PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Suomen merovingit


marhurt
18.10.11, 14:57
Olisiko kukaan muu merovingien jälkeläinen kiinnostunut jonkinlaisesta yhteydenpidosta jos ei nyt sitten aivan mitään virallista yhdistystä perustettaisikaan? Sain itse selville merovinkijuureni vasta viime kesänä ja ajattelin, että olisi mukava kuulla toisten "kohtalotoverien" mielipiteitä. Merovingithan ovat varsin mystifioitu sukukunta, josta on riittänyt aineksia monenlaisiin salaliittoteorioihin ja kirjoihin & elokuviin, tunnetuin lienee Da Vinci-koodi.

Movitz
18.10.11, 15:22
Karolingien jälkeläisiä Euroopassa lienee tuhatmäärin. Merovingisukulaisista en olekaan kuullut. Mitä kautta merovingidynastia on mahtanut päätyä Pohjolaan?

ystävällisin terveisin,

Jens Nilsson

M.Sjostrom
18.10.11, 15:45
Polveutumista merovingeistä ei pysty todistamaan.

Mutta Amerikassa on jotkut kymmenet vuodet sitten kyhäytynyt semmoinen joukkue, joka jonkinasteisessa höpsähtäneisyydessään julistavat olevansa merovingien jälkeläisiä.

Olen ymmärtänyt, että kyseiset merovingien jälkeläisiksi julistautuneet pohjaavat koko genealogisen ideansa siihen että karolingien Kaarle suuri olisi ollut merovingien jälkeläisiä (jota hän on hyvinkin voinut olla, mutta sitä ei pysty todistamaan) ja niinpä Kaarle suuren joko varmoina tai oletettuina jälkeläisinä, he itse olisivat siis merovingien jälkeläisiä.
Tältä osin idea on nk tårta på tårta, koska jos polveutuminen on Kaarle suuresta, niin merovingimainoksen sijasta olisi lujemmalla pohjalla ilmoittaa olevansa "karolingi". Mutta tuolle porukalle (ja heidän oppi-isilleen) ilmeiseti merovingius on korkeampaa mystistä arvoa ja karolingius olisi turhan alhaista, joten karolingiudesta he eivät puhu...
Merovingiorganisaatio on toki keksinyt monia tapoja rahastaa ihmisiä erilaisilla merovingituotteilla.... rahastuksen merkeissä, se polveutumisen aukottomuus karolingeistäkään (ja siten väitetystä merovingijuuresta) ei ole kai ollut ihan niin nokonuukaa, kunhan on maksanut diplomista .... ja heidän jäsenyytensä ja diplominsa ilmeisesti pohjaavat menekkinsä jonkinlaiseen hienostelun psykologiaan. Ja/tai samanlaiseen psykologiaan johon pohjautuu erilaisten temppeliherrojen ja vapaamuurarien porukoiden menekit.
(tulikin mieleeni että jostain syystä Suomen Psykologien Seura on majoitettu Sukututkimusseuran kylkeen Liisankadulla. Ehkä heidän palveluitaan on ajateltu tarvittavan joissakin tapauksissa.)

Kun on olemassa jotain karolingiorganisaatioitakin, ja kun niiden genealoginen jäsenpohjapotentiali on 1:1 tuommoiseen merovingiuteen, niin kaipa se niin on että merovinginimikkeen omaksuminen on tapa joillekin muodostaa oma erityinen leirinsä, vaikka nk karolingien jälkeläisporukat ovatkin noin genealogisessa objektivisessa mielessä ihan yhtä merovingeja. (tosin kukaan heistä ei merovingiutta pysty todistamaan)

Voisimmepa jopa sanoa että merovingius on joidenkin hienosteleva peitenimi (joko todelliselle tai ostetulle) karolingipolveutumiselle.

Juha
18.10.11, 15:48
Da Vinci-koodi perustui lähes kokonaan silkalle mielikuvitukselle ollen myös kirjallisesti kammottavan huono kirja. Hyvä osoitus siitä, mitä kunnollinen markkinointi tarkoittaa-


Ja jos sitten määriteltäisiin merovingit esim. M Sjöströmin esittämällä tavalla, niin jälkeläisiä olisi sitten sadoissa tuhansissa ellei miljoonissa. Siitä sitten etsimään kokoontumistilaa ekalle sukutapaamiselle :)

Joka tapauksessa mahdottoman piristävä idea!

Juha

Heikki Koskela
18.10.11, 15:49
Mitä kautta merovingidynastia on mahtanut päätyä Pohjolaan?

ystävällisin terveisin,

Jens Nilsson


Siitä olisi mielenkiintoista saada tietoja/varmennus asialle. Itse olen johtanut muiden tutkijain avulla oman sukuni merovinkiajalle. Alustava kirjoittelu asiasta voitaisiin käydä tämän otsikon alla.

Oletettavasti merovinkien sukua?

