PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Karjalainen Elina nai saksalaiseen aatelissukuun, kuoli Siperiassa -44/-45


Elinaa etsimässä
14.10.11, 15:20
Hei!


Päätin aloittaa suuren urakan ja ainakin yrittää selvittää erään karjalaisen kohtalon ja josko Suomessa olisi hänen sukulaisiaan. En ole koskaan harrastanut mitään sukututkimusta, enkä tiedä edes mistä aloittaa ja onko koko tehtävä täysin mahdoton...

Mutta asiaan: Karjalassa syntyi 1900-luvun alkupuolella Elina niminen nainen. Hän oli ilmeisesti varakkaan kauppiasperheen tytär. Elina meni naimisiin (30-luvulla?) saksalaisen aatelismiehen (von Walther) kanssa ja muutti tämän kanssa Preussiin. Ei ole tiedossa, mistä päin Karjalaa Elina oli kotoisin. Sen verran tiedän, että miehellään oli maaomistuksia menetetyssä Karjalassa, sekä käsivarressa paikkakunnalla nimeltä Nikel. Suomessa Elinan mies käytti nimeä von Vakiainen tai Vakiainen. En ole kirjoitusasusta täysin varma, henkilö jolle yritän tätä asiaa selvittää ei ole suomalainen, eikä ole koskaan nähnyt tätä nimeä kirjoitettuna, joten se voi olla väärin.

Elina ja miehensä saivat ainoan lapsensa vuonna 41. Elina kuoli Siperiassa -44 tai -45 ja venäläiset teloittivat hänen miehensä miehitettyään Itä-Saksan. Tämä ainoa lapsi on kuollut joitakin vuosia sitten ja koska hänellä ei ollut sisaruksia tai tätejä/setiä isän puolelta, ei ole ketään, jolta kysyä Elinan tyttönimeä tai edes mistäpäin Karjalaa tämä oli kotoisin.

Olisin todella kiitollinen, jos joku osaisi neuvoa, että mistä kannattaisi tätä tutkimusta aloittaa, tai onko näin vähillä tiedoilla edes mitään järkeä aloittaa urakkaa.

JHissa
14.10.11, 17:37
Aluksi voi kokeilla Ausländer im vorrevolutionären Russland
Erik-Amburger-Datenbank (http://88.217.241.77/amburger/?mode=0)

Antero Westerlund
15.10.11, 10:33
Paikkakunta Nikel viittaa nikkelikaivokseen Petsamon Kolosjoella. Jos kyseisellä aatelismiehellä on ollut siellä kiinteistöomistuksia, voisi 30-luvun maarekistereistä löytyä jotakin tietoja.