PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Geni.com -käyttäjille


kkylakos
18.08.11, 06:35
Amerikkalaisissa sukututkimusblogeissa on viime päivät kohuttu geni.com-muutoksista. En itse tunne sivustoa, mutta siltä varalta, että joku forumin lukija on käyttäjä ja asia on mennyt ohi, tässä on paljon linkkejä asiaa esitteleviin/käsitteleviin kirjoituksiin: http://www.geneamusings.com/2011/08/genicom-updates.html

harrysme
21.08.11, 08:59
Olen mukana ko. Genissä. Ihan mielenkiintoinen, vaikka sisältääkin kaiken mahdollisen huuhaan jumalista alkaen.
Nyt Genissä siirryttiin rahastusvaiheeseen, eikä sitä maksutta enää oikeastaan voi käyttää varsinaisen sukututkimuksen yhteistyöhön. Edelleenkin hyvä kanta, jos tavoitteena on kerätä yhteen suvun tietoja korkeintaa neljänsiin serkkuihin asti.
Mitähän "Maamme kirjalle" kuuluu. Laadukkaampi Suomen Geni, jolle vakavatkaan sukututkijat eivät tuhahtelisi, olisi kiinnostava.

Marjapuu
21.08.11, 10:08
Nyt Genissä siirryttiin rahastusvaiheeseen, eikä sitä maksutta enää oikeastaan voi käyttää varsinaisen sukututkimuksen yhteistyöhön.

Genissä alettiin rahastaa jo vuosia sitten. Aluksi eläville sukulaisille saattoi lähettää ilmaiseksi virtuaalisia syntymäpäivä- ym. lahjoja punaviinipulloista halinalleihin, sitten näistä virtuaalilahjoista piti alkaa maksaa. Aluksi oli myös ilmaista sytyttää virtuaalinen muistokynttilä edesmenneen omaisen muistolle. Nyt nekin ovat maksullisia ja dollareita palaa jos tätä omituista tietokonepeliä vielä haluaa jatkaa.

Maksullisuuden myötä tämä laajan sukumme yhteinen kokoontumispaikka ja olohuone on tyhjentynyt. Tilalle on tullut itseään "Geni-kuraattoreiksi" kutsuvia täysin tuntemattomia sukuhaaskoja, jotka tahtovat PRO-ominaisuudessaan kovasti sekaantua sukuumme ja liittää sen muihin sukupuihin, jotka ovat täynnä virheitä ja luultavasti myös erittäin virheellisesti ja puutteellisilla tiedoilla liitetty Ruotsin kuninkaallisiin ja sitä kautta koko Euroopan kruunupäihin.