PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Perniön ja Kiskon kirkonkirjat


niilonpoika
10.10.11, 21:58
Jos haluaa tutkia Perniön ja Kiskon kirkonkirjoja (rippikirjat, syntyneet,...) vuodesta 1860 eteenpäin, niin onko muuta mahdollisuutta kuin mennä Salon seurakunnan kirkkoherranviraston arkistoon? Saako siellä edes tutkia alkuperäisiä nidottuja kirjoja. Niitä ei taida olla digitoituna.
Kajaanista on pitkä matka.

Juha
10.10.11, 22:04
Tietääkseni ei ole muuta keinoa ainakaan Kiskon kohdalla. Kävin 1980-1990-lukujen vaihteessa useita kertoa Kiskon kirkkoherran virastossa. Ystävällinen palvelu, mutta kuvia en saanut ottaa. Toisaalta sain selata ihan tuoreitakin kirjoja.


Pistä privaatisti tietopyyntöjä - minulta löytyy melko paljon noita kiskolaisia sukuja.



Juha

Seija Randell
11.10.11, 11:07
Tilanne on ongelmallinen, eikä siihen erinäisistä yrityksistä huolimatta ole saatu muutosta. Vapaaehtoisia korttien skannaajia olisi, mutta ei vaan käy.
Tilanne on sikälikin omituinen, että Perniö on nykyisin osa yhdistynyttä Salon seurakuntaa, ja (Kiskoa lukuunottamatta) muut alueen rippikirjat on skannattu vuosisadan vaihteeseen saakka talkootyönä. (Arkistolaitoksen tilannetta en tunne, mutta ainakaan Perniötä vuoden 1863 jälkeen siellä ei ole, koska em. kirjoja ei ole Turun maakunta-arkistossakaan.)
Voisi olla hyvä, jos kirjoja kyselisi, niin tarve tulisi paremmin ao.päättäjien tietoon.

Harri Lintula
11.10.11, 22:03
Kiskon kirjoja 1860-luvulta noin vuosisadan vaihteeseen ei ole enää edes seurakunnalla, vaan ne ovat filmaamattomina luettavissa Turun maakunta-arkistossa. Perniön kirjat on mikrofilmattu, mutta niitä taas ei ole kuin Salon seurakunnan hallussa.

Harri

niilonpoika
14.10.11, 17:55
Turun matka on siis jossain vaiheessa edessä!
Toivottavasti nykyään kirjojen kuvaaminen on sallittua.