PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukukirjaa pukkaa? vai...


vainoh
14.10.11, 19:14
Kokeneet/kokeilleet kertokaa missä tämä homma menee pieleen

Työn alla sukukirja (tai jotain) Nilsiän Kaaraslahden Holopaisista ...

Game plan so far:
- kirja suunnilleen kasassa
- tarjouspyynnöt painamisesta
- kun hinta on tiedossa, tarjotaan verkkosivuilla mahdollisuutta ennakkotilaukseen (ei vielä maksua tässä vaiheessa)
- painetaan kirja
- myydään halukkaille, ennokkatilaukset etusijalla
- loput painoksesta jää harrastelijan tappioksi

Siis tässä ei ole takana mitään sukuseuraa vaan yksityinen harrastelija

Vai pistänkö PDF'n osoitteeseen /dev/null

-
VäinöH

Juha
14.10.11, 19:43
Onko esim. www.bod.fi palvelu tuttu. Painatat vain ennakkoon myymämäsi määrän ja jatkossa tarpeen mukaan.



Juha

vainoh
15.10.11, 09:13
Onko esim. www.bod.fi (http://www.bod.fi) palvelu tuttu. Painatat vain ennakkoon myymämäsi määrän ja jatkossa tarpeen mukaan

Mielenkiintoinen sivusto. Onko kellään tuosta käyttökokemuksia?

VäinöH

Maija Salo
16.10.11, 09:54
Minulla on kirja juuri tekeillä tuolla BoD:ssa. Latasin palvelun EasyPrint-tulostimen ja tein sillä Word-tiedostostani PDF:n. Se näytti esikatselussa hyvältä, ja nyt odottelen tilaamaani yhtä kappaletta. Runsaan viikon kuluttua PDF:n lähetyksstä tuli sähköpostiin tieto, että kirja on lähetetty Saksasta osoitteeseeni. Oletan sen saapuvan lähipäivinä.

Tein tämän koekappaleen BoD Fun –systeemillä. Silloin maksan vain kirjan ja postituksen hinnan. Jos koekirja onnistuu, teen uuden PDF:n BoD Classic – ohjelmaan. Siinä on perusmaksu 99 €, ja siinä kirja saa ISBN-numeron ja sitä on mahdollista myydä kirjakaupoissa ja verkkokaupoissa.

Pohdin pitkään, teetänkö kirjaani pelkästään BoD:n ilmaispalvelussa ja tilaan niitä vain itselleni sen verran kuin tarvitsen lähisuvulle jaettavaksi. Kyseessä on kirja esipolvistani, joten sillä tuskin on ulkopuolista lukijakuntaa. Haluan kuitenkin lähettää kirjani mm. SSS:n kirjastoon, ja silloin minusta on asiallista (ei varmastikaan pakollista), että siinä on ISBN-numero.

Minäkin olisin kiinnostunut kuulemaan muiden kokemuksista. Tutkin myös amerikkalaisten Create Spacen ja Lulun sivustoja. Create Spacesta olen kuullut hyviä kokemuksia, mutta siellä tehdään vain pehmeäkantisia kirjoja. Halusin sukukirjastani kovakantisen, ja se rajoitti valintani BoD:n ja Lulun välille. Ja nyt siis kokeilussa on BoD.

Maija Salo

kkylakos
17.10.11, 09:58
Ise olen käyttänyt BoD:ia useamman kirjan julkaisemiseen. Mielelläni suosisin suomalaista saksalaisen sijaan, mutta hinnoittelu- ja palvelupakettia ei muut aviahtoehdot ole ohittaneet. Sopii nimenomaan tapauksiin, joissa tarve ei ole etukäteen hahmotettavissa ja kirjaa on valmis pitämään jonkin aikaa myynnissä (Classicissa sopimuskausi taitaa olla jo 5 vuotta.)

Maijalle toteamukseksi se, että SSS:n kirjastoon sopii kyllä viedä ISBN-vapaakin kirja. Mutta tuo Classic-palvelu tarkoittaa että kirja suhahtaa ilman erilliskustannuksia myös vapaakappalekirjastoihin, jossa "turvassa" tulevia tutkijoita ajatellen.