PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Suku2004


Mikko Palomäki
10.08.11, 12:04
Miksi ei taivutustiedoston Päivitys ja lisäys aukea? Kun ole vuosia mukannut sitä, en haluaisi ruveta uutta tekemään.

MikkoP:confused:

Kari Luukka
11.08.11, 10:58
En tarkalleen ymmärtänyt kysymystä. Onko päivityspainike kuitenkin aktiivi, että voit painaa sitä. Tietokantahan (jolle teet taivutustiedostoa) pitää olla avoinna Sukuohjelmiston työtilassa.

Mikko Palomäki
11.08.11, 19:39
Kiitos kysymyksestä.

Anteeksi, selostin ongelman huonosti. Siis, kun naksautan Pävistys-painiketta, "Sukutiedosto" jossa minulla on paikkanta Exel-tiedosto ei aukea. En tiedä onko koneessani, mutta viimeksi kesäkuussa ei ollut tällaista ongelmaa.

Kari Luukka
11.08.11, 21:03
Päivitys-painikehan ei avaa Excelillä muokattua tiedostoa vaan kopioi siinä olevat paikkatiedot Suku-kantaan. Sitä ennen pitää muokata tietysti Excelillä se taivutustiedosto. Sen jälkeen nämä muutokset tuodaan Sukuohjelmiston Päivitä ja Lisää taivutustiedot.

Kun myöhemmin lisäät paikka-nimiä suku-kantaan, tehdään uusi tiedosto Tee tiedosto -painikkeella ja avataan se Excelillä, sekä täydennetään taivutustiedoilla ja tallennetaan txt-muodossa. Tämän jälkeen toistetaan Päivitä ja Lisää taivutustiedot -painikkeella muutetut tiedot suku-kantaan. Tässä siis tehdään "kierrättämällä" tietoa txt-tiedoston ja Suku-kannan välillä.

Jos käytetään suku-kantaa jossa on useita sukuhaaroja tms. ja käytetään Näkymiä hyväksi, joudutaan välillä tyhjentämään kannassa olevat taivutustiedot (nopeuttaa isossa kannassa taivuttamista) käytetään sitä Tyhjennä olemassa olevat ... -painiketta.

Tältä osin käyttöopas on vanhentunut.

Siis Sukuohjelmisto 2004 ei käynnistä Exceliä, vaan tutkija vie paikka-tiedoston (luotu sukuohjelmiston Tee tiedosto -painikkeella) Exceliin ja muokkaa taivutusohjaukset.

Mikko Palomäki
13.08.11, 07:17
Kiitos neuvoista.

Iän myötä rupeaa näköjään sekoilemaan. Vielä kesäkuussa vielä osasin, ilmeisesti helteet olivat sekottaneet pääni. Nyt taas onnistui neuvojesi mukaan.