PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Reposaaren syntyneet


Jokkel
19.09.11, 17:50
Olisiko jollakin tietoa, mistä löytyvät vuosisadan vaihteen (1900) Reposaarelaiset syntyneet? :confused:
Mielestäni en löytänyt kummastakaan Porin maa- tai kaupunkiseurakunnasta.

raimoensio
19.09.11, 18:18
Sitten sen täytyy olla Ahlainen. Ainakin Hiskin haudatuissa Ahlaisten seurakunnasta löytyy räfsöläisiä

PVuorio
19.09.11, 19:39
Hej

Reposaaren kirjat löytää ”helposti”, kun muistaa miten Reposaaren historiassa seurakunnan kirjojen pitoa selvitellään. Lainaan siitä otteen tähän liitteeksi kun en oikein saanut selvitetyksi miten ne nyt oikein menivätkään J.

t Pertti Vuorio


---
Reposaaren historia (1942); Aina Lähteenoja, Osk. Pulkkinen ja Werner Hacklin

Reposaaren seurakunta

Kirkollisessa suhteessa on Reposaaren asema aina ollut varsin omituinen. 1800-luvulla Reposaaren pääluoto luettiin kuuluvaksi Porin kaupunkiseurakuntaan ja Tahko- ym. luodot Ahlaisten kappeliseurakuntaan ja nämä kaikki yhteisesti Ulvilan kirkkoherrakuntaan. Kun Ahlaisten seurakunnalla oli omat kirkonkirjansa, kuuluivat Tahko- ym. luodon asukkaat Ahlaisten kirkonkirjoihin, vaikka kunnallisesti kuuluivat Porin kaupunkiin. Reposaari-luodon harvat asukkaat kuuluivat 1800-luvun alussa Ahlaisten kirkonkirjoihin, mutta siirtyivät vähitellen Porin kaupunkiseurakunnan kirkonkirjoihin, niin että viimeinen Reposaaren luodolla asuva, joka kuului Ahlaisten kirkonkirjoihin, oli eräs Augustinus Waxbom, joka kuoli 4.7.1862. Muiden luotojen asukkaat ottivat muuttokirjansa vv. 1894 ja 1895 alussa Porin kaupunkiseurakunnan kirkonkirjoihin, joten ne siitä lähtien ilman minkäänlaisen korkeamman viraston päätöstä tulivat kuulumaan Porin kaupunkiseurakuntaan.

Ahlaisten kirkonkirjoissa olivat Reposaaren ym. luotojen asukkaat merkityt selvästi toisista erotettuna ryhmänä luotojen nimien mukaan, kun sitä vastoin Porin kaupunkiseurakunna kirkonkirjoissa merkittiin Reposaaren asukkaat aluksi toisten kaupunkilaisten joukkoon, mutta vuoden 1876 alusta vuoteen 1884 muodostivat Reposaaren asukkaat eri ryhmänsä Porin kirkonkirjoissa. Kun Porin kirkonkirjat muutettiin sellaisiksi, että kaikki nimet kirkonkirjoissa ovat aakkosjärjestyksessä, ei mitään eri ryhmitystä Reposaaren asukkaihin nähden tehty, vaan ainoistaan merkintä nimen kohdalle, että asianomainen henkilö asui Reposaaressa. Vuonna 1905 kirjoitettiin Reposaaren papin käytettäväksi Porin kirkonkirjoista eräänlainen ote eli jäljennös, johon oli merkitty Reposaaressa asuvat seurakunnan jäsenet. Täysin virallisest omat kirkonkirjansa sai Reposaari toukok. 1 p. 1915

Jokkel
28.09.11, 23:15
Reposaarelaiset löytyvät kyllä Porista aakkosellisesta luettelosta. Mutta syntyneitä en ole 1900 luvun alusta onnistunut löytämään Porista enkä Ahlaisista???

PVuorio
29.09.11, 10:17
Reposaarelaiset löytyvät kyllä Porista aakkosellisesta luettelosta. Mutta syntyneitä en ole 1900 luvun alusta onnistunut löytämään Porista enkä Ahlaisista???


Hej

Mihin asti haet? Eikö SSHY:n jäsensivuilla olevat Reposaaren syntyneet vuosilta 1888-1909 riitä?

t Pertti Vuorio

Jokkel
29.09.11, 12:03
Hain varmistusta Yrjö Kondard Liljeroos s. 10.11.1900.
Reposaaren syntyneistä puuttuu juuri 1900. Sivunumerot menevät jatkumona, joten vuosi 1900 on kirjattu jonnekkin muualle.
Ehkä Yrjön pitäisikin olla kirjattu Ahlaisiin, koska äiti oli vielä silloin Ahlaisissa Kellahdella. Mutta en löytänyt sieltäkään.:confused:
Perheen muut Reposaarelaiset lapset löytyivät. En ollut vaan huomannut Reposaaren syntyneiden tulleen SSY:hyn. :mad: