Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Synnytyssairaalan nimi hukassa
Olisiko jollain tietoa, missä sairaalassa on synnytetty vuosina 1936 - 1938, Kymin kunnassa, Kotkan lähettyvillä? Sairaalan nimeä etsin. Tai jos joku osaa neuvoa mistä sairaaloiden nimiä voisi etsiä, olisin kiitollinen.
HilkkaSinikka
17.08.11, 22:01
Voihan se olla, vaikka Kotkan keskussairaala. Paljon vielä noina vuosina synnytettiin kotona.
Voi olla Kotkan keskussairaala. Kyseessä on kuitenkin ollut tuolloin noin 16-vuotias tyttö, joka on ollut Kyminlinnan lastenkodissa asukkina/hoitamassa lapsia. Onkohan näissä lastenkodeissa synnytetty tuohon aikaan?
Anitta I-E
17.08.11, 22:58
Kotkassa on ainakin v. 1934 käyty synnyttämässä kaupungisairaalassa.
http://www.metsolanaikamiespojat.fi/artonmetsola.htm
"Ensimmäisen automatkani tein Kotkan Höyrypanimon kuorma-autolla, jolla autonkuljettaja Sergei Mainila vei äitini synnytyslaitokselle. Äitini synnytti minut Kotkan Kaupungin Sairaalan synnytysosastolla tiistaina..."
Kiitoksia tiedosta, Anitta I-E! Todennäköisesti myös pari vuotta myöhemmin on synnytetty sairaalassa. Katsotaan, viekö tämä tieto eteenpäin..
Minä sain titoja tälläisestä osoitteesta = Yhteystiedot, Kotkan kaupunki Kotkansaaren sairaala. Puhelin: 0523471. Faksi: 052347699. Matkapuhelin: N/A. Käyntiosoite: Keskuskatu 30 48100, Kotka.
Jos on syntynyt Karhulan puolella niin silloin synnytettiin niin sanotussa Toivelinnassa joka nykyää kuuluu Karhulan sairaalaan = YHTEYSTIEDOT Toivelinnankatu 2, 48600 Kotka puhelin (05) 234 71
Jos et näistäkään vielä saa apua niin voit kääntyä Kotkankaupungin arkistoon puoleen joka on samassa talossa kun kaupugin kirjasto.
Puhelin (05) 2341 ja pyydät kaupungin arkistoon.
Kiitos Maija! Kokeillaan jos näillä tiedoilla pääsee eteenpäin.
Karhulan Toivelinna (https://www.facebook.com/pages/Karhulan-Toivelinna/106734766072741) silloin ollut.
FaceBook sivu https://www.facebook.com/pages/Karhulan-Toivelinna/106734766072741
Toivelinna avattiin vasta keväällä 1949, mutta ennen synnytettiin joko Kotkassa tai Ullanlinnas joka oli synnytyssairaala Kymissä eli nykyisellä Korkeakoskella. Oli myös synnytyksia silloin Eskolassa eli samoilla paikoilla kun nykyinen vanhankoti.
Liisa Rinkinen
19.08.11, 21:52
Mitähän tietoja Marinka etsit. Olen itse syntynyt Toivelinnassa vuonna 1951. Minut siirrettiin pian maailmaantuloni jälkee Lastenlinnaan. Kyselin muutama vuosi sitten Toivelinnasta turhaan syitä siirtoon. Ne pysyivät salaisina.
Äitini äiti oli kunnan kätilönä Kymissä ennen 1950-lukua. Hänet halytettiin mukaan kotisynnytyksiin.
Vaikka olisi mamma ollut sukulaisesi synnytyksessä apuna! :-D
Lämpimin terveisin
liisa
Liisa:
Onko äitisi äiti ollut kotisynnytyksissä mukana 1930-luvulla?
Etsin miestä jonka nimi pitäisi olla Eetu Veikkolainen, syntynyt tuolloin 30-luvulla Kymissä. Sain selville, että Kymissä on ollut joku yksityinen kätilö tuolloin, jonka tietoja ei ole mistään saatavilla. Sairaaloista ei anneta tietoja, olen kysynyt.
Jos joku tunnistaa Eetun, ottaisitko yhteyttä yksityisviestillä, kiitos!
Kuulemma Kymissä on ollut yksityinen synnytyslaitos, jossa on voinut käydä synnyttämässä. Ei sairaala, vaan joku vastaanotto. Tietäisikö joku tästä jotain?
Liisa Rinkinen
21.08.11, 19:30
Hei Miranka!
Onpa sinulla mielenkiintoisia tietoja!
Olen tutkinut vain isäni puoleista sukua, enkä tiedä äidin vanhemmista oikein mitään. Äidin äidistä sen verran, että hän on valmistunut säilyneen riipuksen mukaan kätilöksi jo vuonna 1908 26-vuotiaana. Äitini on syntynyt Kymissä 1922, jolloin mammakin on siis jo asunut siellä.
Äidin kertoman mukaan mammaa tultiin usein yölläkin hakemaan kotisynnytyksiin. On luultavaa, että hän harjoitti ammattiaan aina viiskytluvulle saakka. Tietojeni mukaan perhe asui Karhulassa Helilän Kolmikulmassa.
Kolmikulmassahan sijaitsi myöskin sairaala, mutta se lienee ollut tehtaan sairaala? Enkä todella tiedä, onko mainitussa sairaalassa synnytetty.
Olisin kovin kiinnostunut tuosta yksityisestä synnytyslaitoksesta Kymissä. Mistä olet saanut siitä tietoa?
Kymin historia ehkä kertoisi näistä synnytysasioistakin, mutta hyllyssäni on vain osa I, joka päättyy jo vuoteen 1815!:mad:
Lämpimin terveisin liisa, joka kiinnostui uudelleen äidin äidin elämästä!
Hei Liisa,
sain tiedon yksityisestä synnytyslaitoksesta Kotkan kaupunginarkistosta. Itse asiassa äitini soitti sinne, mutta ei kirjoittanut sairaalan nimeä ylös eikä hän enää muista sitä. Jos sinä löydät jostain nimen, ilmoitatko minullekin.
t. Mira
Liisa Rinkinen
22.08.11, 22:25
Saitpa minut kiinnostumaan äidin puoleisestakin suvusta! Jo eilen yöllä seikkailin netissä mamman sisarten jalanjäljissä. Siinä se yö meni rattoisasti.:)
Ilmoitan, jos saan mentyä Kotkan kaupunginarkistoon. Sieltähän saattaisi löytyä jotakin mammaakin koskevaa.
Valitettavasti en töiden takia ihan heti pääse Kotkaan. Voisithan soittaa arkistoon. Jos löysivät tiedon äidillesi, löyttyy se varmasti arkistosta uudelleenkin.
liisa
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2024, vBulletin Solutions Inc.