mies – nimellä lienee yhteyksiä vanhaan muinaislappilaiseen miehennimeen Sarria. Ennen Anni Swanin kirjojen ilmestymistä oli kastettu myös yksi Sarri-tyttö, vuonna 1924."

Olli Pihlflyckt
28.10.11, 05:38
Kuvat on tosiaan osoitettu Sarrille, äidilleni. Äitini syntyi vuonna 1924, mutta sai silloin nimen Saara, josta hän ei ollenkaan pitänyt, vaan otti myöhemmin uuden etunimen käyttöönsä.

- Olli -

Antti Järvenpää
28.10.11, 08:27
Itsellänikin on hallussa koko joukko sota-ajan valokuvia, joista tekisi mieli kysyä, keitä kuvissa on. Olen kuitenkin jättänyt kysymättä, koska nämä kuvat asettuvat 100 vuoden sisään, joka näyttäisi olevan tietosuojavaltuutetun asettama nykyinen suoja-aika henkilötiedoille.

Sen varalta, että joku puuttuu tuohon 100 vuoteen, totean, että tällaista 100 vuotta ei ole kaiketi missään määritelty, vaan puhutaan elävistä ihmisistä. Kysyjän kannalta kuitenkin, jos ei oikeasti tiedä mitään ihmisestä, 100 vuotta on sellainen turvallisuusraja, joka rajaa elävät ihmiset ulos muutamaa erittäin harvaa poikkeusta lukuunottamatta.

Oletettavasti valtaosa tietää kantani henkilötietolakiin ja sen tulkintaan sukutukimuksen tai ihmisten tunnistamisen suhteen, niin olen kuitenkin sitä mieltä, että kysyjän esittämään kysymykseen ei kannata vastata ainakaan tällä listalla julkisesti, mikäli tunnistaisi henkilön.

Jottei tulisi väärinkäsitystä, niin mielestäni kysyjän kysymys on aivan normaali ja mielestäni meillä pitäisi olla oikeus keskustella tällaisistä valokuvista ja ihmisten nimillä. Olen jopa sitä mieltä, että nyt elämme niitä viimeisiä hetkiä, jolloin vielä on jonkinlainen todennäköisyys tunnistaa ihmisiä sota-ajan valokuvista. Kun 100 vuotta on kulunut umpeen, alkaa tunnistaminen olemaan melkoisen sattuman varassa. Se, että emme saa keskustella nimillä, on valtavaa haaskausta ja melkoinen karhunpalvelus erilaiselle perimätiedolle jota tulevat sukupolvet vuosisatojenkin päästä tulevat vielä ihmettelemään.

Jos joskus on ollut olemassa kiellettyjä kirjoja, niin valitetettavasti elämme maailmassa, jossa on rutkasti kiellettyjä keskusteluaiheita.

Tillander
28.10.11, 20:54
Kyseisellä henkilöllä näyttäisi olevan upseerioppilaan arvomerkit (kuva oikealla). RUK:n oppilaista on yleensä tehty matrikkelit, en tiedä tehtiinkö 1944 ja oliko siinä kuvia. SSS:n kirjastossa ei näytä olevan tuon ajan matrikkeleita, mutta Fennicasta löytyi seuraava:
Tekijä: Jokinen, Matti, Nimeke: Matrikkeli reserviupseeritutkinnon suorittaneista 1920-1969 / Julkaistu: [Hamina] : : Reserviupseerikoulun oppilaskunnan kannatusyhdistys,, 1980 (Weilin+Göös)) Kokoelma: KANSALLISKOKOELMA (käyttö vain lukusalissa) Sijainti: 1978- Ea2
Tuosta voisi löytyä johtolanka.

terveisin