PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lyhenne K Perttelin rippikirjalla v.1794


Liisa Rinkinen
03.09.11, 10:20
Siirryin uuteen sukuun ja uuteen seurakuntaan.
Heti tuli vastaan outo merkintä rippikirjan sivulla henkilönimien edessä. Perttelin rippikirjalla on osan henkilöiden edessä selvä kirjain K - vaiko joku muu?

Merkintä näkyy linkissä
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/HisKi-digiarkisto.php?bid=4397&pnum=289

Etsimäni henkilö on kuvassa kahdeksas alhaalta Anna Maja Enberg. Häneen on liitetty joku muukin vänkyrä - mitähän nuo mahtavat tarkoittaa?
Anna oli torpan tyttö, lienee siis kuitenkin ollut piikomassa?

tiedoista jo etukäteen kiittäen
liisa

PS Missähän piilottelee vanha sukututkijaluettelo, josta löysi eri sukuja ja paikkakuntia tutkineet henkilöt? Olisko joku toinenkin tutkinut näitä Varsinais-Suomen Enbergejä?

KJP65
04.09.11, 13:34
Hei Liisa,

Jos katsot samaa sivua Digitaaliarkiston kautta: http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=9323246 huomaat että kyseessä on p-kirjain elikä "piga". Sanoisin että lisävänkyrä Anna Majan nimen edessä viittaa siihen että hän poistuu kyseiseltä sivulta.
Terveisin,
Kimmo

Kaija Salminen
04.09.11, 23:57
- - -
PS Missähän piilottelee vanha sukututkijaluettelo, josta löysi eri sukuja ja paikkakuntia tutkineet henkilöt? Olisko joku toinenkin tutkinut näitä Varsinais-Suomen Enbergejä?

Hei!

Ovat mokomat poistaneet vanhan sukututkijaluettelon Suomen Sukututkimusseuran sivuilta. Vaikka siinä oli jo vanhentunutta tietoa ja varmaan edesmenneitäkin, se toimi minusta riittävän hyvin tärkeässä tehtävässään. Asiasta on urputettu aikaisemminkin jossakin viestiketjussa. Tämä Suku Forum ei palvele yhtä hyvin, jos haluaa tietää, kuka tutkii jotakin tiettyä sukua. Huomasin vasta äskettäin, että sukututkijaluettelon tilalle on admin Hasse kehitellyt uuden systeemin, josta enemmän tässä viestiketjussa: http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=12690&highlight=sukututkijaluettelo . En ole itse vielä ehtinyt lainkaan tutustua ko. tietokantaan, pitääpä kokeilla. Mutta jos tiedot perustuvat Suku Forumin jäsenten antamiin tutkimuskohteisiin, joita vain harvat ovat ilmoittaneet, ei tietokannan antikaan voi olla kummoinen.

Terv. Kaija

Juha
05.09.11, 06:27
Sukututkijaluettelo vanheni teknisesti - sitä ei voinut enää ylläpitää eikä sen alkuperäinen kehittäjä ole valitettavasti enää keskuudessamme auttamassa "koodaamisessa".

Yritämme edelleen saada ao. luettelon sisällön siirrettyä toiseen muotoon ja kaikkien saataville.

Sillä välin jokainen voi päivittää omat Suku Forumin käyttäjätietonsa mahdollisimman hyvin muita palveleviksi - jos vain haluaa :)



Suomen Sukututkimusseura
Juha Vuorela

Liisa Rinkinen
05.09.11, 21:24
Lämmin kiitos kaikille vastaajille!

Suurennettuna vänkyrät selkeytyivätkin!
Olen niin tottunut käyttämään SSHY:n sivuja, etten muista KA:n palvelevan myös hyvin!
Vaivatonta on tutkimus oman koneen äärellä! Varsinkin mainioiden neuvojien avustamana!:)

Edesmennyt lista sukututkijoista oli mainio. Varmaankin se saadaan uudistettua. Hyvä näinkin - voihan Forumilla aina kysellä Enbergien tuntijoista.

sukutukimusterveisin
liisa

JaskaS
05.09.11, 22:01
Samoista Perttelin Hähkänän Enbergeistä löytyy sivujuonnoistani Anna Majan pikkuveli Carl Conrad Enberg, koska puolisonsa Anna Elisabet Zeitzin äiti oli esiäitini sisar.

:) Jaska