PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mikä Kirkko!


henry peltomaa
01.10.11, 07:03
Vanhassa 1900-luvun alkupuolen albumissa on kuva,jossa on oheinen alttaritaulu.Mikähän kirkko voisi olla kyseessä!

Tuulakki
01.10.11, 08:51
http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_luterilaisista_kirkoista sisältää tiedot mm. Suomen kirkkojen rakentamistavoista.

Rakennusperintörekisteri http://kulttuuriymparisto.nba.fi/netsovellus/rekisteriportaali/portti/default.aspx?sovellus=rapea&taulu=T_KOHDE&tunnus=200406 luetteloi kirkkoja 14 kpl puukirkko-asiasanalla.

Missä päin Suomea albumin omistaja ja hänen sukunsa elelivät?

jah
01.10.11, 12:19
Laitan kuvaa jakoon "kirkollisiin piireihin" ;) ja vastaan sitten jos sieltä löytyy veikkauksia tai jopa tietoa.

henry peltomaa
01.10.11, 17:30
Albumissa ei ole mitään tunnistetekstejä,vain vuosiluku 1914 mainittu.Olen ostanut albumin Keravalta. Kirkon alttarin kuva on kannen kääntöpuolella.

jah
13.10.11, 08:46
Laitan kuvaa jakoon "kirkollisiin piireihin"

Kuvan jako kyseisiin "kirkollisiin piireihin" toimi eli kuvassa oleva kirkko on tunnistettu \o/ Itseänikin kirkot kiinnostavat, joten kaivelin vastauksen saatuani netistä hieman lisätietoja ko. kirkosta ja alttaritaulusta:

Kuva on Ähtärin kirkosta (http://www.ahtarinseurakunta.fi/?id=484&lang=fi), joka rakennettiin vuonna 1847 ja joka tuhoutui salaman sytyttämässä tulipalossa vuonna 1935. Kuvassa oleva alttaritaulu on professori Wilho Sjöströmin (http://fi.wikipedia.org/wiki/Wilho_Sj%C3%B6str%C3%B6m) vuonna 1906 maalaama "Vuorisaarna". Taulu saatiin pelastettua tulipalosta ja se on nykyisen Ähtärin kirkon alttarilla.

Sjöström sijoitti taulussaan vuorisaarnan tapahtumat ja malleina olleet paikalliset ihmiset Ohraniemen tilan Ähtärijärven rantamaisemaan. Ohraniemen tilan oli ostanut vuonna tuomari Walfrid Walden, jonka pojasta kenraali Rudolf Waldenista (http://fi.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Walden) on kirjoitettu myös tällä foorumilla (http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=7400).

Museovirasto, jossa kuvan kirkko loppujen lopuksi tunnistettiin, olisi kiinnostunut kyseisestä kuvasta, sillä sellaista ei ole sen kuvakokoelmissa.

Henry, välitän sinulle yksärillä tai sähköpostilla Museoviraston viestin yhteystietoineen.

Antti Järvenpää
13.10.11, 09:36
Aihe kiinnostaa itseänikin, sillä olen kuullut tuosta kirkosta ja sen palosta aika paljon. Itse en olisi kuvaa tunnistanut. Äitini, joka on jo reippaasti yli 90, on istunut tuossa kirkossa usein lapsuudessaan, joten näytän kuvaa hänelle. Hänen kaikki omat valokuvat ja muu irtain tuhoutuivat sota aikana tulipalossa, joten hänellä ei ole omia valokuvia tuolta ajalta.

Albumissa saataa olla muitakin kuvia Ähtäristä, jos kerran kirkon kuva on kansilehdellä. Jos ripustat niitä näytteille nettiin johonkin osoitteeseen, voisi niitä olla mielenkiintoista katsella.

Aiheeseen liittyen laitan kuvan Ähtärin asemalta. Kuvan otto vuotta en tiedä tarkalleen, enkä henkilöitä joita kuvassa esiintyy. Kuva on kuitenkin elgantti ja kiehtonut itseäni valokuvana.

henry peltomaa
13.10.11, 11:24
Albumin yhdessä kuvassa on kolme lasta ja kuvan takana nimet: Nils-Holger,Matilda ja Birgit Lönngren.Ilmeisesti albumi on kuulunut Lönngren- suvulle. Olisikohan Ähtärissä (tai muualla) päin tämän nimisiä Lönngrenejä!