PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ongelmanpoikanen


Päivi H
13.10.11, 20:50
Hei,
miten ihmiset hallinnoivat tuhansien, kymmenien tuhansien nimien tiedostonsa, sitä jaksan ihmetellä. Tuntuu kuin tarvittaisiin oma tietokone pelkästään sukututkimukselle.

Pienenpieni ongelmani menee vähän ohi aiheen. Joskus huomaan nimen, joka näyttää tutulta ja josta ehkä saisi tietoja tai voisin jakaa, jos osaan. PAF-ohjelmani antaa kyllä sukukaaviossa olevat nimet aakkostettuina, mutta Muistiinpanot-osassa on runsaasti nimiä ja tietoja, joita en tietenkään voi kaikkia muistaa. Pitäisi selata joka henkilö erikseen tai tulostaa pinkka paperia.
Manuaalisesti tällainen henkilölista perustietoineen on tehtävä ja aakkostettava.

OpenOfficesta löysin jonkun taulukon tai kalkulaattorin, mutta se ei minua miellyttänyt ja näytti jotenkin hankalalta. Pitäisiköhän vaihtaa ohjelmistoa...

Millainen taulukko/paikka/muoto olisi kätevä ei-niin-kätevälle mummelille?
Päivi H

Otso Havu
14.10.11, 08:39
PAF antaa tehdä itse määriteltävän listan, johon valitaan halutut henkilöt ja kentät ja järjestys. Muistiotiedoista tulee ensimmäinen rivi mukaan listalle.
Pointti on että valintatekijää n voi merkitä sisältää/contains -ehdon, esimerkikisi contains paimenmuisto, jolloin kaikista paimenmuistolaisista saa raportin vaikkapa sukunimen range-ehdolla karsittuna kaikkai a-azzzzz-väliltä. Eikä listaa tarvitse tulostaa, käytä esikatselua/preview.
Tein ruudulle katsottavaksi listan kaikista 150000 henkilöstäni n 11 vuotta vanhalla koneella, muistiinpanoja oli n 8470 llä, lista oli ruudulla selattavissa parissa minuutissa.
Kysele lisää, Skypetä otso.havu tai lähetä privana lisäkysely... gmail-iin

Päivi H
14.10.11, 18:23
Paljon kiitoksia Otso Havulle. Paneudun ja palaan asiaan, kunhan tervehdyn.
ph