PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Matkalla Anna Virubovan haudalle


Giösling
04.09.11, 12:00
Ohessa silmiini sattunut mielenkiintoinen juttu Anna Virubovan (s. Tanejev)
haudalle tarkoitetun ristin merkillisistä vaiheista.

http://www.loviisansanomat.net/


Risti on nyt nähtävissä Loviisan idyllisellä ortodoksisella hautausmaalla,
Myllyharjun katveessa.

Annan sisar, Alexandra Tanejev, nai suomalaissyntyisen aatelismiehen Alexander Pistolekorsin, joka oli Erik Gerhard Pistolekorsin ja Olga Valerianovna de Karnovitshin poika ja ruhtinas Vladimir (Volodja) Paleyn
velipuoli, sillä Olga avioitui skandaalinkäryisesti toiseen avioonsa
suuriruhtinas Paulin (Alexandrovitsh) kanssa Livornossa 27.9.1902.
Volodja Paleyn surmasivat bolshevikit julmalla tavalla vuonna 1918.

Tapani Kovalaine
04.09.11, 13:07
Vasta tänään valkeni kuka oikein on ollut tuo Anna Vyrybova, joka on tähän asti ollut minulle pelkkä nimi. Asialla on sikäli henkilökohtaista merkitystä, että vuosi sitten ilmestyneen Tapani Kovalaineen kirjoittaman kirjan Henkikirjoittajia 450 vuotta sivuilla 12-13 on seuraava teksti (kirja löytyy SSS:n kirjastosta):

Sukututkijoiden kotisivuilla on lukemattomia viittauksia sukujensa kantaisiin tai jäseniin, jotka ovat toimineet henkikirjoittajina tai ovat tällaisen virkamiehen läheisiä. Henkikirjoittaja-kansanedustaja Pekka Paavolaisen poika, Tulenkantajien eturiviin kuulunut kirjailija ja Yleisradion teatteriosaston päällikkö Olavi Paavolainen (1903-1964) kertoo:

”Kehitysikään tultuani oli suurin intohimoni seurata isääni hänen vrkamatkoillaan ympäri kihlakunnan pitäjiä. Opin tällöin perusteellisesti sekä tuntemaan että rakastamaan Kannasta. Matkatessamme kievarikyydillä majatalosta majataloon tein tuttavuutta henkikirjoitustuvan ukoista ja akoista alkaen Anna Vyrubovaan saakka.”

Kiitokset Giösling, aina oppii uutta, jos tuollaisia vinkkejä tuotat.