PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Facebook ryhmän päivitys


Mauril
08.08.11, 10:33
Tärkeää infoa! Kuinka päivität vanhan FB-ryhmäsi uudeksi
Tämä viesti kannattaa jakaa nopeasti, koska valitettavasti osa vanhoista ryhmistä on jo määritetty arkistoitavaksi.

Suomalaisissa FB-profiileissa ei ole näkynyt upgade eli päivitysviestiä johtuu Facebookin ylläpidolta suomenkielinen käännös puuttuu.
Monissa sukuseurojen ryhmissä on pajon jäseniä ja nyt suuri osa ryhmistä menettää jäsenensä vain siksi, ettei käännöstä ole tehty suomeksi. Loogista on, että useat suomalaiset käyttää Facebookkia Suomen kielellä eikä oletuskiellellä eli englannilla.

Päivityksen onnistumiseen tulee sekä ylläpitäjän, että yhden ryhmän jäsenen kieliasetuksen olla englanti. Kieliasetukset voi muuttaa oikeasta yläkulmasta "Käyttäjätili > käyttäjätilin asetukset > yläpalkista kohdasta "kieli". Koska FB on jenkkifirma, valitse kieleksi English (US).
Sovi etukäteen jonkun ryhmäsi jäsenen kanssa päivityksestä. Ensimmäiseksi jäsen pyytää ylläpitäjää päivittämään ryhmän alla olevan kuvan kohdasta "Ask Admin to Upgrade Group" Sen jälkeen tulee ylläpitäjän vuoro. Hänelle tulee ilmoitus tuosta päivityspyynnöstä ja mahdollisuus päivittää "Upgrade" -toiminnon kautta. Sen jälkeen ryhmä päivittyy uuteen muotoonsa välittömästi.
HUOM! Toimintoa ei voi peruuttaa. Kuvien siirto saattaa kestää pitkään, joten älä hätäänny vaikket kuvia heti näkisikään.

Mikäli et näe kuvan upgrade-tekstiä, on FB-julmasti jo arkistoinut ryhmäsi ja et voi asialle mitään.

Sari H
08.08.11, 18:32
Minä olen tätä viestä laittanut ryhmille joissa olen... kannattaa tosiaan tehdä tämä päivitys. Usealla sukuseurallakin vanha versio.

Mauril
09.08.11, 11:44
FB on ilmeisesti taas muuttanut toimintojaan. Kävin nimittäin jelppaamassa kaverin kaverin ryhmäpäivitystä ja tuota yllä mainittua toisen ryhmäläläisen osuutta ei tarvittu. Riitti kun muutti kielen lähti FB:stä pois ja palasi hetken päästä takaisin niin ruutuun oli tullut päivityskehoitus.

Laardi
09.08.11, 11:51
Olen adminina kahdessa ryhmässä. Kumpikaan ei ole järin aktiivinen, mutta nyt toisen ryhmän seinälle oli nyt yhden päivän aikana kolme ihmistä kirjoitellut jotain, ja sen seurauksena Upgrade-namiska oli ilmestynyt näkyvilleni. Päivitin heti. Toista ryhmää en pysty edelleenkään päivittämään. Voisin kokeilla olla itse aktiivinen kirjoittelija siellä jos tilanne siten muuttuisi, jos ei, niin se lie sen ryhmän menoa sitten.

Mauril
23.09.11, 14:56
Nyt on viime hetket päivittää FB-ryhmä uuteen! Sillä seuraavien muutaman kuukauden aikana Facebook arkistoi kaikki vanhalla ryhmämuodolla luodut ryhmät.
Vaaravyöhykkeellä on useita sukuseuroja ja yhteisöjä mm. nämä:
Genealogy/Sukututkimus
KUULUTKO SUKUUNI 2011
Sukuviesti/ Sukuseurojen keskusliitto
Suomen Sukuhistoriallinen yhdistys

Olisi harmi jos ryhmän vastuuhenkilön saamattomuuden vuoksi täytyisi kaikki aloittaa alusta.

Laardi
23.09.11, 15:25
Mutta jos se vaatii sitä, että joku ryhmän jäsen - muu kuin admin - pyytää ryhmän päivittämistä. Siihen pitäisi olla joku painike, mutta varmaksi en sano.

Edit: eli siellä säännöissä lukee juurikin, että ryhmän pitää olla tarpeeksi aktiivinen, jotta sitä ei arkistoida. Ja esim. genealogy/sukututkimus-ryhmässä ei ole enää kukaan admin, joten se on sen ryhmän menoa. Nyt sillä sivulla vain kysytään, haluatko olla ryhmän jäsen arkistoimisen jälkeen. se arkistoiminen tarkoittaa ryhmämuodon muuttamisen uuteen muotoon, mutta josset itse pidä huolta, että pysyt muutoksessa mukana, tipahdat ryhmästä pois.

Mauril
08.10.11, 16:59
Jos vanhaa ryhmää ei päivitä, se "arkistoidaan", jolloin mm. kaikki jäsenet katoavat.

Arkistoituun versioon jäävät
- ryhmän valokuvat ja seinäkirjoitukset
- ryhmän keskustelut, jotka muutetaan seinäkirjoituksiksi
- ryhmän kuvaus.

Arkistoituun versioon EI siirretä
- tuoreimpia uutisia
- ryhmän ylläpitäjiä (group officers - uusissa ryhmissä ei ole tällaista asemaa)
- ryhmän profiilikuvan alla olevaa tietolaatikkoa
- ryhmän verkostoa
- vanhan ryhmän jäseniä (voit kuitenkin lisätä uusia jäseniä).

Jos nämä tiedot haluaa säilyttää, ne on syytä tallentaa ennen ryhmän arkistointia.

Facebook muistuttaa, että uudet ryhmät on tarkoitettu pienille piireille, joten ryhmät, joissa on paljon jäseniä, suositellaan muutettavaksi sivuiksi.

Vanhan ryhmän voi siis päivittää uudeksi ryhmäksi, jos ylläpitäjä näkee ryhmän sivulla päivityslinkin. Jos sitä ei näy tai ylläpitäjä ei halua päivittää ryhmää uuteen formaattiin, ryhmä arkistoidaan.

Ryhmän päivityksen yhteydessä uuteen ryhmään siirretään
- ryhmän valokuvat ja seinäkirjoitukset
- ryhmän keskustelut, jotka muutetaan seinäkirjoituksiksi
- ryhmän kuvaus
- ryhmän jäsenet.

Uuteen ryhmään ei siirretä
- tuoreimpia uutisia
- ryhmän ylläpitäjiä (group officers - uusissa ryhmissä ei ole tällaista asemaa)
- ryhmän profiilikuvan alla olevaa tietolaatikkoa
- ryhmän verkostoa.

Kun vanha ryhmä on päivitetty uudeksi ryhmäksi, jäsenet voivat:
- käydä ryhmäkeskusteluja chatissa
- jakaa valokuva-albumeja
- lähettää ryhmälle kyselyjä Kysymykset-toiminnolla
- pitää yhteyttä Facebookin ulkopuolella käyttämällä yhteistä ryhmäsähköpostiosoitetta
- luoda ryhmän dokumentteja.

Lähde: http://facebookprivacyandsecurity.wordpress.com/2011/05/03/old-style-facebook-groups-are-a-changing/