PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Oulun yhteislyseo


Sinikka Klemettilä
28.11.07, 18:06
Sattuisiko kenelläkään olemaan Oulun yhteislyseon oppilasluetteloita vuosilta 1925-26? Tai tietoa, missä sellaista voisi katsoa? Onko Oulun maakunta-arkisto ainoa paikka?

Eppu K
02.12.07, 22:33
Tässä arvioni, mistä saattaisi löytyä: Muutamia oppikoulujen matrikkeleita olen nähnyt Oulun kaupunginkirjatossa, mutta niitä ei siellä liene järjestelmällisesti moneltakaan vuodelta. Kansallisarkiston hyllyssä on jotain, mutta tuskin Óulun kouluista, ja lienevät historiikkeja, joiden matrikkeli kattaa usean vuosikymmenen ajalta. Myös SSS:n kirjastossa on joiltakin historiikkeja, joissa matrikkeleita, mutta nyt kun hain os. http://www.genealogia.fi/kirjasto/index.htm hakusanalla "Oulun Yhteislyseo", sieltä löytyi vain tällainen: Oulun yhteislyseo : historiaa ja muistelmia Oulun yhteislyseon ajoilta (http://web.genealogia.fi:2345/?PBFORMTYPE=01002&TITLEID=14570&DATABASE=1&MAX=100&FILETYPE=HTML&PL=0&PROFILESET=FIN&SORT=3) - SSS:n sivuilla on lisää linkkejä koko Suomen kattaen, mm. tällainen: oppikoulu (http://web.genealogia.fi:2345/?PBFORMTYPE=01001&SUBJECT=oppikoulu&DATABASE=1&MAX=100&FILETYPE=HTML&PL=0&PROFILESET=FIN&SORT=3). Ja tietenkin Kansalliskirjastosta kannattaa tiedustella. Internetin kautta voi käyttää kirjastojen hakupalveluita, mutta kovin paljon en ole niitä käyttänyt, enkä viime aikoina ollenkaan, joten en ryhdy neuvomaan.

Kaisat
02.12.07, 23:44
Hei!
Minulla on tuo Oulun yhteislyseo 1902-1977, painettu Oulussa 1977 koulun 75-vuotisjuhlaan. Vanhempani ovat tuon koulun 30-luvun ylioppilaita. Oulun yhteislyseon seniorit ry. on kirjan julkaissut.

Suora lainaus johdannosta: " senioriyhdistyksen suurena haaveena oli toimittaa henkilömatrikkeli opettajista ja oppilaista koulun 75-vuotisjuhlaan mennessä. Koottuamme koulun arkistoista luettelon matrikkeliin tulevista henkilöistä kertyi nimiä yli 5000." Sitten todetaan sen jääneen haaveeksi.
Koulun opettajaluettelo kirjassa on, muttei oppilaita. Arkisto näyttää olevan olemassa. Ehkä tuohon senioriyhdistykseen voi ottaa yhteyttä? Olisivatko seuranneet Oulun lyseon esimerkkiä? Tuosta koulusta on hyvä matrikkeli olemassa.
Opettajista voin tietysti tietoja antaa, jos on kiinnostusta.

Oulun keskikoulun, Merikosken yhteiskoulun ja Oulun normaalilyseon (sama koulu ) seniori

Sinikka Klemettilä
03.12.07, 10:49
Kiitos tiedoista. Kävin jo SSS:n kirjastossa katsomassa tuon historiikin mutta oppilasluetteloitahan se ei tarjoa. Mietin nyt vielä yhteydenottoa. Käyn parhaillaan läpi yhden sukulaisen kirjeenvaihtoa ja saattaa olla, että se paljastaa etsimäni tiedot.

t. Sinikka