Olarra
18.10.11, 16:13
Siitä olisi mielenkiintoista saada tietoja/varmennus asialle. Itse olen johtanut muiden tutkijain avulla oman sukuni merovinkiajalle. Alustava kirjoittelu asiasta voitaisiin käydä tämän otsikon alla.Oletettavasti merovinkien sukua?

Merovingiajasta suppeasti: http://fi.wikipedia.org/wiki/Merovingiaika

Erkki A Tikkanen
18.10.11, 16:30
Mites olisi Charlemagne Club mieluummin, tämä karolingien sukujohtohan on jo helpommin todistettavissa, kuten jo edellä on tullut esille :cool:

Onhan jo kehitelty Sursillien jälkeläisporukkaakin kasaan, niin miksei sitten Suuren Kaarlen!

Heikki Koskela
18.10.11, 17:28
Tässä on pari osoitetta, joista löytyy tietoja (Miroslav Marek):

http://genealogy.euweb.cz/carolin/carolin1.html

http://genealogy.euweb.cz/merove/merove1.html

Kuhlberg
18.10.11, 17:42
Hei!

Hyvä apuväline sekä merovingien että karolingien tutkimiseen on: Foundation for Medieval Genealogy eli http://fmg.ac

Terveisin,

Göran Kuhlberg

Heikki Koskela
18.10.11, 18:19
Minä lisään vielä yhden käyttämäni osoitteen, josta voisi olla hyötyä:

http://fmg.ac/Projects/MedLands/CONTENTS.htm

Sari H
19.10.11, 08:43
Anteeksi kommentoin tavallaan ohi tämän aiheen, mutta viikonloppuna ja alkuviikosta on tullut massapostia Y DNA 12 markkereiden osumille Suomessa ja Amerikassa. Niissä puhutaan merovingeistä yms. Allekirjoittajina myös täältä tuttuja nimiä. Älkää hyvät ihmiset jatkako sitä vastailua niihin viesteihin, aika järjetöntä vastata ihan tuntemattomille sadoille ihmisille omista sukujuuristaan. Eräälle kolleegallekin oli tullut su yön aikana 110 viestiä. Minusta tuollainen menee spämmäyksen puolelle. Lisää keskustelua tämän forumin DNA ketjussa.

Timo W
19.10.11, 10:11
Merovingian dynasty.

http://en.wikipedia.org/wiki/Merovingian_dynasty

http://www.palmspringsbum.org/genealogy/getperson.php?personID=I15997&tree=Legends

Heikki Koskela
19.10.11, 17:34
Christian Settipani on tutkinut merovinkien sukua ja kirjoittaa:

"[BERTRADA . Abbess of Prüm. Settipani suggests that Bertrada, abbess of Prüm and great grandmother of Charlemagne, was the daughter of King Theoderich III, basing this on the transmission of the names Charibert and Theoderich into the Carolingian family[502] (http://fmg.ac/Projects/MedLands/MEROVINGIANS.htm#_ftn502). [B]m ---.]"

Olisiko tuo luotettava tieto vai voidaanko se kumota ja millä perusteella?

Timo W
20.10.11, 10:29
Bertrada of Prüm.

Bertrada (b. ca. 670 - d. after 721), also called Berthe or Bertree, and perhaps a Merovingian princess, is known to be the mother of Caribert of Laon, with whom she is co-founder and benefactor of the Prüm Abbey. They founded the abbey in 721.
Through Charibert's daughter Bertrada of Laon, wife of Pippin the Younger, Bertrada is the great-grandmother of Charlemagne. Her husband is unknown for certain.
Two alternative solutions to the question of her parentage have been suggested:
She was daughter of the seneschal and Pfalzgraf Hugobert and Irmina of Oeren.
She was daughter of Theuderic III, king of Neustria and Austrasia, and Clotilda of Heristal.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bertrada_of_Pr%C3%BCm

Ossian
20.10.11, 11:46
Christian Settipani on tutkinut merovinkien sukua ja kirjoittaa:

"[BERTRADA . Abbess of Prüm. Settipani suggests that Bertrada, abbess of Prüm and great grandmother of Charlemagne, was the daughter of King Theoderich III, basing this on the transmission of the names Charibert and Theoderich into the Carolingian family[502] (http://fmg.ac/Projects/MedLands/MEROVINGIANS.htm#_ftn502). [B]m ---.]"

Olisiko tuo luotettava tieto vai voidaanko se kumota ja millä perusteella?


Hei,

Riittäisikö tuolla (http://www.rootsweb.ancestry.com/~medieval/charladdend.htm) oleva artikkeli selventämään asiaa?

Ystävällisesti
Ossian Mesterton (http://www.mesterton.net)
of that (http://www.mesterton.net/kolmensuora.htm) Ilk

"On mahdotonta olla masentunut jos sinulla on ilmapallo."
-Nalle Puh-